Jump to content

Dahili Uydusu Içinde Led Tv !


fien89
 Share

Recommended Posts

[spoiler][img]http://www.arcelik.com.tr/UPLOAD/graphics/allInOne/allinone-scheme-1.png[/img][/spoiler]

[b]Sistemin arka panel gövdesi bu şekilde.Harici uydu alıcısına gerek kalmıyor.[/b]

[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konulara yorumsuz bırkamayınız,teşekür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konulara yorumsuz bırkamayınız,teşekür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]

Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

[quote name='kurtbey99' date='17 October 2011 - 22:50 ' timestamp='1318884605' post='1096862']
Samsung SmartTV de bu dediğin var... Receivere gerek yok. Kendi içinde var... Ancak hariciler kadar güçlü değil...
[/quote]
ben daha yeni samsung d6500 led smart tv aldım,arkasında kablo girisi var ama bilmiyorum receiver'ı varmı? alırken ve el kitabında bununla ilgili bir ibare gormemistim .bende zaten hd uydu receiver avr ama hic merak etmemistim uydusu varmı yokmu ?diye

Link to comment
Share on other sites

[code]http://www.arcelik.com.tr/all-in-one.html[/code]

[quote]Yeni ürünlerimiz Analog Tuner yanında sahip olduğu Dijital Tuner sayesinde; yüksek çözünürlüklü (HD) yayınlar da dahil olmak üzere tüm şifresiz;


Dijital uydu yayınlarını (DVB-S/S2),
Dijital karasal yayınları (DVB-T) ve
Dijital kablo tv yayınlarının (DVB-C)

Harici bir set top box (uydu alıcı-receiver) cihazına gerek kalmadan izlenebilmesine olanak sağlamaktadır.


Normal şartlarda dijital yayınların (dijital uydu, dijital karasal ve dijital kablo tv) alınabilmesi için Dijital Alıcıya (her biri için ayrı ayrı) ihtiyaç vardır.Yeni devreye aldığımız ürünlerimizin sahip olduğu DVB-T/C/S2 özelliği sayesinde 3 ayrı kutuya ihtiyaç olmadan dijital yayınlar izlenebilmektedir.


Özellikle ülkemizdeki kullanım yaygınlığı gözönünde bulundurulduğunda ürünümüzdeki DVB-S/S2 (dijital uydu alıcı) özelliği tüketicilerimizi ayrı bir dijital uydu alıcı alma külfetinden kurtarmakta, yer problemi yaşayan ve kablo kirliliği istemeyen tüketicilerimize de büyük kolaylık sağlamaktadır.


Dijital uydu yayınlarının alınabilmesi için tüketicilerimizin tek yapması gereken şey; düzgün bir şekilde bir uyduya yönlendirilmiş çanak anten kurulumunu yaptırmalarıdır.
Bu sayede hem SD (standart definition) hem de HD (high definition) yayınlar alınabilecektir.

[img]http://www.arcelik.com.tr/UPLOAD/graphics/allInOne/allinone-scheme-1.png[/img]

Ayrıca yeni seri ürünlerimiz; CI (common interface-ortak arayüz) modül giriş yeri sayesinde, şifreli yayınları çözebilecek modüller için kullanılabilir durumdadır. Şifreli yayınları izlemek isteyen tüketicilerimiz kendilerinin temin edeceği CA modülü (Conditional Access Module - Koşullu Erişim Modülü) ve bu modülle uyumlu Akıllı Kartı (SmartCard), CI (ortak arayüz) girişine takmalıdır.

[img]http://www.arcelik.com.tr/UPLOAD/graphics/allInOne/allinone-scheme-2.png[/img]

2 adet USB girişi;



Yeni ürünlerimizdeki 2 adet USB girişi ile tüketicilerimiz televizyon üzerinden filmlerini izleyebilme, müzik dinleyebilme ve resimlerini görüntüleme özelliğine de sahip olacaklardır.
Ayrıca dijital yayınları (DVB-T/C/S) USB Kayıt özelliği sayesinde kayıt edebilir ve diledikleri zaman tekrar izleyebilirler.
Ancak dijital televizyon istasyonlarını, yayını yapan istasyona bağlı olarak kaydedebilir ve kayıttan oynatabiliriz; yani bir yayının kaydedilebilmesi için, yayının yayıncı kuruluş tarafından kopyalanmaya karşı kısıtlanmış olmaması gerekir.

[img]http://www.arcelik.com.tr/UPLOAD/graphics/allInOne/allinone-scheme-3.png[/img]


[/quote]

[b]Reklam gibi oldu biraaz :)[/b]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Legion' date='18 October 2011 - 10:27 ' timestamp='1318922850' post='1096954']
[code]http://www.arcelik.com.tr/all-in-one.html[/code]


Açıklamalar doyurucu. Bir de dediğiniz modül aynı zamanda karasal yayınların alınmasını da sağlıyor mu?
Yoksa TV nin arkasında onun için ayrı bşr soket mi oluyor. Açıklasanız daha da faydalanırdım.

Teşekkürler...
[b] [/b]

Link to comment
Share on other sites

Bildiğim kadarıyla tv'lerde kullanılan modüller (Conax) yaşadığımız zamanda sadece kablo tv'nin teledünya yayınları için kullanılıbiliyor. Ayda 9.5 lira ve kablo tv üzerinden geldiği için aynı zamanda kablo tv bedava (Normal üceti 7 lira) ve isterseniz bunu diğer odaya çekebilirsiniz (Teledünyadan bağımsızdır).
DVB/S (S=Satalitte, yani uydu..) olayına gelince, artık bunun tv'lerde dahili olmasına pek gerek yok (Zaten bu özellik tv fiyatlarında hatırı saylır bir fark getirebiliyor). Çünkü şimdilerde mini receiver'ler varki çok küçükler. Tv'nin scart yada HDMI (..Ki bu HD receiver'dır) portuna takılır, yer sorununu ortadan kaldırdığı gibi tv karşısında hiç görünmezler; tv'niz artık adeta dahili bir uydu receiver'a sahip olmuştur (Uzaktan kumandasıylada neredeyse tv'nin her özelliğini çalıştırabilmektesiniz.). Ayrıca bu receiverlerin usb giişleri, multimedia oynatma , tv kayıt ve yayını geri alma özellikleride var (Hepsinde olmayabilir).
Fiyatları 65 lira ile 265 lira arasında değişmektedir.
Ben Next Minix kullanıyorum ve çok memnunum (100 Liraya almıştım. Şimdilerde piyasada 125-130 lira.).
Sanırım bu ayrıntılı bilgi konu ile ilgili olrak çok kişiyi tatmin edebilecek.

Link to comment
Share on other sites

Bir gariplik var, alıntı yapılarak cevap yazılamıyor.
Neyse, Erkut arkadaşımıza cevap:
Karasal Digital yayın henüz ülkemizde yok (Şimdilik sadece trt'nin deneme yayın ve çalışmaları var). 2014' te ülke çapında hizmete gireceği söyleniyor (Bu konuda TNCTR'de Teknoloji Haberleri'inde bir başlık var). Ama daha öncede bir tarih vardı ve o tarih hikaye olmuştu.
Şimdilerde neredeyse tüm lcd tv'ler -henüz olmayan- karasal digital yayını (DVB/T) destekliyor. Karasal digital yayınlar başladığında bunun için odalara yada pencerelere/balkonlara konulacak küçük bir uyumlu anten yayınları alacak. TV'lerde yayınlar bildiğim kadarıyla normal anten (RF, normal anten kablosunun girdiği port) girişinden alınacak.

[b]D[/b]VB : [b]Digital[/b] Video Broadcasting
DVB/[b]T[/b]: [b]Karasal[/b] digital
DVB/[b]C[/b]: [b]Kablo[/b] Digital (Yani Teledünya.. Normal kablo tv değil. O anolog yayındır. Ama kablo digitalde aynı kabloyla evimize gelir ve conax modül veya teledünyanın kendi verdiği cihazla digital yayınları alır hale gelir).
DVB/[b]S[/b]: [b]Uydu[/b], bildiğimiz uydu yayınları.. (Bunlarda digital yayınlardır. Analog uydu yayınları 10 sene kadar önce kalktı.). DVB/S özellikli tv pek azdır. Örneği, bu başlık altında verilen tv..

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...