Jump to content

Performans Artışı İçin Ne Yapabilirim ?


kasirga78
 Share

Recommended Posts

Selam Arkadaslar

Sistemim ; Gigabyte H55M USB3 Anakart
İntel İ3 3.33 GHZ 4MB Cache İşlemci
Kingston 1600MHZ DDR3 4GB Ram
Saphire HD2400 PRO Ekran Kartı
Samsung 500Gb 7200 Rpm 16 MB Cache Hdd
Windows 7 Ultimate 32 Bit

Kurulu olan sistemim bu ve ben bu sistemden almam gereken performansı alamadıgımı düşünüyorum.Çünkü bazen kitlenmeler olabiliyor.İsletim sistemimin bütün güncellemelerinide yaptım.donanımlarda bir sıkıntı olabilirmi. ramleri fabrika çıkıslı olarak ilk takıldıgında 1333 mhz olarak görüyor Bios ben bir ayar ile 1600 mhz yaptım.pek bi fark göremedm.bunların dışında yapılabilecek ( cpu overclock haricinde ) hızlandırma varmı ? bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum Teşekkürler.
Link to comment
Share on other sites

şimdi kasmanın binbir tür sebebi olabilir.. Ama sizin sorununuz benim anladığım kadarıyla, arka planda fazla program çalıştığından kaynaklanıyor..

Bu durumu gidermek için gereksiz yazılımları kaldırmayla başlayabilirsiniz...

Link to comment
Share on other sites

ya bildigim kadarıyla 64 bit işletim sisteminden tam olarak verim alabilmek için yine 64 bit programlar kurmak gerekiyor.her programında 64 bit sürümü yok.bu yüzden pek tercihim değil.bi defa kurdum ama boştayken bile 1 gb ram kullanıyordu.bu biraz rahatsız etti beni ve 32 bit sürüme döndüm.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='kasirga78' date='24 March 2011 - 22:36 ' timestamp='1300999605' post='983028']
ya bildigim kadarıyla 64 bit işletim sisteminden tam olarak verim alabilmek için yine 64 bit programlar kurmak gerekiyor.her programında 64 bit sürümü yok.bu yüzden pek tercihim değil.bi defa kurdum ama boştayken bile 1 gb ram kullanıyordu.bu biraz rahatsız etti beni ve 32 bit sürüme döndüm.
[/quote]


hayır 32 bit programlar kurabiliosun biosdan x86 özelliğini açman gerekio ;)

Link to comment
Share on other sites

kuruluyor zaten bunu biliyorumda dediğim gibi 64 bit sürümlü programlar daha verimli olabilir diye düşünüyorum ve herşey gelişene kadar bu sürümü kullanmayı düşünüyorum.64 Bitin tam olarak bana getirisi ne olabilir hız artışında konusunda farkı gerçekten varmı ?

Link to comment
Share on other sites

Kardeşim benim sistem özellikleri 4 GB RAM,1 GB Ekran Kartı, 2.66 GHz Core 2 Quad. W7 kurarken çok tereddüt ettim, 64 Bit mi kursam 32 bit mi diye. Şunu söylemeliyim benim gibi program meraklısıysan 32 Bit kur. 64 Bit de destekler ama programın 32 Bit için olanını kurarsan 64 Bit'i kurmanın mantığı yok. Bir de ben ikisi arasında farkı analiz ettim,32 Bit daha hızlı gibi geldi bana. 64 Bit'de işlemci 2 Katman olarak çalışıp,daha fazla yoruyor diye biliyorum. 32 Bit 3.25 GB olarak görüyor ama hızlı. Yani tam olarak yanlış bilgi vermeyim ama önerim 32 Bit'de kal. TuneUp Utilities 2011,Ashampoo HDD Control 2,Auslogics BoostSpeed ve Advanced SystemCare 4 Beta 2 programlarını dene. İşin rast gelsin... ;)

Link to comment
Share on other sites

[color="#FF0000"]Sistemin kasması ve kilitlenmeler virüsten de olabilir. Önce emin olduğun bir anti-virüs ile sistemini tarat.
Ardından ComboFix'i çalıştır.[/color]
[color="#000080"]Daha sonra gereksiz yazılımları kaldır ve CCleaner,SystemCare,Glary gibi sistem bakım-onarım programlarından bir tanesini kur ve sistemini belirli aralıklarla onar.[/color]
(Tercihim: CCleaner'dır. Hem basit hem kullanışlı hem de etkili.)

Link to comment
Share on other sites

overclock yapmanın etkisi de olabiliyor. bir defa benimde başıma gelmişti. öncelikle bios ayarlarını varsayılana bi getir. sonra temiz bi kurulum yap. eğer problem devam ederse arkadaşların yazdığı hata sebeplerini sırayla araştır. ne bileyim, arka planda çalışan uygulamalar, virüsler (mallvare ve spy ları unutma) dahası bazı sitelerden indirilen çakma sürücülerle(uyumsuz sürücü lerde olabilir) birlikte gelen ıvır zıvır uygulamalar, sonra donanımla ilgili kaynaklanan nedenlere bir göz gezdir. amd işlemcilerde ısı artışı biraz fazla olur soğutma sistemini kontrol et,( bu kasmadan ziyade tepki süresini geciktirir işlemcinin ama) yalnız şu overclock işinin öncelik sırasında ilke koy o kafamı karıştırdı biraz. anlayacağın daha aklıma gelmeyen, yazmadığım ve bilmediğim bir çok sebep olabilir:)hadi selametle

Edited by byhack
Link to comment
Share on other sites

performans derken neyi kastetiğini açıklarsan daha çok yardımcı olabiliriz.oyun mu autocat gibi programlar mı? benim külüstür P4 3ghz 256 fx 5500 ekran kartı 2,5 ghz ram arap tayı gibi gidiyor tabii bu yaptığın iş için önemli sen derdini söyle biz derman olalım zaman zaman benim makinemde kasıyor ama dediğim gibi makineni ne amaçla kullandığın çok önemli.

Link to comment
Share on other sites

virüs taraması disk birleştirme falan onların hepsini yaptım. ben bu pcyi normal nette takılmak için arada birde oyun için kullanıyorum.oyunlar zaten öle büyük oyunlarda değil.en basitinden örnek vereyim.gomplayeri açtıgımda kitleniyor.biosu yeni sürümünede güncelledim.F11 yaptım.ısı konusunda intelin stok kendi kutusuyla gelen fan takılı.ısı 45 50 derece arasında genelde.

Link to comment
Share on other sites

"Samsung 500Gb 7200 Rpm 16 MB Cache Hdd" bu hdd yi o sistemde kullandığın sürece aşırı bir performans bekleme. Sisteminde o hdd varken nasıl performans artışı yapabilirsin madde madde sayıcam.

1) Kasanın içini kompresör ile temizle ve işlemcinin fanını, fanın altındaki metalin içindeki tozları iyice temizledikten sonra soğukluk iletim değeri yüksek olan (ocz,thermaltake) termal macunu işlemcinin üzerine sür.

2) Biosunu güncelle.

3) Saçma sapan modifiyeli olmayan, sadece güncellemeri yapılı sp1 ile tümleşik bir windows 7 64 bit işletim sistemi kur.

4) Sistemi gereksiz derecede yormayan bir antivirüs yazılımı edin. Korsan, crackli veya içinde saçma sapan sürekli key atan programların olduğu anti virüsleri kurma git 35 liraya bir tane eset antivirüs al (nod32).

5) Sistem güç seçeneklerinden yüksek performansa ayarla bazen işe yarıyor.

Link to comment
Share on other sites

şimdi 1600 ram var diyorsun fakat anakart 1333 destekliyor anladığım kadarıyla. neden 1333 ram kullanmadın da 1600 ram kullandın acaba?

çünkü yakın zamanda ben de ram yükseltmesi yaptım 1600 yapacaktım ama anakartın desteklemesi ya da desteklememesi yüzünden ne olur ne olmaz düşüncesiyle 1333 ram taktım.

ayrıca 4 gb ram varken 64 bit sistem kurmalısın ki varsın olsun uygulamalar 32 bit olsun. sistem win 7 64 bit ya da win xp 64 bit olsun hiç farketmez bu araba da buraya parketmez.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='askiseven' date='29 March 2011 - 05:44 ' timestamp='1301377446' post='984222']
arkadaslar ellerinize sağlık herkes cok güzel yorumlar yapmıs saolun

fakat bios güncellemeyi bende yapamadım bununla ilgili biraz daha ayrıntı ve detay yazsanız iyi olur


simdiden tesekkürler
[/quote]

Anakartının support sitesine gir ve bios update uygulamasını indir. Eğer anakartın gigabyte ise, @bios uygulamasını indirip, asus ise asus update uygulamasını indirip biosunu update edebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

cosmic-visitor arkadasımmm anakart 2200 mhz e kadar destekliyor.ama rami ilk taktıgında profi olarak 1333 MHZ İle çalışıyor sonradan 1600 mhze yani ramin orjinal hızına ben cıkardım.

sinful arkadasımmm bu hdd nin eksisi nedir kötü olan kısmı ne anlayamadm acıklarsan sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...