Jump to content

Arsenal Of Democracy 2010 - Full


nezcafe

Recommended Posts

[img]http://img121.imageshack.us/img121/7373/92035091.jpg[/img]



[img]http://img254.imageshack.us/img254/6697/oyunbilgileri.jpg[/img]

Paradox İnteractive firması bugüne kadar birçok oyunun yapımını üstlendi. Bunlar görselliği mükemmel olan, grafiğine mest olunan ve aylarca dillerden düşmeyen bir tasarıma sahip oyunlar değildi tabi ki. Ama oyun dünyasının renkli âlemine tozpembelik getiren unutulmayacak yapımlardı. Hearts Of Iron adlı oyun tadına doyum olmayan oyunlardan biri haline gelmişken firma yetkilileri HOİ'nin benzeri bir oyun daha geleceğini söyledi. HOİ de görsellik çok az ancak içeriğe baktığımızda 1936-1945 yılları arasındaki savaşı tüm gerçekliğiyle bizlere sunabiliyor. Oyun teknolojiyi çok iyi kullanmış. Yapım 14 bölümden oluşuyor ve her bölümde teknoloji üniteleri özelleştiriyor. Askeri ve politik liderlerin seçildiği bölümde askeri bölüm ağırlıkta kalıyor. Ayrıca oyuncunun isteğine göre 3 ana müttefik seçme şansı var. Oyun öyle bir oyun ki adeta oynarken o anları yaşıyorsunuz. Bizlere tarihi anlatan güzel bir yapım.

Gerçek Tarihi Yaşayın

HOİ'deki içeriğin Arsenal Of Democracy'de de olması bekleniyor. Yeniliklerle tabii. Son dönemde ismi unutulan oyunlar geliştirilerek oyun dünyasına eklenmeye çalışılıyor. HOİ 'yi bu oyunların arasına dâhil etmeleri aslında çok kötü. Benim gibi bu oyunun fanları arasındaysanız sizler de böyle düşünüyorsunuzdur eminim. Neyse ki yapımcılar bir açıklama yaptı ve fanların oluşturduğu blogda Arsenal Of Democracy oyununun temeli sağlam ve tek başına oynanacak bir oyun olduğu belirtildi.

“A Hearts of Iron Game" adıyla bilinen oyunun savaş teknikleri daha da geliştirilmiş. Artık daha gerçekçi savaşlar olacak. İçerik olarak 4 yeni savaş senaryosu; 1947 Kasmir War, 1948 Arab- Isreal War, 1950 Korean War ve 1956 Suez Crisis oyunculara vaat edilenler arasında. Ee haliyle yeni donanım askeri mekanizma ticari hayatı da etkileyecek. Firmanın söylemlerine göre yeni oyunda bu da göz ardı edilmemiş. Ekonominin detaylarına ve üretim sistemlerine kadar her şey oyuna dahil edilmiş. Tabi bunları ancak oyun piyasaya sürüldüğünde görebileceğiz. Biz şimdilik sadece yapımcıların anlattıklarını sizlere iletiyoruz. Kullanacağımız teknolojinin de yenilikçi bir yapıya sahip olduğu söyleniyor. Yani kendi teknolojimizi kendimiz geliştireceğiz. Mesela paldır küldür direk savaşmaktan hoşlanıyorsanız öncelikle silah teknolojisi üzerinde yoğunlaşmanız gerekecek. Fakat ben tedbirli davranmaktan yanayım derseniz, öncelikle casusluk teknolojinizi geliştirip, düşmanlarınızın zayıf yanlarını görebileceksiniz. Bu kişisel teknoloji yanında yeni birkaç savaş taktiği de oyunda bizleri bekliyor. Yani taktiğimizi de aynı teknoloji de olduğu gibi kendimiz belirleyebileceğiz. Bunların yanı sıra oyunun yapımcıları, ara yüz ve yapay zekâ hakkında da bir hayli iddialı açıklamalarda bulundular. Arsenal Of Democracy tüm bu özelliklerine bakılırsa kaliteli bir yapım olacak gibi görünüyor. Fakat ne yazık ki oyunun kesin çıkış tarihi henüz belli değil. Fakat bu yılın sonlarına doğru piyasada olması bekleniyor.

Genel Yorum

Eğer strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız ve değişik yapımları denemek hoşunuza gidiyorsa Arsenal Of Democracy’i piyasaya sürüldüğünde alıp deneyebilirsiniz. Oyunun fiyatının öyle uçuk meblağlar da olacağını da düşünmüyorum. Arsenal Of Democracy Steam üzerinden de satışa sunulacak. Eğer oyunun kutulu versiyonunu bulamazsanız, Valve’nin online oyun satış platformu Steam, işinizi görecektir. Unutmayın… Herkes oyun oynar!


[img]http://img577.imageshack.us/img577/6634/1verta.jpg[/img]


[img]http://img340.imageshack.us/img340/1106/sistemgereksinimlerii.jpg[/img]

İşletim Sistemi: Windows 98/ ME / 2000 / XP
İşlemci:Pentium III 800 MHz 128 Mb RAM
Boş HDD Alanı: 1 GB Free Hard Drive Space
Ekran Kartı: 4 Mb Video Card DirectX Compatible
Ses Kartı: DirectX compatible Sound Card


[img]http://img522.imageshack.us/img522/7199/1vertn.jpg[/img]


[img]http://img707.imageshack.us/img707/7145/hotfilec.jpg[/img]
[code]http://hotfile.com/dl/86772538/df3b578/ARO....part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/86772537/39fc762/ARO....part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/86773733/eef9cc3/ARO....part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/86773812/0bb083d/ARO....part4.rar.html[/code]


[img]http://img149.imageshack.us/img149/9312/fileserve.jpg[/img]
[code]http://www.fileserve.com/file/8FJNP6A/AROFDEON.FO.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/pxQDccx/AROFDEON.FO.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/mf4PRYn/AROFDEON.FO.part3.rar
http://www.fileserve.com/file/TvkbDVB/AROFDEON.FO.part4.rar[/code]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...