Jump to content

Modeme Wireless Ayarı Yapmak ?


HaNZo27
 Share

Recommended Posts

İyi Geceler Arkadaşlar 'INCA Im214NX ' marka modemim var ilk geldiğinde ethernet kablosu ile girdim kutu içersindeki cd yi takmadım lazım olmadı şimdi laptop aldım ama modem in wirelles özlliği var ama ne masaüstü görüyor nede laptop görüyor cd yi taktığımda hiç bişey aanlamadım bi yardımcı olursanınz sevinir şimdiden herkese teşşekktürler :)

Link to comment
Share on other sites

Senin modeminin Kullanım Kitapçığını bulamadım nette , im-204w modelinin kitapçığı var, büyük ihtimalle aynıdır ayarları.
Sen şimdi modemi eskisi gibi kablolu olarak tak.
Aşağıdaki dosyada anlatıldığı gibi kablosu ağ ayarını yap modemin, daha sonra kabloyu söküp kablosuz kullanırsın.Şifreleme yapmayıda unutma sakın.


Kullanım kitapçığı

http://www.incatech.net/tr/p_docs/204w.docx

Link to comment
Share on other sites

Kablosuz ağına bağlanmak istediğinde senden bir şekilde şifre istemesini sağlamalısınki, dışardan başkaları senin modemine bağlanıp internetini kullanmasın, mesela kotalı internetin var senin, şifre koymazsan başkasıda gelip senin internetinide kullanır ve kotanı düşürür, dahada kötüsü senin internetin üzerinden illegal işler yapar, bir web sitesini hackler, herhangi birinin kredi kartıyla yüklü bir alışveriş yapar, yani hack işlerine falan karışır, Ip tesbiti yapılınca seni bulurlar, senin Ip'in üzerinden yapıldığı için illegal işler, senin başın ağrır.

Bunun için Kablosuz ağına bir şifre koyman gerekiyor. Modemin ayarlarına girebildiysen eğer, Kablosuz ağ ayarı altında, Şifreleme diye bir yer muhakkak vardır. Orda WPA-PSK'yı seçip bir şifre koyacaksın kablosuz ağına.

Eğer TTnet kullanıyorsan, 444 0375 'i ararmısın, orda bütün modemlerin simülasyonları var neredeyse, sana istediğin ayarı yaptırırlar.

Link to comment
Share on other sites

(192.168.?.?) soru işareti koyduğum ayrıca herkeste farklı olan son iki rakam senin ip numaranı arama motoruna yazarak modemin giriş sayfasına ulaşmalısın kutucuklara şifreleri girmen gerekir bilmiyorsan kitapçığı varsa orada yazar yoksa genelde (admin-password veya admin-ttnet) girdin diyelim menüler çıkacak orada kablosuz bağlantı türünden başlık vardır tıkla gelen sayfada kablolu bağlantındaki adresi yazman ve istersen ayrı bir şifre koyabilirsin ayrıca sana tavsiyem WPA2-PSK seçeneğini işaretleyip onayladığında wifi bağlantın kurulacaktır ben kısaca anahatlarını tarif ettim bazı modemler sade bazıları detaycı ama mutlaka yapılması gereken bu yol bilesin arkadaşım

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...