Jump to content

En Güzeli Hangisi ?


tarihogretmeni

Recommended Posts

Evvel zaman içinde muhteþem bir hükümdarýn dünyalar güzeli bir kýzý varmýþ. Kýz evlilik çaðýna gelmiþ ama kimseleri beðenmezmiþ. Ne krallarýn oðullarý, ne zengin tüccarlarýn oðullarý... Kýz herkese burun kývýrýyormuþ.

Bu ülkede yakýþýklý ama fakir bir genç de istemiþ bu kýzý. Tabii ki reddedilmiþ. Bu genç baþka bir ülkeye gitmiþ, çalýþmýþ çok zengin olmuþ. Ülkesine yýllar sonra geri donmuþ ve kendisini reddeden bu kýzý görmek istemiþ.

Sormuþ, soruþturmuþ, kýzýn evini öðrenmiþ. Gitmiþ evin önünde beklemeye baþlamýþ. Derken kapý açýlmýþ, çirkin bir adam çýkmýþ. Adam gittikten sonra bizimki kapýyý çalmýþ. Kýz açmýþ. Genç neden bu kadar çirkin bir adamla evlendiðini sormuþ kýza. Kýz da onu evin arka bahçesinde bulunan muhteþem bir gül bahçesine ******ürmüþ.

"Sorunun cevabini öðreneceksin. Þimdi bu gül bahçesinde en güzel gülü bulup bana getirmeni istiyorum. Yalnýz bir þartla, bahçede ilerlerken asla geri adým atamazsýn."

Genç

"Tamam" demiþ ve baþlamýþ bahçede ilerlemeye. Tam en güzel gülü gördüm derken, baþka güzel bir gül daha görüyormuþ. Tam o güle elini atacakken baþka güzel bir gül, tam onu koparacakken baþka güzel bir gül... Bir bakmýþ bahçenin sonuna gelmiþ, geriye adým atmasý yasak! Bahçenin sonunda boynu bükük solmuþ güzel olmayan bir gül koparmak zorunda kalmýþ.

"Ýþte! demiþ kýz. Anladýn mý þimdi niye bu adamý seçtiðimi?"

alýntýdýr

Link to comment
Share on other sites

Buna benzer bir fýkramsý hikayeyi de ben anlatayým :)

Bir grup genç kýz bir otele girmiþler. Birinci kata çýktýklarýnda yakýþýklý erkekleri görmüþler. Bavullarýný taþýyan görevli "bu otelde bir yukarý katta hep daha yakýþýklý erkekler vardýr" demiþ. kýzlar da 2. kata çýkmýþlar, daha yakýþýklý erkekler var. 3. kata çýkmýþlar daha yakýþýklýlar. En üst kat olan 4. kata çýkalým demiþler ve çýkmýþlar. Çok çirkin adamlar varmýþ. Bir not da katýn giriþinde yazýyormuþ: `bu kat, kadýnlarýn doyumsuz olduðunu göstermek için yapýlmýþtýr` :):)
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...