Jump to content

Dünyada Neler Oluyor? Kıyamet Mi? Yoksa Oyun Mu?


Guest _ULTIMATE_
 Share

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110105110628_doomsday.jpg[/img]
[b]ABD'de gökyüzünden ölü kuş yağması olayının boyutlarının daha da geniş olduğu, bir eyalette daha görüldüğü ortaya çıkarken, kuş ölümlerinin kıyamet habercisi olabileceğini söyleyenler var. İsveç'te de gökten ölü kuş yağdı.
[/b]
ABD'de gökyüzünden ölü kuş yağması olayının boyutlarının daha da geniş olduğu, toplu kuş ölümlerinin ülkenin güneyinde birbirine komşu iki eyalette gözlemlendiği açıklandı.

Arkansas eyaletindeki Beebe adlı yerleşim biriminde, yılbaşı gecesi 1000 dolayında ölü Kırmızı Kanatlı Kara Kuş'un (blackbird) düştüğü açıklanmıştı. Ancak kasaba sakinlerinin, 4.000-5.000 arasında kuş ölüsü temizledikleri, olayın boyutlarının daha büyük olduğu belirlendi. Kuşların topluca neden öldüğü konusu henüz aydınlatılamadı.

Bu gizemli vakanın boyutları, aynı olayın güneydeki Louisiana eyaletinde de meydana geldiğinin ortaya çıkmasıyla daha da büyüdü. Sığırcık kuşlarının ve ABD'ye özgü bir kuş olan Kırmızı Kanatlı Kara Kuş'un topluca ölümüne bu eyalette de rastlandı. Arkansas'taki toplu kuş ölümlerinin olduğu Beebe kasabasının yaklaşık 580 kilometre güneyindeki Labarre kenti yakınlarındaki Point Coupee Parish adlı yerleşim biriminde pazartesi günü, yılbaşından 2 gün sonra, gökyüzünden bu iki türe ait yaklaşık 500 ölü kuş düştü.

Her iki olayın birbiriyle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Arkansas nehri kıyılarında geçen hafta da 100.000'e yakın tambur balığının topluca öldüğü belirlenmişti. Balık ölümlerinin olduğu bölge, Arkansas'taki kuş ölümlerinin olduğu yere yaklaşık 160 kilometre mesafede.

[b][size="3"]Kıyamet habercisi mi? [/size][/b]

Kuş ölümlerinin nedeni hala muamma olarak kalırken, bu olayların kıyamet habercisi olduğunu söyleyenler var. Bu kesimler iddialarını dine dayandırıyor ve özellikle İncil'deki kıyamet vahiylerine atıfta bulunuyorlar.

Yetkililer Louisiana'daki kuş ölülerini toplamayı sürdürürken, Arkansas'taki testlerde kuşların iç travma yaşadığı ortaya çıktı. Buna, tek bir sürünün şidddetli ve alışılmadık bir fırtınaya yakalanmasının ya da yılbaşında atılan havai fişeklerin sebep olmuş olabileceği belirtiliyor.

Kuş uzmanlarının görüşü, endişeye mahal olmadığı yönünde. Uzmanlar bu tür toplu kuş ölümlerinin açlık, fırtınalar, hastalık, böcek zehiri, insan yapımı yapılarla çarpışla ya da insanın yol açtığı rahatsızlıklar sonucu gerçekleşebildiğini belirtiyor.

[b]İSVEÇ'TE DE GÖKTEN ÖLÜ KUŞ YAĞDI

[/b]Öte yandan İsveç'in Fallköping kentinde, bu sabah bir yerleşim bölgesine yakın yollarda çok sayıda kuş ölüsü bulunduğu açıklandı.

Fallköping sakinleri sabah uyandıklarında yollarda çok sayıda karga ölüsü ile karşılaşırken, görgü tanıkları ölü kuşların dün gece gökten düştüklerini söyledi.

Yaklaşık 100'e yakın ölü kuşu inceleyen İsveçli kuşbilimci Anders Wirdheim, bunların daha çok küçük karga benzeri kuşlar olduğunu, ölümlerin ağır kış şartlarından dolayı soğuk ve yiyecek bulamamaktan kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Anders Wirdheim, kuş ölümlerinin herhangi bir zehirli yiyecekten kaynaklanmış olabileceğine de dikkat çekerken, kesin sonuçların yapılacak incelemelerden sonra anlaşılacağını kaydetti.

[quote]http://www.veteknoloji.com/olu-kuslar-kiyamet-habercisi-mi-37939--.html[/quote] Edited by &ULTİMATE&
Link to comment
Share on other sites

[size="5"][color="#ff0000"]Ölü kuşlar bu kez Kanada'ya yağdı [/color][/size]
[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110108050656_bird.jpg[/img]

[b]Kanada'nın Quebec eyaletinin başkenti Quebec City'nin batısında küçük bir kasaba olan St. Augustin-de-Desmaures'de 80 adet ölü kuş bulunduğu açıklandı.
[/b]
Quebec Doğal Kaynaklar Bölümü Sözcüsü Nicolas Begin, kasabadaki çiftliklerden birinden gelen ihbar üzerine gittikleri bölgede, çiftçilerle 80 adet ölü kuş topladıklarını söyledi. Kuş ölümleri ile ilgili çalışma başlattıklarını kaydeden Begin, kuşlar üzerinde laboratuvar testleri ve doğal ortam araştırmaları yapılacağını ifade etti.

Montreal'deki McGill Üniversitesi Doğalhayat Biyologlarından David Bird, olayla ilgili hergün binlerce telefon aldıklarını belirterek," kuş ölümlerinin, İncil'le ya da kıyametle alakası yok. Uzaydaki yaratıkların işi de değil. Kuşlardaki ölüme, kontrolden çıkmalarına neden olacak aşırı bir korku, coşku ya da heyecanın neden olduğu kanaatindeyiz. Ancak her ne olursa olsun, insanların paniğe kapılmalarına gerek yok" dedi.


[quote]http://www.veteknoloji.com/olu-kuslar-bu-kez-kanada-ya-yagdi-38002--.html[/quote]

,


[size="5"][color="#ff0000"]Dünyanın sonu mu geliyor?[/color][/size]

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110108012209_river.jpg[/img]

[b]Ölü kuşlar, balıklar, yengeçler, yok olan arılar, yeşil akan nehir!

Yeni yılın ilk gününden bu yana ardı arkası kesilmeyen ilginç doğa olayları ve hayvan ölümleri haberleri akıllara “Dünyanın sonu mu geliyor?” sorusunu getirdi.[/b]

2011 yılının başından itibaren insanları korkutan olaylar meydana geliyor. Bu olaylardan bazıları:

[b]KUŞLAR VE BALIKLAR:[/b] Dünyanın değişik ülkelerinde ardarda meydana gelen kuş ve balık ölümleri bu listenin en merak edilen olayı olarak görülüyor. ABD Arkansas eyaletinde kırmızı kanatlı kara tavuk ölümleriyle başlayan olaylar yine aynı eyaletteki bir nehirde, balıkların nedeni anlaşılamayan bir şekilde ölmesiyle devam etti. Daha sonra Louisiana’da 500 kara tavuk, Brezilya’da 100 ton sardalya, Yeni Zelanda’da yüzlerce “snapper” cinsi balık, ABD Maryland eyaletinde 2 milyon balık ölü bulundu. Bunları Danimarka ve İsveç’teki kuş ölümleri takip etti.

Olaylarla ilgili global bir çevre felaketi sonucu oldukları veya biyolojik silah deneyleri yüzünden meydana geldikleri gibi teoriler üretiliyor.

[b]ARILAR ÖLÜYOR:[/b] ABD’de yapılan son araştırmalara göre bazı yaban arısı cinslerinin sayılarının son 20 yılda yüzde 90 oranında düştüğü açıklandı. Uzmanlar Kuzey Amerika’da bulunan 50 farklı cins yaban arısından 4 türün ciddi bir tehlike altında olduğunu söylediler. Dünyada yaban arısı miktarındaki düşüşe global iklimdeki değişikliklerin neden olduğu düşünülüyor.

[b]ÇÖLDE KAR:[/b] ABD Las Vegas ve Los Angeles kentlerinde son 40 yıl içinde ikinci defa kar yağdı. Nevada Çölü’nün ortasında bulunan Las Vegas’ta kar kalınlığı 20 santime ulaştı. 2008’de yağan kar ise hızla erimişti. Kış aylarında sıcaklığın 20 derece civarında seyrettiği Los Angeles’taki kar, uçuş trafiğini aksatırken Arizona, Utah ve California eyaletlerinde de tipi halinde yağışlar görüldü.

[b]YENGEÇLERE NE OLDU?:[/b] Önceki gün İngiltere’nin Kent bölgesindeki sahile vuran 40 bin ölü yengeç ülkede şok etkisi yarattı. Palm Körfezi plajını dolduran yengeçlerin değişen hava koşulları nedeniyle öldüğü düşünülüyor. Bir süre ısınan havaya aldanıp kıyı şeridine giden yengeçlerin havanın soğumasıyla hipotermi geçirip öldükleri sanılıyor.

[b]Parlak yeşil nehir
[/b]Geçtiğimiz hafta Kanada’nın Victoria kentinde bir nehrin suyu renk değiştirerek parlak yeşil bir hal aldı. Birkaç saat boyunca kalan bu renk daha sonra eski haline geri döndü. Çevre Bakanlığı nehre yakındaki bir fabrikadan kimyasal sızmış olabileceğini söyledi.

[b]Bir yılda temizlenecek
[/b]Son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Avustralya’da yağmur dinmiyor. Sel suları yüzünden 9 kişinin hayatını kaybettiği ülkede taşan nehir ve derelerin etkisi altına aldığı alanların büyüklüğü Fransa ve Almanya’nın toplamına ulaştı. En az 1 yıl içerisinde temizlenebileceği söylenen bölgeden yaklaşık 200 bin kişi tahliye edildi. Selin en çok etkilediği Queensland eyaletindeki Rockhampton kentinde su seviyesi 9 metreye yükseldi.

Önümüzdeki günlerde 75 bin nüfuslu kentin yüzde 40’ının sulara gömüleceği, şu ana kadar tam 22 kasaba ve köy sular altında kaldığı belirtildi. Kara ve demiryolu ulaşımı yapılamayan bölgede yeni bir kasırga beklenirken sel sularının çekilmesinin 1 ayı bulacağı ifade edildi. Dünyanın en büyük kömür ihracatçısı olan Avustralya’da sel yüzünden tüm ihracatın yüzde 75’i durduruldu.


[quote]http://www.veteknoloji.com/dunyanin-sonu-mu-geliyor-37999--.html[/quote]

Edited by &ULTİMATE&
Link to comment
Share on other sites


[size="5"][color="#ff0000"]Bir toplu Ölüm Daha
[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110108082852_world.jpg[/img]
[/color][/size]

[b]Dünyanın dört bir yanında toplu hayvan ölümlerinin yarattığı endişe sürüyor. Ölüm haberlerine bir yenisi daha eklendi. Son olarak İtalya'dan gökten 8 bin ölü kuş yağdığı haberi geldi.
[/b]
Dünyanın dört bir yanında toplu hayvan ölümlerinin yarattığı endişe sürüyor. Ölüm haberlerine bir yenisi daha eklendi. Son olarak İtalya'dan gökten 8 bin ölü kuş yağdığı haberi geldi. İtalya'nın Faenza şehrinde gökten 8 bin üveyik (güvercin familyasından bir kuş türü) yağdı.

Kuşların, gagalarında tuhaf bir mavi leke dikkati çekti. İlk testler, bu lekenin zehirlenme ya da oksijen yetmezliğinden kaynaklanmış olabileceğini ortaya koydu. Bir görgü tanığı www.examiner.com 'a, "Aniden neden böyle bir şey olduğuna dair hiçbir fikrimiz yok. Güvercinler, önce birer birer sonra onlu ve yirmili gruplar halinde düşmeye başladı" diye konuştu.

Oksijen yetmezliğinin kuşlarda şaşkınlığa ve hastalığa neden olduğu biliniyor. Bu aynı zamanda yükseklik hastalığının da habercisi. Uzmanlar güvercinler üzerinde yapılan testlerin sonuçlarının alınmasının en az bir hafta süreceğini belirtiyor ve kuşların ölümüne soğuk hava dalgasının neden olmuş olabileceğini söylüyorlar.

Buna göre şiddetli bir rüzgar kuşları yüksek irtifaya ve dayanamayacakları soğukluğa savurmuş olabilir. Ancak İtalya'dan önce çok sayıda kuş ölümü haberinin gelmesi durumun bu kadar basit bir şekilde açıklanmasına imkan vermiyor. Ayrıca kuşlar tuhaf ölümlerin tek kurbanları değil. Son olarak ABD'nin Maryland eyaletindeki Chesapeake Körfezi'nde iki milyon ölü balık karaya vurdu.

Maryland'da alarma geçen yetkililer, alışılmadık soğuk su ve aşırı üremeyi gerekçe olarak göstermekte gecikmezken inceleme başlatıldı. Daha önce Arkansas eyaletinin kuzeybatısında 100 bin balık ölmüştü. Bu ölümler hastalığa yorulmuştu. Maryland çevre departmanından yapılan açıklamada, "Olayın nedeni doğal sebepler gibi görünüyor. Soğuk su stresi ve ölen balıklardaki yüksek genç popülasyonu bu durumun nedeni olabilir" denildi. Chesapeake Körfezi'ndeki suda yapılan ilk testler kalitenin kabul edilebilir olduğunu gösterdi.

Daha önce de 1976 ve 1980'de kötü kış koşulları nedeniyle aynı bölgede toplu balık ölümleri görülmüştü.

[b]Bu iki olay son iki haftada gerçekleşen toplu hayvan ölümlerinin son halkasını oluşturuyor:[/b]

* Louisiana eyaletinde 450 kırmızı kanatlı karatavuk kuşu, kahverengi başlı karatavuk, sağırcık gibi kuş türleri bir otoyol boyunca ölü bulundu.

* Arkansas'ta 3 bin karatavuk, Beebe kasabasında yollara ve evlerin çatılarına yağdı.

* İngiltere'de Kent şehrinin Thanet yakınında onbinlerce yengeç kıyıya vurdu.

* Arkansas Nehri boyunca binlerce ölü balık kıyıya vurdu.

* Maryland'deki Chesapeake Körfezi'nde iki milyon balık kıyıya vurdu.

* Florida'da suda binlerce ölü balık bulundu.

* Yeni Zelanda'da yüzlerce snapper cinsi balık ölü bulundu.

* Teksas otoyolundaki köprüde çok sayıda Amerikan sutavuğu ölü bulundu.

* İsveç'te Falkoping'de bir sokakta 50 küçük karga ölü bulundu.

* Danimarka'da da toplu kuş ölümleri yaşandı.

*Brezilya'da 100 ton ölü balık kıyıya vurdu.

Uzmanlar, yılbaşı gecesi patlatılan havai fişeklerin, fırtınaların, soğuk havanın, parazitlerin ve hatta zehirlenmenin ölümlere neden olabileceğini öne sürdü.

[b]GİZLİ DENEY İDDİASI
[/b]
Ancak sanal alemde komplo teorilerine yenileri ekleniyor. Komplo teorileri arasında en ilginci olanları, gizli hükümet deneylerinin ölümlerin nedeni olabileceği yönünde. Bazıları bunu Maya takvimine göre gelecek yıl olarak ifade edilen dünyanın sonunun yaklaştığının işaretleri olarak yorumluyor. Bilim dünyası ise mantıklı açıklamalar sunmaya çalışsa da art arda ve ani toplu ölümler nedeniyle şaşkın. Yeni testler yapılırken, sonuçların birkaç hafta içinde alınacağı kaydediliyor.

Başka tuhaf doğa olayları da kıyametin kopacağı yönündeki komplo teorilerine destek olarak gösteriliyor.

[b]Arıların ölümü:[/b] ABD’de yapılan son araştırmalara göre bazı yaban arısı cinslerinin sayılarının son 20 yılda yüzde 90 oranında düştüğü açıklandı. Uzmanlar Kuzey Amerika’da bulunan 50 farklı cins yaban arısından 4 türün ciddi bir tehlike altında olduğunu belirtiyor.

[b]Çölde kar yağması:[/b] ABD Las Vegas ve Los Angeles kentlerinde son 40 yıl içinde ikinci defa kar yağdı. Nevada Çölü’nün ortasında bulunan Las Vegas’ta kar kalınlığı 20 santime ulaştı.

[b]Parlak yeşil nehir :[/b] Geçtiğimiz hafta Kanada’nın Victoria kentinde bir nehrin suyu renk değiştirerek parlak yeşil bir hal aldı. Birkaç saat boyunca kalan bu renk daha sonra eski haline geri döndü.

Son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Avustralya’da yağmur dinmiyor. Sel suları yüzünden 9 kişinin hayatını kaybettiği ülkede taşan nehir ve derelerin etkisi altına aldığı alanların büyüklüğü Fransa ve Almanya’nın toplamına ulaştı. 200 bin kişi tahliye edildi. En kötü etkilenen Rockhampton kentinde su seviyesi 9 metreye yükseldi.


[quote]http://www.veteknoloji.com/bir-toplu-olum-daha-38010--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

[center][size="3"][color="#008080"][b]mayaların 2012 kehaneti gerçek mi oluyor?[/b][/color][/size]

Dünyanın en gizemli ve ileri uygarlıklarından Mayalar’ın takvimine göre 2012’de dünyanın sonu gelecek!..

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/1f49c0f4b4154520a3a5f1ecfe4de761_k.jpg[/img]

Dünyanın en gizemli ve ileri uygarlıklarından Mayalar’ın takvimine göre 2012’de dünyanın sonu gelecek. Bir süredir yaşanan tuhaflıkların da bu sonun ayak sesleri olduğu iddia ediliyor...

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/baa1098c910f965c0fae544f67aa78a1_k.jpg[/img]

Milattan önce 3000 ile milattan sonra 1500 arasında Orta Amerika’da bulunan Maya’ların konumu, teknoloji ve astronomi alanlarında aynı dönemde yaşayan uygarlıklardan çok daha ilerdeydi.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/b7b85a3a01fb18f6c7e051f578ec175f_k.jpg[/img]

Eski Maya yazıtlarını inceleyen arkeologlar, Maya uygarlığı tarafından kullanılan takvimin 21 Aralık 2012’de bittiğini ve bu tarihte dünya üzerinde yaşamın sona ereceğini öne sürdü. 2012’de gezegene göktaşı çarpacağı, yörüngesinin değişeceği ve iklimlerin insanlığı yokedeceği tahmin ediliyor.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/19f8d4f45905458570d8dfd8224b0b49_k.jpg[/img]

Maya uygarlığını inceleyen bilim adamları ve fizikçiler tarafından dünyanın sonu olarak gösterilen 21 Aralık 2012 öncesinde korkulan ölümler başladı.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/f1ce12a31ac8f19326031f78397d1e12_k.jpg[/img]

2011’in ilk haftasında milyonlarca kuş, balık ve yengeç bilinmeyen sebeplerden ötürü öldü

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/20fa5ae8066ba6200145fa94e044c0a5_k.jpg[/img]

Bilim aleminin Brezilya, ABD, İngiltere ve Yeni Zelanda’da farklı zamanlarda yaşanan ölümlere henüz kesin bir yanıt bulamaması dünyanın sonuna gelindiği şüphesini artırıyor.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/d8681816d04616db48b7c32b4a31c6a1_k.jpg[/img]

İngiltere’nin Thanet sahiline 40 binden fazla yengeç vurdu. İngiltere Çevre Ajansı son 100 yılın en soğuk aylarını yaşayan İngiltere’de Çalpara cinsi yengeçlerin olumsuz yönde etkilendiğini öne sürdü. Benzer ölümlerin son üç yılda yaşandığını açıkladı.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/b48347f0c6bc05cc87cccaeebac64eef_k.jpg[/img]

Ölü balık halısı Yeni Zelanda’nın Little ve Waikawau körfezlerinde yüzlerce ölü balık bulundu. Aucklandlı James Hughes botuna binip durumu incelemek için sahilden açıldığında balık leşlerinden oluşan bir “Halı” ile karşılaştığını söyledi. Koruma Departmanı bölgedeki balıkların hava durumu yüzünden beslenme sorunu çektiklerini belirtti.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/c016439241b7379c9857c3f748e47f40_k.jpg[/img]

Maryland’de de aynı manzara Amerika’nın Maryland eyaletinde yaklaşık 2 milyon balık karaya vurdu. Çoğunlukla yaşlı olan balıkların 9 ile 18 santimetre uzunluğunda olduğu açıklandı. Maryland Çevre Departmanı (MÇD) biyologları inceledikleri balık numunelerinde ölüm sebebini henüz keşfedemedi. Fakat MÇD sözcüsü Dawn Stoltzfus aşırı soğuyan deniz suyu nedeniyle balıkların öldüğü şüphesi üzerinde durduklarını

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/658c80555a8344c97fe605a0c6c834a6_k.jpg[/img]

Brezilya’nın Paranagua kıyısında yaklaşık 100 ton sardalye ve kedibalığı kıyıya vurdu. Ölü balıkları inceleyen bilim adamları henüz kesin bir karara varamadı. Fakat yetkililer zehirli gazlar yayan yosunların balıkların ölümüne neden olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/5b51bdd1d4c4f4ca86355b0703a5c3fa_k.jpg[/img]

lıklar durup dururken öldüler Florida’da bulunan Spruce Creek nehrinde yüzlerce ölü balık bulundu. Hava şartlarının iyi olması ve bölgede kirli atıklara rastlanmaması bilim dünyasını cevapsız bıraktı. Nehrin her noktasında rastlanabilen balıklar ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/99c887335f7dd2f072dc921bc5a0b258_k.jpg[/img]

Amerika’daki Arkansas Nehri’nin üzerinde bulunan Ozark barajının 32 kilometrelik sahiline 100 binden fazla balık vurdu. Bilim dünyasını nehirde yaşayan yüzlerce tür balık arasından sadece tek bir cinsin, davul balığının (drumfish) ölmesi şaşırttı. Toplu ölümlerin her yıl olduğunu belirten Amerika Oyun ve Balıkçılık komisyonu üyesi Keith Stephens “Bu kadar büyük bir kıyıma daha önce rastlanmamıştı” açıklamasında bulundu.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/f66478ed00194f469abe58bb574d8854_k.jpg[/img]

Kanada’da Goldstream Parkı’nda bulunan ırmak, fosforlu yeşil olarak aktı. Yaklaşık bir saatlik bir akımın ardından doğa eski düzenine kavuştu ve nehrin rengi maviye döndü. Bölgede yaşayan somon balıklarının, kartalların ve ayıların doğal yaşam kaynağı olan nehirin neden renk değiştirdiğine dair bir açıklama yapılmadı. Beklenmedik bir anda renk değiştiren nehirde yaşayan balık ve nehirden beslenen hayvanların sağlık durumlarında olumsuz bir duruma rastlanmadığı açıklandı. Yetkililer, nehre boya maddesi döküldüğü ihtimali üzerinde duruyor.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/c8da49168ca27cf8ecf763fd269917fd_k.jpg[/img]

Yeni yılda Amerika’nın 5 bin nüfuslu Beebe bölgesinde gökten kırmızı kanatlı karakuş yağdı. Birçok insanın yaralandığı olayda büyük miktarda maddi hasar meydana geldi. Bölgede ansızın düşen kuşların 5 binden fazla olduğu açıklandı. Bu konu hakkında konuşan uzmanlar hava koşullarını ve fabrikaların kirli gazlarının hayvanların sağlığını olumsuz yönde etkilediğini öne sürdü.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/2a00ffc1eb0c427269d1c1cbd6d598d5_k.jpg[/img]

Yaşanan toplu ölümlerden kısa bir süre sonra Amerika’nın Louisiana bölgesindeki bir otoyolda 500 ölü kuş bulundu.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/edd020a2ec0a0056f23c1e34e3829ff5_k.jpg[/img]

Beebe’de yaşananların aksine bu sefer tek bir kuş cinsinin değil serçe, inek kuşu ve karakuş gibi farklı canlıların öldüğü tespit edildi.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/dcdcb873e2606203c18f1641fd369a9c_k.jpg[/img]

Yetkililer kuşların bir elektrik kablosuna takılarak çarpılmış olabileceği ihtimali üzerinde dursa bile William & Marry Üniversitesi, Kuş Davranışları Araştırmaları bölümünde görevli Profesör Dan Cristol “Hayvanların hasta olduğunu düşünüyorum. Elektrik kablosuna çarpmadıklarından eminiz” dedi.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/0987cc3abfbd72dce8d66ec0e489c312_k.jpg[/img]

5 Ocak’ta İsveç’in Falkoping kentinde 100’den fazla karga leşi bulundu.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/c401ad532459a074f7bd5d1daa574c92_k.jpg[/img]

Kargalar üzerinde yapılan incelemeler kuşların çoğunluğun herhangi bir fiziksel hasar görmediğini belirlendi.

[img]http://im.haberturk.com/galeri/2011/01/07/405318/0e3db04ddc97c82fe02b572cc194f17d_k.jpg[/img]

İsveçli kuşbilimci Anders Wirdheim, soğuk hava ve beslenme sorunu yüzünden kuşların öldüğünü açıkladı. [/center]

Link to comment
Share on other sites

[b]dünyanın manyatinizması değişiyo canlılarda etkilencek foton çağına geçyoruz ama 2012 filmindeki gibi hepimiz gebermiycez sadece depremler seller felaketler %600-800 çoğalcak 2010 yılında 7+mg olan deprem sayısı 22 dir normali 14 tür aslında 2007 den beri başladı 2015 e kadar sürcek..volcan patlmalarıda 2010 da artış rekoru kırmıştır.

http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eqarchives/year/eqstats.php

güneşteki anormallikte 6 aydır bayaa arttı 1 ağustostaki patlama güneşi çok sarstı şu sıralar normal gibi ama
http://spaceweather.com/

http://2012forum.com/forum/viewforum.php?f=38
burdada oluşan aktiflikler rapor edilir..

takib edebilrisniz bilimseldir üfürükçü uydurması değil...[/b]

Edited by melike34
Link to comment
Share on other sites

[quote name='nano68' date='08 Ocak 2011 - 18:34 ' timestamp='1294512241' post='940483']
kıyamet kurana göre Aşure Günü kopacak...
[/quote]

[i][font="Century Gothic"][size="3"][b]Daha neler, Kur'an-ı Kerim'de nerede geçiyor kardeş bu, Kur'an'da kıyamet saatini/vaktini yalnızca Allah'ın bileceği geçer, hiçbir varsayım ve yaklaşım bu konuda doğru değildir, vay efendim gökyüzünden kuş yağmış, kan yağmış, kuyurklu yıldız çarpacak vb. haberler eğer gerçeği varsa sebebini bilmediğimiz ilgnç ilahi ve tabiat olaylarıdır ancak...
Kıyametin ne zaman kopacağını Allah Kur'an-ı Kerim'de Ahzab Suresinin 63. ayetinde şöyle bildirmiştir:

"İnsanlar, kıyâmeti sorarlar sana; de ki: Onun bilgisi, ancak Allah katında ve ne bilirsin, belki de kıyâmet, pek yakında kopacak."

Yani kimse bilemez, vesselam....[/b][/size][/font][/i]

Link to comment
Share on other sites

Yav kıyamet midir, dünyanın sonumudur, ne zık derseniz artık, o gelse de kurtulsak! Ulan bin yıllardır neredeyse tüm uluslar bunun paronayaklığıyla yaşamış, hep bunun izlerini aramış manyakça, yok şu oldu, kıyamet habercisi, yok bu oldu, kehanet habercisi; ne kıymetli hayatlarınız varmış bea... Altı üstü ölecez yav?? ;)

Link to comment
Share on other sites

Bunların olmasının sebebi yine biz insanlarız kıyamet falan hikaye doğanın kanunu bu eninde sonunda olacak elbet ama o kuşları ve balıkları görünce insanın içi gidiyor bea [img]http://www.tnctr.com/public/style_emoticons/default/huh.gif[/img]

Link to comment
Share on other sites

yahuu kıyametin kopmasına neden bu kadar takılıyoruz ki.. kıyamet elbet zamanı gelince kopacaktır.. Nasreddin hocaya sormuşlar kıyamet nezaman kopacak hoca diye, demiş küçük kıyamet mi büyük kıyamet mi? sormuşlar kıyametin küçüğü büyüğü mü olurmus.. demiş hoca hanım ölürse küçük kıyamet kopar da ben ölürsem işte ozaman büyük kıyamet kopar.. asıl kıyamet insanın kendi ölümüdür... =)))

Link to comment
Share on other sites

Kıyamet gününü HZ.MUHAMMED bile bilmiyor. O günü sadece yüce Rabbimiz biliyor.
Şöyle bir ayet varki herşeyi açıklar zaten...

[code]Şüphesiz ki, kıyamet saatinin bilgisi Allah yanındadır. Yağmuru O yağdırır, rahimlerde ne varsa (erkek veya dişi oluşunu, renk ve özelliklerini) O bilir. Hiçbir kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Hiçbir kimse hangi yerde öleceğini de bilemez. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla bilir, her şeyden haberdardır. (LOKMAN/34)[/code]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...