Jump to content

5 Yeni Film Vizyonda


mavikiz

Recommended Posts

Barda

barda.jpg

Yönetmenliğini Serdar Akar'ın yaptığı filmde başlıca rolleri Nejat İşler, Serdar Orçin, Hakan Boyav paylaşıyor.

Yaşları 18 ile 25 arasında değişen genç bir arkadaş grubu, bir gece eve dönecekken bardan içeri giren beş kişilik bir grup tarafından silahla alıkonulurlar. Sabaha kadar dayak, işkence ve tecavüze maruz kalırlar.

Kendilerini alıkoyan yaşları 20 ile 45 arasında değişen grup, hayatlarında eksik kalan her şeyin hesabını hiç tanımadıkları bu gençlerden çıkartır. Her iki grup için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Bir suçun cezasının uygunluğunu, ne kadar adil olunabileceğini irdeleyen film, yaralanan adalet duygusunun nasıl onarılacağının yanıtını açık bir yara gibi ortada bırakıyor.

Kanlı Elmas

Yönetmen Edward Zwick, oyuncular Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou ve Jennifer Connelly.

kanli_elmas.jpg

Ailesinden koparılan ve elmas madenlerinde çalışmaya zorlanan, Mendeli balıkçı Solomon Vandy, nadir bulunan pembe bir elmas bulur ve büyük bir risk alarak elması saklar. Yakalanırsa anında öldürüleceğini bilmektedir. Ama aynı zamanda elmasın sadece karısını ve çocuklarını mülteci olarak sürdükleri hayattan kurtarmak için gerekli şartları sağlayacağını değil, çocuk asker olarak daha kötü bir kaderin pençesinde olan oğlu Diayı da kurtaracağını bilmektedir.

Çile (Tarihi)

cile.jpg

1492 yılında İspanya'da binlerce Yahudi göçe zorlandı. Bir kısmı Sultan II. Beyazıt'ın daveti üzerine Osmanlı İmparatorluğuna gittiler. Bunlar bugün ülkemizde yaşayan Musevilerin dedeleriydi. Ancak bir kısmı Avrupa'daki başka ülkelere yerleşmeyi ve göç etmeyi denediler.

"Çile", o dönemde İspanya'daki Yahudilerin başından geçen olaylardan yola çıkıyor.

Genç bir Yahudi olan Joshua'nın, İspanya'dan Sicilya'ya uzanan hikayesini konu alıyor. Yaşadığı trajedi, 1500 yıl önce çarmıhta son nefesini veren bir başka Joshua'nın trajedisi ile benzerlik gösteriyor."

Uygunsuz Gerçek (Belgesel)

uygunsuz_gercek.jpg

Küresel ısınma problemini tüm yönleriyle ele alan film, ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Al Gore'un aktif siyaset sahnesinden çekildikten sonra kendini adadığı, küresel ısınmaya karşı dünyayı bilinçlendirme seminerlerini perdeye taşıyor.

Filmde, 2000 seçimlerinde aldığı tarihi yenilgiden sonra hayatanın akışını yeniden biçimlendiren Al Gore'un, politika dünyasından elini eteğini çekerek tüm hayatını insanları dünyamızın yaklaşan felaketi hakkında uyarmaya adaması anlatılıyor.

Al Gore'un etkileyici olduğu kadar üzücü bir portresinin çizildiği filmde, "Gezgin Küresel Uyarı Show"u adını verdiği multimedya gösterisi aracılığıyla küresel ısınma problemini gündemde tutma çabası perdeye yansıyor.

Aşk İksiri (Üç Boyutlu)

ask_iksiri.jpg

Tilo, San Francisco'da 'Baharat Çarşısı' adında küçük bir mağazada çalışmaktadır. Kapısını çalan kimseyi geri çevirmeden, baharatların yardımıyla en iyi ilacı bulmaktadır.

Fakat, güçlerinin işe yaraması için mutlaka uyması gereken üç kural vardır: Baharatlar sadece yardım etmek için kullanılmalıdır, başka bir insanın tenine dokunulmamalıdır ve dükkândan asla çıkılmamalıdır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...