Jump to content

Smart Fan Özelliği


lediod2

Recommended Posts

Arkadaşlar ana kartımın markası ASRock P4VM800 ve biosta smart fan özelliğini göremedim acaba yokmu çünkü işlemcime overlock yaptım işlemci markam Intel Celeron D 2.66 ve 3.00 kadar yükselttim ısı değerlerinide everest isimli programdan sürekli takip ettim en uygun ısıda yükseltmeyi bıraktım ancak fanı daha hızlı döndürerek daha fazla yükseltebileceğimi öğrendim fan ısıya göre daha hızlı dönüomus ben bu ana kartımda ısıya göre değilde direk en yüksek hızda fanımı döndürebilirmiyim. . .
Link to comment
Share on other sites

Smart Fan özelliği 775 pin işlemcilerle beraber geldi. sizin anakartınız 478 pin, yani bu özellik sizde yok. Smart fan olup olmadığını anlamak için şu şekilde yapabilirsiniz: Smart Fan destekleyen Fanların anakarta giriş kablosunda 4 pin bulunur. Olmayanlarda 3 Pin bulunur. 4. Pin Smart fan için yani fanın hız kontrolü içindir.

Link to comment
Share on other sites

yanıtınız için teşekkür ederim peki işlemcimi daha fazla soğutma şansım yokmu daha iyi bi fanmı almalıyım işlemcim şuanda 55 derece boştayken ama overclcok yapmadan oncede boşta 55 derecelerdeydi acaba fanımmı kötü normalde çalışıyo ama bilmiyorum :(

Link to comment
Share on other sites

Fanın orjinal Intel fanı değilse diğer yan sanayi fanlar çok iyi soğutmuyor, thermaltake vs gibi güçlü bir fan alman gerekiyor. Tabi sıvı soğutma gibi seçeneklerde mevcut ama çok maliyetli. Eğer orjinal fanın yoksa şu ürünü kullanabilirsin:

[quote]http://www.modifiyebilgisayar.com/detay.asp?id=2863[/quote]

tabi işlemci ile fanın arasına termal macun sürmende şart. Yeni nesil işlemcilere göre çok fazla fan çeşidi mevcut ama senin işlemci eski olduğu için fazla bir alternatifin yok.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...