Jump to content

Bilg. Lab. Yardım


nyzmemre
 Share

Recommended Posts

Ustalarım merhaba.
Ben bilgisayar öğretmeniyim. Bilgisayar laboratuarını sürekli açık tutma hedefindeyiz okul olarak. Yatılı okul olduğu için öğrencilerimizin sürekli bilgisayarla meşgul olmasını istiyoruz. Benden önceki öğrt. Rollback kurmuş bilgisayarlara şifreyi bırakmamış. Ulaşamıyoruz da onun için yeni bir sistem kuracağız. Ancak kurmadan önce sizlerin fikirlerini almak istedim. Bilgisayarlarım genellikle celeron işlemcili ve 256-512 mb ram'li pcler. Öğrencilerin daha güzel vakit geçirebilmeleri için ve öğrenciler üzerinde tam kontrol sağlayabilmemiz için ne gibi sistemler tavsiye edersiniz. Okul yatılı okul öğrenci sürekli istiyor lab.da olmayı tabi ki bende. İşimi kolaylaştıracak, driver sıkıntılarımı çözecek neler tavsiye edebilirsiniz. şimdiden teşekkürler. .
Link to comment
Share on other sites

bizim okulumuzda (balıkesir fen lisesi) böyle bir internet kafe var. öğretmenimiz handycafe kurmuş ve 5 öğrenciyi görevlendirmiş. her öğrencinin kendi hesabı var ve hesabına süre yükletiyor (5 saat 5 TL). siz de böyle bir sistem kurabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

hocam öncelikle 256 mb ramli pcleri bir 512 ye çıkarın çünkü sadece internet tarayıcıları bile 200 mb ram kullanıyor sonra mycrosoft abimizin ddediği gibi bir programla öğrencilerin girişini çıkışını denetlemelisiniz artı olarak filtre programı kurun bir de kulaklık olayını şöyle yapın derim masaya kulaklık uzatma kablosu ile giriş koyup öğrencilerin kendi kulaklığını kullanmasını sağlayın çünkü kulaklık çok çabuk bozulan bir aksesuar hele ki yurt öğrencileri kullanıyorsa içinden çıkılmaz oluyor

Link to comment
Share on other sites

çok teşekkürler öncelikle. ana bilgisayardan tüm bilgisayarların kontrolünü sağlayacaz kesinlikle. ram siparişi verecez ama süreç bir hayli uzun oluyor ihaleler falan. kulaklık hakkında çok haklısınız ama öğrencilerimizin birçoğu gelir durumu düşük aile çocukları olduğu için bunu sağlayabilir miyiz bilmiyorum. ama gerçekten çok güzel bir fikir, teşekkür ederim @mycrosoft, @yasayanolu. .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...