Jump to content

Msconfig Boot.ini


anellkaa
 Share

Recommended Posts

ARKADAŞLAR ÇOK ACİL

lütfen acil yardım edin şu an bunu okuyan mod arkadaşlar varsa onlardanda rica ediyorum bütün gece uğraştım sabah cafeyi açıcam ama bilgisayarım açılmıyor.

hp laptop windows 7 kullanıyorum.Bilgisayarı güvenli modta açmam gerekiyordu fakat bi kaçkez denedim açılmadı bende tavsiye üzerine msonfig e girdim.
BOOT.INI sekmesinde en üstte yer alan /SAFEBOOT seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyip yeniden başlattım.
ama bilgisayar bi yerekadar geliyor widows açılıyor sayfasına kadar yani bekliyor bekliyor bir saniye mavi ekran verip aynı olayı başa alıyor durmadan kapanıp kapanıp açılıyor. hp recovery manager açılabiliyor sadece menüde cmd olarak aç geri yükle ve başlangıç onarma var ama o da onarma yapamıyor.recovery cannot repair ur problem diyor ve res atıyor .sistem geri yükleme bölümünde ise sadece düne ait tarih var onada dönmüyor.yani anlayacağınız sistem durmadan güvenli kipte açıp aynı sekilde mavi ekrana girip kapanıyor

daha önce aynı olayı başka makinada yapmıştım bi sorun çıkmamıştı lütfen ÇOK ACİL yardım

uyanık olan mod arkadaşlar bi bilgisi olan varsa bekliyorum Edited by anellkaa
Link to comment
Share on other sites

Bilgisayarı açarken F8 tuşuna basın ve güvenli kip seçeneğinin olduğu yerde "Sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak" seçeneğine gidin.
Bilgisayar açılırken verilen mavi ekran hatası sonrasında makina reset atmayacaktır.
Çıkan mavi ekranda verilen hata kodunu ve hatayı yazarsanız daha rahat yardımcı oluruz.

Ben genede size bir yöntem önereyim. PC güvenli kipte açılmıyor diye safeboot ettiyseniz eski haline döndürmek için
[color="#8b0000"][b]
Win XP Kullanıyorsanız[/b][/color]
onarma ekranı gelen bir XP CD'si takın bilgisayarınıza (XPyi kur seçeneğinin olduğu ekranda "Kurtarma konsolu için R ye basın" seçeneği olmalı.
* Kurtarma konsoluna girin
* Konsol açıldığında karşınıza işletim sisteminizi seçin ekranı çıkacak. Genelde 1 dir. 1 yazıp enter
* [b]C:\Windows\[/b] yazacaktır. Burada [color="#8b0000"][b]cd..[/b][/color] yapıp enter diyoruz
* [b]C:\ [/b]olarak bir üst dizine çıktıktan sonra [color="#8b0000"][b]fixboot[/b][/color] yazıp enter
* İşlem bittikten sonra birde [b][color="#8b0000"]fixmbr[/color][/b] yazıp enter diyoruz.
* EXIT yazıp buradan çıkabilir ve sistemi açabilirsiniz.

[color="#8b0000"][b]Vista - Windows7 Kullanıyorsanız[/b][/color]
Sadece komutlar değişiyor
* [color="#8b0000"][b]Bootrec.exe /fixmbr[/b][/color]
* [color="#8b0000"][b]Bootrec.exe /fixboot[/b][/color]
* [color="#8b0000"][b]Bootrec.exe /ScanOs[/b][/color]

Bunlar sorununuzu giderecektir.

Edited by OzgrGvnc
Link to comment
Share on other sites

[b]Sevgili 'anellkaa',[/b]

Burada da diğer forumlarda da içinde "Yardım", "Acil" vb sözcükler içeren başlıklarla konu açılması istenmez; o yüzden, başlığı yeniden düzenleyip düzeltmenizde ( örneğin, "dizüstüm olağan kipte de güvenli kipte de açılmıyor" gibi) yarar var...

Gelelim sorununuza: [b]Dizüstünüzün güvenli kipte açılmamasının nedeni "msconfig"ta yaptığınız seçim değil; kaldı ki -yukarda dediğinize göre- güvenli kipte başka türlü de (yani F8'e basarak da) açılmıyormuş...[/b]

[b]Sorununuzun kötücül kaynaklı olma olasılığı yüksek:
[/b]
[b]* Bir başka bilgisayarda aşağıdaki bağlantıdan Avira Kurtarma CD'sinin "ISO" dosyasını indirip CD'ye yazdırın;

* BIOS'ta CD'den başlatmayı seçip, dizüstünüzü bu CD ile başlatarak, tüm sistem taraması yaptırın;

* İşe yararsa ne ala; yaramazsa, "Artık, sistem iyiyken yedeklemenin ne denli önemli olduğunu öğrenmiş, deneyim kazanmış biriyim" diye kendinizi avutmaya çalışarak, yeni bir sistem kurma işine başlayabilirsiniz...:)

Başarılar... [/b]

[b]http://dlpro.antivir.com/package/rescue_system/common/en/rescue_system-common-en.iso

Not: Avira kurtarma işlemi işe yaramaz da yukarda 'OzgrGvnc' arkadaşımızın önerdiği (özgün -yani modifiye olmayan- sistem kurulum CD ya da DVD'sini kullanarak) onarma işlemini denemek isterseniz ve de diskinizde sizin için "olmazsa olmaz" türünden kişisel verileriniz varsa, [/b][b]önce[/b][b] başka yollarla onları kurtarmayı deneyin; çünkü, özgün Windows kurulum CD ya da DVD'si kullanarak yapılan onarma işlemiyle sistem kurtarılsa bile kişisel verilerde kayıplar oluşabilir...
[/b]

Edited by taba
Link to comment
Share on other sites

sevgili taba senin onderdigin avira kurtarma programı gibi Erc comander programını denedim yine mavi ekran geldi . Bugun senin tavsiye ettigin programı deneyecegim.

Sevgili özgür mavi ekrandaki hata şu

***STOP: 0x0000007B (0xF789E640,0xC0000034, 0x00000000,0x00000000)
diger yazılı kısımları yazmıyorum pcyi tekrar baslat bidaha olursa chkdsk yap vs vs yazıyor onemsiz yanı. chkdsk yaptm olmadı

Link to comment
Share on other sites

Anelka
Karşılaştığın soruna diskin önyükleme alanına bulaşan virüslerden diskinde bulunan badsektörlere kadar hemen hemen diskle alakalı herşey sebep olmuş olabilir.
Çözüm datalarını yedekleyip tüm partitionları silip diskini yeniden bölmen ve temiz bir format atman. Daha temiz bir sistem istiyorsan low level format atıp işi sağlama alabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

dostum öncelikle yardım ettigin için cok teşekkür ederim
ya format atmasına atarım ama dedigim gibi içinde kurtarılması gereken cok onemli dosyalarım var.garanti süresi devam ettigi için hardski cıkartıp dosyaları yedekleyemiyorum.Bu arada birşeyi belirtmeyi unutmusum.güvenli kipte açtıgımda ccleaner ve eset ile tarama yapıyordum .tarama sonunda bilgisayarın tekrar baslatılması gerekiyordu ve ne olduysa orda oldu tekrar baslattıgımdan beri bu sorun oluştu. büyük ihtimal eset'in eseri bu.sistem dosyası gitmiş olabilir.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='anellkaa' date='18 Ocak 2011 - 20:56 ' timestamp='1295381197' post='946750']
dostum öncelikle yardım ettigin için cok teşekkür ederim
ya format atmasına atarım ama dedigim gibi içinde kurtarılması gereken cok onemli dosyalarım var.garanti süresi devam ettigi için hardski cıkartıp dosyaları yedekleyemiyorum.Bu arada birşeyi belirtmeyi unutmusum.güvenli kipte açtıgımda ccleaner ve eset ile tarama yapıyordum .tarama sonunda bilgisayarın tekrar baslatılması gerekiyordu ve ne olduysa orda oldu tekrar baslattıgımdan beri bu sorun oluştu. büyük ihtimal eset'in eseri bu.sistem dosyası gitmiş olabilir.
[/quote]

Anelka notebook garantisi hdd söküp takmayla geçersizleşmez. Hdd için altta bir kapak bulunur. Çoğu zaman tek vida sökerek hdd çıkartılabilir.
Garantiyi etkilemez. Gönül rahatlığıyla söküp başka bir pcye sata arabirimiyle bağlayıp yedek alabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

saol tomonay ama win 7 kullanıyorum mini xp veya vistayla açarmı acaba?


OzgrGvnc verdiğin bilgi için tşk ederim. pc suan yanımda degil .bu gece son yöntemleri deneyeceğim .eğer olmazsa Hdd söküp dosyalarımı yedekleyeceğim.ama yaptıgım arastırmalara göre cogu laptopta vidalar sökülünce (boyası giderek vs.) kalıcı iz yapıyor ve garantide çalışan amcalar açıldıgını anlayıp sorun cıkartıyolar.

Edited by anellkaa
Link to comment
Share on other sites

Notebooklarda HDD , RAM ve Wireless kart hatta bazı modellerde Bluetooth gibi modüller sökülüp takılabilir. CPU fanı içinde küçük bir kapak eklendiyse bu parçalara erişim garantiyi bozmaz.
Değil vida boyasını çizmek vidayı kaybet veya başka bir vidayla değiştir farketmez. Şaseyi açmadan erişilsin diye kapak koyulan tüm parçalar sökülüp takılabilir. Upgrade yapılabilsin diye bırakılır o kapaklar.
HDD yükseltme Ram ilave etme v.s

Link to comment
Share on other sites

[quote name='anellkaa' date='18 Ocak 2011 - 21:38 ' timestamp='1295383722' post='946774']
cmd satırından msconfigi açma şansım varmı? safemoodu eski haline dondurmek için hangi komutla msconfigi açabilirim?
[/quote]
Windows ortamında cmd ile girilerek açılan msconfig arayüzü, ismi üzerinde bir penceredir; ingilizcesi window'dur. Yani kısacası cmd ile başlatılsada açılan msconfig arayüzü bir windows arayüzüdür, dos arayüzü değil.
Bu sebeple eğer windowsu başlatamıyorsan msconfig arayüzünü açma şansın yoktur. Ama ayrıca ms dos ortamında config ayarları yapılabilirmi bunu bende bilmiyorum. MS Dos bilenler bunu cevaplayabilir (Kaba ve genel ayarlar belki ama söz konusu ayar yapılamaz diye düşünüyorum).
Canlı, CD'den çalışan bir işletim sistemiyle (XP,Vista, Linux..) açarak dosyalarını kurtarma önerildi. Öncelikle bunu yapmalısınki problemi çözmeye çalışırken başka geri dönüşü olmayan durumla karşılaşmayasın. Sonrası yine uğraşların devam edebilir.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

tesekkurler yardiminiz icin bu gece xp mini ile kurtarmaya calisacagim.
her mavi ekrn geldikten sonra res atiyor ve hp recovery manager aciliyor. menude sunlar var
1)sistemi geri yukle ( sistem cokmeden sadece 1 gun oncesi var onada donmuyor )
2)sistem onarma ( 50 kere denedim tarama yapiyor ama cannot repair diyor
3)cmd ac var
4)baslangic onarma var buda hata belirlendi ama cozemedi hp destek sitesine mail cart curt atin yardimci olalim diyor
5)dosyalarini kurtar var ( cok sacma olmus ses,video,sikistirilan dosya,resim,belge, gibi secenekler var yanlarina tik atiyorsun kafasina gore secip yedekliyor kendimiz secemiyor yani:)

simdi kurtarma cdsi download sitesi bakiyorum

Link to comment
Share on other sites

Harddiskinde bad sector olma ihtimali var ve bu nedenle problem yaşıyor olabilirsin. Böyle düşününcede sana HDD Regenerator uygulamasıyla harddiskini taramayı ve eğer varsa bad sectorlerin bu şekilde düzeltilmesini öneriyorum. Eğer problem buysa taramadan sonra bad sectorler otomatik düzeltilecek ve windows normal (yani mavi ekran çıkmadan) açılacaktır.
HDD Regenerator programı bir dos programıdır ve Hiren's Boot CD içinde vardır (TNCTR'de aradığında bulabilirsin).
Edit: Hiren's Boot CD içersinde CD'den çalışan XP'de var. Yani Hiren's Boot CD sana gerekebilecek herbirşeyi içerir; kurtarma CD'leri içersinde en iyi ve işlevli olanlarından biridir.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

[quote name='anellkaa' date='19 Ocak 2011 - 03:49 ' timestamp='1295405999' post='946970']
avira kurtarma cdsi ile tarattim ise yaramadi
[/quote]
Avira sistemi nasıl kurtarır? Avira bir antivirüs programıdır ve senin kullandığın versiyon, dos işletim sisteminde çalışan ve sisteme bulaşmış, esas olarakta sistemin boot sektörüne bulaşmış, sistemin boot olmasını engelleyen virüslerin temizlenmesini sağlayarak sistemi kurtarır, windowsu yeniden açılır hale getirir.
Demek Avira sistemde virüs bulamamış.
Zaten virüs ihtimali en zayıf ihtimaldi. Esas ihtimaller windowsun boot dosyalarının bozulması ve donanım problemi idi.
Boot sektöründe problem ihtimaline karşı önceki mesajlarda arkadaşlar boot sektörünün nasıl onarılacağını yazmış. Bu onarım/çözüm yollarını denedinmi?
Bana göre ise en kuvvetli ihtimal donanım problemiydi ve ben bunun harddiskte oluşan önemli düzeyde bir bad sector durumu şeklinde düşünmekteyim. Sistem recovery girişimlerinin başarısız olmasıda bence bu sebepledir (Bad sectorlü yüzeylere recovery gerçekleşmez).
Bu ihtimalinde nasıl ele alınabileceğini ve nasıl çözümleneceğini önceki mesajımda aktarmıştım.
Eğer forum üyelerinden samimi olarak bir yardım bekliyorsan, gelen mesajlara gereken önemi vermeli ve önerilenleri değerlendirmelisin.
Kolay gelsin.
Edit: Recovery girişimleri sırasında recovery başlayıp yarıda kaldı ise mevcut kurulu windowsta bozulmuş olabilir. Ama böyle olmuş bile olsa ve eğer haddisk bad sectorlü ise zaten yeni bir windows kurabilmek içinde yine bad sector onarımı gereklidir.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

[quote name='anellkaa' date='19 Ocak 2011 - 17:55 ' timestamp='1295456700' post='947218']
cok saol temmuz yardimlarin icin.
boot problemine karsi onerileri gerceklestirdim olmadi.
senin yardiminida okudum dolayisiyla bugun hiren boot cd yi bu siteden indirdim. birazdan int cafeye gidip dvdye iso olarak atacagim.s
[/quote]
Anellkaaa kardeşim, bir unutkanlık sorunum oldu, kusuruma bakma. Şöyleki; Hiren's Boot CD'nin son sürümlerinde HDD Regenerator programı verilmiyor. Ama onun yerine mesela v13'te (son sürüm) Dos Programs> Hard Disk Tools içerisinde HDAT2 isimli bir program varki bu program HDD Regenerator ile aynı işi yapıyor. Yani son sürüm Hiren's download ettiysen eğer, muhtemel HDD problemin için HDD Regenerator programını değilde HDAT2 programını kullanarak çözüm araman gerekecek. Dediğim gibi sonuç aynı olacak.
Ama şunu bilki en iyi ve en bilinen bad sector tesbit ve düzeltme programı HDD Regenerator programıdır. Öyleyse illede onu denemek isterim dersen eğer, o zaman Hiren's Boot CD'nin eski sürümlerini temin etmen gerekecek (v11 ve daha öncekiler gibi). Yada tek başına bu programı (dos versiyonunu) arayıp bulman gerekecek. Bu durumdada lisans/crack durumunu gözardı etmemelisin. Çünkü deneme sürümlerinde kısıtlı işleve sahip.
Ama önce diğer programla denemelisin ve ben bununda iyi sonuç vereceğine inanmaktayım.
Kolay gelsin..

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

anlatmak istedigini anladim dostum ben bu sitedeki hiren boot cdsini indirdim .muhtemelen son surumdur. HDAT2 ile deneyecegim eger sonuc alamazsam eski surumlerinden bulup onla denerim.
surekli cd olusturmaktan elimde 10 tane kurtarma cdsi oldu zaten:D:D bunlar son artk.eger hdd Regenerator ile de duzelmezse hiren boot ile dosya yedekleyim formata gidecegim

Link to comment
Share on other sites

bu arada bi siteden HDD Regeneration 1.51 indirdim .iso halinde icinde 6 dosya var dsck.tr findramd.exe hddreg.exr HIMEM.sys Ramdrive.sys setram.bat.
N SU KI ISO nun boyutu 500 kb:) normali bumu yoksa fake mi bu? isimi halledermi???

[warning][color="#000000"][b]DİKKAT: Flood Yapmak YASAKTIR, Ard Arda İleti Göndermek Yerine [img]http://i46.tinypic.com/289kcyd.jpg[/img] Butonunu Kullanarak İlk İletinizi Düzenleyiniz. Uyarı Aldınız.[/b][/color][/warning]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='anellkaa' date='19 Ocak 2011 - 20:15 ' timestamp='1295465124' post='947315']
bu arada bi siteden HDD Regeneration 1.51 indirdim .iso halinde icinde 6 dosya var dsck.tr findramd.exe hddreg.exr HIMEM.sys Ramdrive.sys setram.bat.
N SU KI ISO nun boyutu 500 kb:) normali bumu yoksa fake mi bu? isimi halledermi???
[/quote]
Bunu kalıp olarak CD'ye yazdır. Boot CD program olması lazım. Dilerim craklıdır. Çünkü cracksız olanlar, bad sector'leri buluyor ama tam onarmıyor (Birkaç sektörü düzeltiyor, diğerlerini aynen bırakıyor).

Link to comment
Share on other sites

[code]http://www.tnctr.com/topic/162389-hdd-de-bad-sector/page__gopid__947332#entry947332[/code]

Buraya bir bakarmısın. HDD Regenerator son sürüm adreside var.

[warning][color="#000000"][b]DİKKAT: Flood Yapmak YASAKTIR, Ard Arda İleti Göndermek Yerine [img]http://i46.tinypic.com/289kcyd.jpg[/img] Butonunu Kullanarak İlk İletinizi Düzenleyiniz. Uyarı Aldınız.[/b][/color][/warning]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...