taraftar13 Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 (edited) Arkadaşlar ben online oyun oynuyorum fakat bir lag sorunum var. Modemim: TP-link td-w8901g Yazılım Versiyonu: 1.0.2 Build 090113 Rel.39443 [img]http://2.bp.blogspot.com/_Lxx0Bgci5D8/S__QF0q5ipI/AAAAAAAAAFU/izQkKn0TkQM/s1600/TP-LINK_TD-W8901G.jpg[/img] Kablolu olarak kendi bilgisayarımda kullanıyorum oyunlarda lag oluyorum, kablosuz olarak laptoptan giriyoruz lag olmuyor bu nasıl bir iştir anlayamadım. Ne yapmam gerekiyor acaba modemi güncellesem geçer mi? Ama güncellemek istesek nasıl güncelleyeceğiz. Yardmınız için şimdiden teşekkürler. Edited August 6, 2011 by taraftar13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bitmap Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 (edited) Bilgisayarda sorun olabilir mi? laptopa kabolu bağlayınca da lag oluyor mu? Edited August 6, 2011 by byvistakazim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taraftar13 Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 (edited) [quote name='byvistakazim' date='06 August 2011 - 02:11 ' timestamp='1312596703' post='1057833'] Bilgisayarda sorun olabilir mi? laptopa kabolu bağlayınca da lag oluyor mu? [/quote] Laptoba kablolu bağlamayı denemedim. Fakat şöyle bir ilginç bir durumda var mesele kablosuz adaptörü masaüstü Pcme bağlayıp girdiğimde lag olmamıştı. Bilgisayardan da değildir. Çünkü daha 1 ay önce yeni anakart,ram ve işlemci aldım. Modemdem Pcye gelen kabloda yeni, sorun modemde de işte onu değiştirmeden acaba bir ayar çekebilirmiyiz onu merak ediyorum. Edited August 6, 2011 by taraftar13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taraftar13 Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 Yardım edebilecek yok mu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterTR Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 (edited) LAG sorunu Port açmadığınızdan kaynaklanıyor,Kabloda sorun olabilirmi diyecektim dediğinize göre hiç sorun yok. Edited August 6, 2011 by MasterTR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taraftar13 Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 [quote name='MasterTR' date='06 August 2011 - 09:31 ' timestamp='1312623107' post='1057907'] LAG sorunu Port açmadığınızdan kaynaklanıyor,Kabloda sorun olabilirmi diyecektim dediğinize göre hiç sorun yok. [/quote] Kardeş Port açma olayı nasıl olcak yardım edebilirmsin. Eğer TP-Linkten anlıosan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalelibilişim Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 (edited) Kablosuz ağ bağdaştırıcı ayarlarıyla illgili olabilir. Manuel ip dns ataması gerekebilir. Port açmayla ilgisi olduğunu sanmam çünkü port modemde açılır kablolu kablosuz modeme bağlı olan tüm makinalar için açıktır. Halbuki sen aynı modemde aynı pc de kablolu kullanıyorsun kablosuz kullanamıyorsun. Senin sorunun kesinlikle kablosuz bağdaştırıcı ayarlarıyla ilgili. kablolu ağ bağdaştırıcısı için manuel dns atadıysan aynı dns leri kablosuz bağdaştırıcı için de atamanıı şiddetle tavşiye ederim. Edited August 6, 2011 by kalelibilişim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taraftar13 Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 [quote name='kalelibilişim' date='06 August 2011 - 12:45 ' timestamp='1312634756' post='1057984'] Kablosuz ağ bağdaştırıcı ayarlarıyla illgili olabilir. Manuel ip dns ataması gerekebilir. Port açmayla ilgisi olduğunu sanmam çünkü port modemde açılır kablolu kablosuz modeme bağlı olan tüm makinalar için açıktır. Halbuki sen aynı modemde aynı pc de kablolu kullanıyorsun kablosuz kullanamıyorsun. Senin sorunun kesinlikle kablosuz bağdaştırıcı ayarlarıyla ilgili. kablolu ağ bağdaştırıcısı için manuel dns atadıysan aynı dns leri kablosuz bağdaştırıcı için de atamanıı şiddetle tavşiye ederim. [/quote] Dediğini yaptım oda olmadı. Başka önerisi olan var mı? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts