Jump to content

(Yeni Soru Eklendi)Açık Öğretim Ve Askerlik Tecili


trll_pwll
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar kontenjansız bir açık öğretim bölümü seçimi ile askerlik tecili yapılabiliyormu?

EK: [quote]arkadaşlar kontenjansız açık öğretim ile ilgili bir sorum daha var. Diğelim ki A.Ö işletme yazdım. Seneye tekrar sınava girdiğimde başka bir bölüm tercih etmek istediğimde puanım düser mi?

Birde bir öneri isteyecem sizden. 5 Agutosa kadarki yerleştirmede A.Ö tercihini en sona yapayimmi? Yoksa ek kontenjanları da bekleyeyim mi? [u]Nezaman olur ek kontenjan başvuruları?[/u] [/quote] Edited by trll_pwll
Link to comment
Share on other sites

[b][u][size="4"]AÇIKÖĞRETİM VE ASKERLİK TECİL İŞLEMLERİ (2010-2011 Öğrenci Kılavuzu / Sayfa 2-3 / Mad.2)

[/size][/u][/b][font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font][b]2. Askerlik Tecil İşlemleri [/b]

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]Kayıtlı öğrencilerimizdenaskerlikle ilişkisi olanlar için öğrenim durumlarına ilişkin bilgi her yıl AskeralmaDairesi Başkanlığına toplu olarak gönderilmektedir. Fakültemizce, öğrencilik durumu zamanındabildirilmiş olmasına rağmen bazı askerlik şubeleri, öğrencilerimize duyuru çıkararaköğrenci durum belgesi istemektedirler. Böyle bir durumla karşılaşan öğrenciler,AÖF bürolarına bizzat başvurup “Öğrenci Durum Belgesi” (EKC2) alarak askerlik şubelerineverebilirler.

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]Posta yoluylaöğrenci durum belgesi (EKC2) almak isteyen öğrenciler, [b]AÖF bürosuna [/b]dilekçelerinigönderdikleri takdirde öğrenci durum belgeleri ilgili askerlik şubelerinegönderilecektir.

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]Ancak Fakültekayıtlarında öğrenciye ait bilgilerde eksiklik veya hatalı bilgi varsa bu bilgiaskerlik şubesine gönderileceğinden, AÖF büronuzdan veya [b]http://aofburo.anadolu.edu.tr[/b]adresinde yayımlanan AÖF BüroWeb sitesinden kontrol ederek düzeltiniz.

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]Askerlik şubeleri,çağı geldiği halde zamanında başvuru yapmayan öğrencilere para cezası uygulamaktadır.Bu nedenle şubelerinden askerlik işlemleri için çağrılan öğrenciler, AÖFbürolarından öğrenci durum belgesi (EKC2) alarak şubelerine vermelidirler. Doğacakmağduriyetten Anadolu Üniversitesi sorumlu olmayacaktır.

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]29 yaşınıdoldurmuş öğrencilerimize Askerlik Kanunu gereğince öğrenci durum belgesiverilememektedir.

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]Kayıt olduğu yıldanbaşlayarak Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri lisans öğrencilerinden 7.yılını dolduranlara, Açıköğretim Fakültesi ön lisans öğrencilerinden 4. yılınıdolduranlara, öğrencilik haklarından yararlanamadıkları için öğrenci durumbelgesi verilmemektedir. Ancak bu durumda olan öğrencilere, istedikleritakdirde yukarıdaki yasal durumu tespit eden bir yazı [b]AÖF bürolarınca [/b]verilmektedir.

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font][b]Dikey geçişlelisans öğrenimine hazırlık programına kayıt yaptıranlar ve ikinci üniversitekapsamında kayıt yaptıran öğrenciler askerlik tecil işlemlerinden yararlanamazlar.[/b]

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]Lisans öğreniminehazırlık programında okudukları tüm derslerden başarılı veya en fazla iki derstenbaşarısız olup fakültelerinin 3. sınıfına kayıt yaptıracak öğrencilere,askerlik şubelerinden ilişiksiz belgesi getirmek koşuluyla 3. sınıfa kayıt yaptırdıklarıtarihten itibaren, askerlik tecil işlemiyle ilgili belge verilmeye başlanır.

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]İkinciüniversite kapsamında kayıtlı öğrencilerden, örgün öğretimdeki kaydını sildiripaskerlik ile ilgili tecil işlemlerinin Fakültemizce yürütülmesini isteyen erkeköğrenciler, örgün öğretimdeki kaydının silindiğini gösteren belge ile askerlik şubelerindenalacakları “Askerlikle İlişiksiz” belgesini bir dilekçeye ekleyerek AÖF bürolarınavereceklerdir. Askerlikle ilişiksiz belgesini AÖF bürosuna teslim eden öğrencilere“Öğrenci Durum Belgesi (EKC2)” hemen düzenlenerek verilecektir.

[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]Öğrenciliğini devam ettirerek askere gitmek isteyenlere"Askere alınmasında fakültemizce sakınca yoktur." ibareli yazı AÖF bürosunca düzenlenmekte olupöğrencilerimiz bu yazıyla kaydını sildirmeden askere gitme isteklerini askerlikşubelerine iletebilirler.

[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pXVUEAdEPQ8GjlgzAsrQ_emgmt6k0DTczHhvaM0z7J-Jq90jEr3nOYcYJK9BNub0LHet-CFizgO-MPC9-cmJNWiVKJvaAEpnH/ALIAS007.gif[/img]
[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pTSfo30D_-GRAz59b1oeReflbL-pkBP9dgVIp6c5G3jR6DfyBT60AJxZymQFQVHV7vfeDJp8_LUIC4ebd99i1rB5XhlklnIcq/ALIAS007.gif[/img]


[font="Times New Roman"][size="3"][/size][/font]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

arkadaşlar kontenjansız açık öğretim ile ilgili bir sorum daha var. Diğelim ki A.Ö işletme yazdım. [u]Seneye[/u] tekrar sınava girdiğimde başka bir bölüm tercih etmek istediğimde [u]puanım düser mi?[/u]

Birde bir öneri isteyecem sizden. 5 Agutosa kadarki yerleştirmede A.Ö tercihini en sona yapayimmi? Yoksa ek kontenjanları da bekleyeyim mi? Nezaman olur ek kontenjan başvuruları?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='trll_pwll' date='03 August 2011 - 08:19 ' timestamp='1312348772' post='1056193']
1-arkadaşlar kontenjansız açık öğretim ile ilgili bir sorum daha var. Diğelim ki A.Ö işletme yazdım. [u]Seneye[/u] tekrar sınava girdiğimde başka bir bölüm tercih etmek istediğimde [u]puanım düser mi?[/u]

2-Birde bir öneri isteyecem sizden. 5 Agutosa kadarki yerleştirmede A.Ö tercihini en sona yapayimmi? Yoksa ek kontenjanları da bekleyeyim mi? Nezaman olur ek kontenjan başvuruları?
[/quote]


[b]1-AOBP puanın herhangi bir üniversiteye yerleştirildiğinde,ertesi sene yapılacak ÖSYS'ye katılman durumunda otomatik olarak yarı yarıya düşer.Onun dışında sınavda yaptığın netlerden alacağın sınav puanın düşmez.Yani;

Okul puanın 70 ise yerleştirildikten sonraki sene gireceğin sınavda orta öğretim başarı puanın 35 civarına düşer.Ancak bu durum yaptığın netlerden alacağın puanı etkilemez.


2-Şimdi tercihlerini yap AÖF yazmadan.Ek yerleştirmelerin durumu şudur,birinci tercihlerde yerleştirilmezsen ek yerleştirme yapma hakkı kazanırsın.Bu durumdada ikinci tercihlerinde tekrar AÖF sonda olmak şartı ile yeni kontejyanlarla başvuru yapabilirsin.Ek yerleştimeler sınav sonuçlşarı.Genelde Ekim aylarında ek kontejyanlar için yerleştirme başvuruları yapılıyor.[/b]

Link to comment
Share on other sites

Hocam kontenjanlı tüm bölümlerde bir sonraki sene sınava girişlerde AOBP puanının düşeceğini biliyorum ama eskiden kontenjansız bölümlerde ertesi sene böyle bir puan düşüşü söz konusu olmuyordu. Her sene kanun değiştiği için yeni kurallar nedir bilmiyorum. Yeni yönetmeliklerde [u]kontenjansız dahi olsa[/u] AOBP puanı bir sonraki sene düşük olarak mı ekleniyor? Bunda kesin eminmisiniz?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='trll_pwll' date='03 August 2011 - 13:15 ' timestamp='1312366503' post='1056290']
Hocam kontenjanlı tüm bölümlerde bir sonraki sene sınava girişlerde AOBP puanının düşeceğini biliyorum ama eskiden kontenjansız bölümlerde ertesi sene böyle bir puan düşüşü söz konusu olmuyordu. Her sene kanun değiştiği için yeni kurallar nedir bilmiyorum. Yeni yönetmeliklerde [u]kontenjansız dahi olsa[/u] AOBP puanı bir sonraki sene düşük olarak mı ekleniyor? Bunda kesin eminmisiniz?
[/quote]


[b]Kontejyansızlarda düşmez puanın.[/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...