Jump to content

Bios'tan F8 Açılmıyor


FeLSeFeCi
 Share

Recommended Posts

Senin format atarak yeni sistem yükleyebilmen için (eğer ben yanlış anlamadıysam ve maksadın bu ise) f8 ile falan işin yok. Belki ankartının bir özelliği olarak f8 ile boot menü açabilirsin ama buna gerekte yok aslında. Açılış sırasında bios'a girerek (delete yada f2'ye basarak, anakarta göre değişiyor) oradan birinci boot aygıtını DVD/CD yapmalısın.
Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='korkusuz_korkak' date='25 June 2011 - 21:15 ' timestamp='1309025742' post='1035464']
bazı pclerde esc ile geliyor..
[/quote]
esc ile boot menü eski asus anakartlarda gelir yeni olanlardada gelebilir :shifty:

Link to comment
Share on other sites

Sevgili felsefeci, anladığım kadarıyla senin derdin, hiç bios ayarları ile falan uğraşmayıp ve pc'nin boot olması sırasında bir tuşa basarak boot seçenekleri menüsüne ulaşabilmek.. Baştanda belirttiğim gibi boot seçeneğinde bu şart değil ve biraz zahmet ederek boot seçeneklerine zaten bios'tan ulaşabiliyorsun. Senin ise biraz uğraşman gereken bu yolu değilde daha pratik (yada birazda tembel işi) diğer yolu tercih ettiğin anlaşılıyor. Tamam, böyle bir tercihinde olabilir. Ama her PC (Anakartı) bunu desteklemez/desteklemeyebilir (Çok eski sistemlerde bu seçenek ve imkan hiç bulunmaz). Destekleyenlerinde boot menüye ulaşım tuşları farklı olabilir. Mesela benim dell laptop'umda f12 iken asus anakartlı desktopumda f8'dir (Ancak bunda f8'e daha işletim sistemi bilgileri gelmeden, monitörde anakart ile ilgili bilgiler geçer iken basılmalıdır. Yoksa boot menü değil geç kalınırsa güvenli mod ve işletim sistemi onarım seçenekleri menüsü açılır). Sen kendi pc'nde hangi f ile başlayan tuş olduğunu anakart veya pc modeline göre araştırarak yada f tuşlarına tek tek deneme yanılma yolu ile basarak ulaşabilirsin (Bazı sistemlerde Esc. tuşuda olabiliyor). Eğer hiç biri bu boot menüyü açmıyorsa o zaman anlayacaksınki senin anakartında bu özellik bulunmamaktadır.
Sen birazda bozuk türkçenle meseleni tam olarak anlatamadın. Ama benim burada birazda uzunca yazdığım bu açıklama ile sanırım konu ile ilgili herşeyi anlayacaksın, öyle umarım. Kolay gelsin.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...