Jump to content

Çift Ethernet Kartı


acipinarli
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar okulda bilgisayarımızda çift ethernet var. Birisi gigabit diğeri normal. normal olanında dopping internetimiz var gigabit olanda ise MEB in kısıtlı interneti. Sorun şu; formattan evvel bilgisayarımız facebooka veya rapide bağlanıyordu. Şimdi ise ilk bağlantı olarak sanırım mebin hattını görüyor ve nerede ise tüm sitelerde meb tarafından kısıtlandı diyor. Burada ne yapacağımda ağ kartlarının sırasını değiştireceğim. Kabloyu değiştir derseniz onu yaparsam bana ders sorırasında gigabit lan lazım. sorunun çözümünü bilen var mı acaba? Edited by acipinarli
Link to comment
Share on other sites

[quote name='acipinarli' date='24 Şubat 2011 - 11:31 ' timestamp='1298540479' post='968841']
Arkadaşlar okulda bilgisayarımızda çift ethernet var. Birisi gigabit diğeri normal. normal olanında dopping internetimiz var gigabit olanda ise MEB in kısıtlı interneti. Sorun şu; formattan evvel bilgisayarımız facebooka veya rapide bağlanıyordu. Şimdi ise ilk bağlantı olarak sanırım mebin hattını görüyor ve nerede ise tüm sitelerde meb tarafından kısıtlandı diyor. Burada ne yapacağımda ağ kartlarının sırasını değiştireceğim. Kabloyu değiştir derseniz onu yaparsam bana ders sorırasında gigabit lan lazım. sorunun çözümünü bilen var mı acaba?
[/quote]
öncelikle gigabit yani meb network kartındaki ag gecidini kaldırmalısın (boş bırak )boyle yaparsan internet çıkışı için doping adsl kullanılır ( tabi ip ayarları ve ag gecidi dogru ise ) Sorun şuki meb baglantısını ne için kullanıyorsun yani meb in ozel sayfası içini acmak içinmi yada ne biliyim buna benzer bir iş için mi ? MEb networkuyle hiç ugrasmadım. Eger giganit etherneti local ağ ( diğer pclere baglanmak için ) kullanıyorsan bu dediğimi yapman yeterli.


Tabiki aynı anda 2 etherbet kartındanda çıkış yapabilirsin tabi bunun için route tablolarıyla oynaman gerekli.

Daha iyi anlaman için ornek vereyim;

Bizim şirkette fortigate utm firewall kullanılıyordu. Dolayısıyla heryeri yasaklıyordu. ( Bazı arkadaşlar şimdi ultrasorf gibi proxy kullan diyecekler ama bunlar firewall da loglanıyor yani siz fortigate i geciyorum zannediyorsunuz ama izlendiğinizin farkında değilsiniz. )

Çözüm olarak birtane wireless dongle aldım ordaki wireless şifresini ogrendim. Şirketin web sayfasına girerken normal etherneti baska sayfalara giderlen wireless kullanıyordum. Boylece kimsenin nete bağlandıgımdan heberi olmuyordu.
Yani diyecegim şu ki;


google şu karttı kulanrak gir tnctr a şu kartı kullanarak gir diyebilrsin.

Edited by tnc_tr
Link to comment
Share on other sites

meb bağlantısı dediğim şeyin özel bir amacı yok normal adsl ama sadece telekom tarafından bazı siteler kısıtlanmış durumda sadece o kadar. Biz bölüme doping ten interneti kısıtlamadan ve yavaş olmasından dolayı normal adsl olarak aldık.

1. İp, ağ geçidi gibi tanımlamalar yapmadık hepsi otomatik.
2.Ultrasurf kullanmak dert değil loglansada ama meb hattındaki internet yavaşken inanılmaz derecede yavaşlıyor o zamanda.

Benim demek istediğim ağ bağlantılarına girince mebin internetinin bağlı olduğu kart ağ, diğeri ağ2 olarak görünüyor.Düşüncem normal internet ağ2 de olduğundan ağ ı ilk olarak kullanıyor sanırım. sıralamasını değiştirmeyi başardım ama hala devam ediyor. hayır daha evvel çalışan şey neden çalışmaz oldu anlayamadım.

Link to comment
Share on other sites

hep daha önce çalışan şeyler çalışmaz olur zaten :)
hangi ethernet kartını internet için kullanıcaksan özelliklerinden paylaşıma aç (diğer ağ kulanıcıları bu bilgisayarın internet bağlantısıyla bağlansın yazıyor sanırsam.) işine yarıcaktır.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='moonspell' date='24 Şubat 2011 - 21:42 ' timestamp='1298584350' post='969249']
hep daha önce çalışan şeyler çalışmaz olur zaten :)
hangi ethernet kartını internet için kullanıcaksan özelliklerinden paylaşıma aç (diğer ağ kulanıcıları bu bilgisayarın internet bağlantısıyla bağlansın yazıyor sanırsam.) işine yarıcaktır.
[/quote]
öyle birşey görmüştüm sanırım bakayım tekrar yarın. inşallah işe yarar

Link to comment
Share on other sites

yok arkadaş olmadı o da. onu yapınca gigabite bağlı ag devre dışı kaldı ve ders anlatmak için kullandığımız programda bağlantı gitti :)

[code]tnc_tr arkadaşın dediği doğru yada ben o sırada eksik anladım sanırım. ip numaralarını elle veriyoruz ama ağ alttaki DNSleri boş geçiyoruz böylece elle verdiğimiz ağ 2. sıraya geliyor ve mutu son şükür[/code]

Edited by acipinarli
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...