Jump to content

Modifiyeli Işletim Sistemi Güvenli Midir?


TRForce
 Share

Recommended Posts

Foruma uzun zamandır üyeyim,çok bir aktivitem yoktur.Sitemizden SoundmaXP,Xclusive Windows 7 gibi modifiye edilmiş işletim sistemlerini indirip sorunsuzca kurdum.Bunun yanında driver programları ,sayısız katılımsız program gibi bize sunduğunuz güzel çalışmalardan faydalandım.Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Forumda daha önce dile getirildi mi bilmiyorum, Modifiye edilmiş işletim sistemleri yada katılımsız programlar bizim güvenliğimizi tehtid edecek yada bilgilerimizi başka yerlere iletilmesi gibi bişeyler içermesi mümkün mü?

internette rastladığım(fakat benim başıma gelmdi) şifreleri çalınan ve bundan işletim sistemlerini sorumlu tutan yüzlerce kişi mevcut.
Eğer böyle bir durumun olması durumda dikkat etmemiz gereken birşey yada yapabileceğimiz bir önnlem var mıdır?
Sitemizde paylaşımlarına güvenebileceğimiz bir TNCTR takımı var mıdır?
Link to comment
Share on other sites

Forumda belirli kişiler işletim sistemi modifikasyonu yapıyor.
Şuana kadar buna benzer bir şikayetin geldği görmedim. Zaten böyle bir girişim olsa kullanmakta olduğunuz güvenlik yazılımınız böyle bir işlemin önüne geçecektir.

Şifresini çaldıran ve bunu kendi arzusuyla indirip kurduğu işletim sistemine bağlayan zihniyet zaten kokuşmuştur. Çok değerli bilgiler barındıran vatandaşlar en azından kaliteli bir güvenlik yazılımına para ödemeli diye düşünüyorum.
Burada modifiye işletim sistemleri veya all in one sunumlar yapan şahısların hiçbir ticari amacı yoktur. Tamamen hobi amaçlı yapılan ve ticari amaca yönelik olmayan sunumlara çamur atmaya kimsenin hakkı yoktur.

Beğenmezsin, eksiklerini görürsün yada hata ile karşılaşırsın orası ayrı. Eleştiri yapılır yada öneride bulunulur ama böyle bir hizmeti uğraşıp didinip ayağınıza getiren arkadaşlara hırsız muamelesi yapmak uygun bir davranış değldir.

Alınabilinecek önlemlerin en başında sunumu hazırlayan vatandaşın verdiği linkleri indirmek geliyor bence. Karalamak yada böyle bir hizmeti fırsata çevirmek için 3. şahıslar dosyalarda değişiklik yapabilir.
Sitemizde modfikasyon yapan arkadaşlar zaten bu konuda aşmış arkadaşlardır. Hepsine güvenebilirsin.

@ TRForce yazdıklarım sadece soruna cevap. Yani senin bu soruyu sorarken içinde bir şüphe olmadığını düşünerek yazdım. Yanlış anlaşılma olmasın. Sözüm internette rastladığın şahıslara ;)

Link to comment
Share on other sites

@OzgrGvnc zaten bahsedilen olumsuzluklar başıma gelmediği için sormuştum.
Verdiğiniz cevap ile rahatsızlığımı giderdim. Aklına böyle konular takılan arkadaşlarımız için de umarım faydalı bir bilgi olmuştur.
Sitemizde paylaşılan modifiyeli sistemlerden tek yakındığım nota reklamlı içerik olmasıdır :)

ReklamsızXP diye birşey indirmiştim. USB disklerime UD3R gibi bir gizli klasör oluşturuyor her yeni taktığım USB aygıta autorun ekliyordu.
Bu hata benden kaynaklanan bir hatada olmuş olabilir. Fakat hem reklamsız hemde kusursuz olmuyor demekki :)

Link to comment
Share on other sites

böyle konular çok açıldı gereksiz bir konu.
Tereddütte kalan varsa microsoftan orjinal yazılım istesim adamlar bas bas bağırıyor yazılım isteyin diye.
O sistemleri yazanlarda insan yanlız.
Modifiyeli sistem yapmak paylaşmak bende yaptım paylaştım hevez meraktan yapılan bir iş altından başka şeyler arayanlardan şüphe ederim ben

Link to comment
Share on other sites

Herkesin Dediği Gibi Modifiye Ve Katılımsız Program Gibi Şeylerin Hepsi Sanal Hobilerimizdir (Genel Söylüyorum)
Kâr Amaçlı Yapıp Satanlar Çoğunlukla İnternet Kafeler
1. El Yerine Emeğimizi Hiçe Sayıp Re Upload Yapan Kişilerin Verdiklerini İndirmeyelim Lütfen İçin Başka Şeyler Yapmış Olabilir :)
Birde Bu Re Upload Yapanların Bir Huyu Var Kendi Hesaplarına Atınca Remote İle Bizimkileri Raporlarki Kendilerininkiler İnsin :)

Modifiyelerde Emek Bile Olmasa (Kişiye Göre Değişir) O Yayınlayan İnsanların Upload Emeği Var O Kadar Saat Yüklüyorlar :)

Link to comment
Share on other sites

Bu siteden edindiğim tüm dökümanlarda, programlarda ve katılımsız işletim sistemlerinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Konu bir yakınma değil sadece meraktı.Bahsi geçen tüm konular başıma gelmemiştir.Merakımı gidermek adına konu açtım ve gerekli cevapları aldığımı düşünüyorum.Arkadaşımızın bilirttiği gibi işletim sistemlerinde kararsızlık değil de bazı programlarda virus olarak algılama problemleri yaşadım.Bu problemlerin de programdan değil script yada msdos komutundan kaynaklandığını düşünüyorum.ilginize teşekkür ederim..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...