Jump to content

Hakkari Çukurca'da Saldırı: 26 Şehit 18 yaralı!


BeNefSE
 Share

Recommended Posts

‘Askerler yataklarında şehit oldu’

PKK'nın, Çukurca baskınında karakolun içine kadar girdiğini, askerlerden bazılarının yatakta şehit olduğunu anlatan Emekli Uzman Çavuş Merdoğlu, saldırının arkasında İsrail ya da Suriye'nin olabileceğini öne sürdü.

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esef Merdoğlu, PKK'nın Çukurca baskınına tanık olan uzman erbaşlardan aldığı özel bilgileri paylaştı.

Örgütün, saldırı sırasında karakolun içine kadar girdiğini, askerlerden bazılarının yatakta şehit olduğunu anlatan Emekli Uzman Çavuş Merdoğlu, saldırının çok profesyonelce planlandığını ve gerçekleştirildiğini olayın arkasında İsrail ya da Suriye'nin olabileceğini söyledi.

"8 noktada saldırı yapılıyor. Her bir noktada en az 10 PKK'lı olması lazım. Kekliktepe'den görünmeden nasıl geçtiler? Sınırdan planlı sızma nasıl oldu? Telsizleri dinleniyor, bölge sorumlularının uydu telefonları dinleniyor. Telsize takılmadan 8 noktada nasıl haberleştiler?" diyerek saldırıyla ilgili soru işaretlerini sıralayan Esef Merdoğlu, daha önceki PKK baskınlarıyla son baskın arasındaki farka dikkat çekti:

"Böyle bir saldırı için en az 3 gün planlama yapmak, hazırlanmak gerekir. Bir gecede bu pozisyon alınamaz. Daha önce örgüte yakın internet sitelerinden Hakkâri – Çukurca karayolundaki saldırının görüntülerini izledik. Hafif silahlarla yapıldı. Burada ağır silahlar kullanılıyor. Teröristin havanı kurması bir gün sürer. Havan kurmak, onun nişangâhını hazırlamak, tüm bunlar şüphe doğuruyor. Benim tahminim planlamanın dışarıdan yapıldığı PKK'nın taşeron olduğu yönünde. İsrail ya da Suriye olabilir."

'İSTİHBARAT ZAAFI DEĞİL, İSTİHBARAT REZALETİ'

Merdoğlu, istihbarat zafiyeti iddialarını ise şöyle yanıtladı: "İstihbarat zaafı değil, istihbarat rezaleti var. İstihbaratçılık sadece sınırdan geçenleri gözlemek değil, içerde, kahvelerde, sokakta ne konuşulduğunu bilmeli."

'KARAKOL YERİ SEÇİMİNDE HATA'

Bölgede tüm stratejik noktalarda karakol olduğu ancak bu karakollarda çevreden alınabilecek ateşin hesaplanmadığını vurgulayan Merdoğlu, daha ileri askeri teknolojilerin kullanılabileceğini ve çatışma anında hızla helikopter kaldırılabilmesi için emir komuta zincirinde koordinasyonun arttırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Off cahil PKK off nedir? sizden çektiğimiz be!! yeter artık!!!..... sabrımızı iyice aştın.. :( [img]http://www.essizplatforum.com/images/smilies/angry2.gif[/img]

Ben önce [color="#0000FF"]Komando[/color] sonra [color="#8B0000"]Bordo Bereli[/color] olacağım.. sonrasında Kandil Dağına gidip PKK Teöristlerini tek-tek halledeceğim (vuracağım) :devil: :devil: :devil:

Edited by croteam
Link to comment
Share on other sites

Yedi düvel zamanında batıdan giremedi doğudan girmeye çalışıyo işin aslı bu hükümeti tsk yı yerden yere vuranlar üçbeş terörist devleti acizliğe düşürüyo diye provakasyon yapıyor
şehit vermeye acizlik dersek kemikleri sızlar rahmetlilerin Allahın kaderde ne yazdığını nereden bileceğiz her şerde bir hayır yokmudur vardır elhamdülillah bir Allah bize yeter Allah onları peygambere komşu eylesin ailelerine sabır versin

Link to comment
Share on other sites

yaw adamlar hepimizin sırtından milletvekili maaşı alıyor Elebaşı orda Kral gibi yaşıyor yediği Yemek bile 10 Doktordan geçiyor Yusuf Yusuf olmuşuz Acaba ölürse bize birsey yaparlarmı diye .. Askeriyede Olmayan Siyahlar Örgütten cıkıyor ? Adamlar yıllar önce Heronlarla Saldırmış bizimkiler $mdi ordan Heron meron diyor Hikaye Hepsi Askerimiz Mehmetim Ölüncemi 10.000 Asker Bölgeye gitti.. Kaç Milyon gerilla var her.. nerden besleniyorlar. it soyu gibiler.

******

Uzman asker ordun Nerde ? bumu 5 aylık askermi ? uzman orda Sürekli o karakol basılıyor. 4 Tepenin ortasında Karakolu tepeye Taşı Sen baskın yap Aşagıda kalma vs. vs yaz yaz yaz yaz yaz ...... bitmez sözün Tükendiği Yerdeyiz DEVLET HALK TOPLUM olarak.

Link to comment
Share on other sites

[center][img]http://bulut46.files.wordpress.com/2009/11/bayrak1.jpg[/img][/center]

[b][size="4"][color="#FF0000"][center][font="Tahoma"][size="3"]Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer
Jandarma Üsteğmen Murat Bek
Jandarma Er Koray Özel
Uzman Çavuş Mustafa Aslan
Jandarma Komando Onbaşı Yavuz Çoban
Er Eyüp Çolakoğlu
Piyade Astsubay Bilal Özcan
Jandarma Çavuş Birol Elmas - Sakarya
Jandarma Komando Er Süleyman Kalkan
Jandarma Komando Er Mehmet Çetin
Jandarma Er Mesut Cengiz
Er Mehmet Ağgedik
Er Reşit Ercan
Uzman Çavuş Halil Özdoğru
Piyade er Fikret Özel
Jandarma Er Fevzi Kazak
Er Yunus Yılmaz
Piyade Çavuş İdris Çam
Er Hüseyin Güldal
Jandarma Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan
Onbaşı Mesut Kazanç
Er Ramazan Akın
Piyade Er Ahmet Tuncel
Piyade Er Ufuk Bozkurt
[/size][/font][/center][/color][/size][/b]

[center][font="Trebuchet MS"][size="5"]''BURDALAR , KALBİMİZDELER''[/size][/font][/center]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...