Jump to content

'Beş Vakit'e 7 ödül birden


mavikiz

Recommended Posts

SİYAD'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl vizyona giren, Reha Erdem'in yönettiği ''Beş Vakit'' ve ''Korkuyorum Anne'' adlı 2 film, 7 dalda ödül aldı. ''Korkuyorum Anne'', kadın oyuncu dalında Işıl Yücesoy'a, yardımcı kadın oyuncu dalında Şenay Gürler'e SİYAD heykelciği kazandırdı.

Erkan Can ise erkek oyuncu dalında ''Takva'' ile ödüle ulaştı. İlker Aksum, 2006'nın son günlerinde vizyona giren ''Küçük Kıyamet''teki performansıyla en iyi yardımcı erkek oyuncu seçilirken, umut veren sanatçı ödülü, ''Kader'' filmindeki başarılı oyunculuğu nedeniyle Engin Akyürek'e gitti.

39. SİYAD ödüllerini kazananlar şöyle: En İyi Film: Beş Vakit En İyi Yönetmen: Reha Erdem (Beş Vakit) Mahmut Tali Öngören En İyi Senaryo: Nilüfer Güngörmüş-Reha Erdem (Korkuyorum Anne) Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu: Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)

En İyi Erkek Oyuncu: Erkan Can (Takva) En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Şenay Gürler (Korkuyorum Anne) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: İlker Aksum (Küçük Kıyamet) En İyi Görüntü Yönetmeni: Florent Herry (Beş Vakit)

En İyi Müzik: Rahman Altın (Cenneti Beklerken) En İyi Sanat Yönetmeni: Naz Erayda-Hakan Yarkın (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?) En İyi Kurgu: Nathalie Le Guay-Reha Erdem (Korkuyorum Anne) Türk sinemasının usta isimleri Tarık Akan, Ayşen Gruda, Zeki Ökten ve Çetin Tunca'ya Onur Ödülü, Burçak Evren'e ise Emek Ödülü verildi.

Geçen yıl sinemalarda vizyona giren tek yerli belgesel yapım olan ''Oyun''un yaratıcısı Pelin Esmer'e özel ödül verilirken, SİYAD üyeleri tarafından 2005-2006 sezonunun en iyi yabancı filmi seçilen ''Cache-Saklı'' da ödülünü aldı.

Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi okuyucularının belirlediği ve her yıl SİYAD gecesinde açıklanan 2006 yılının en beğenilen sinema filminin ise ''Babel-Babil'' olduğu belirtildi. Ödülü, filmin Türkiye haklarının sahibi aldı.

AA

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...