Jump to content

1 Nisan Şakası


kurtbey99
 Share

Recommended Posts

[img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/547035_335194279871973_122562274468509_1008937_1260381212_n.jpg[/img]
1 NİSAN ŞAKASININ ARKA YÜZÜ (OKU/ÖĞREN/PAYLAŞ/ÖĞRET)



15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya daki Endülüs müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil; Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.


Lütfen küçük bir hatırlatma kabul edin!
Link to comment
Share on other sites

Evet haklısınız... Tarihi net bir kaynak bulamadım. Ancak, bu konuda farklı rivayetlerden biri de budur. Sonuç olarak bu şakayı yapan arkadaşları asla kötü niyetli olmakla suçlamıyorum. Art niyetli değilim. Sadece bizim kültürümüzden kaynaklanmadığı, batı kültürünün sonucu bizim bir bakıma sahiplendiğimiz kuvvetle muhtemel... Benim ki sadece küçük bir hatırlatma idi. Hepsinin ötesinde, bu konuda şaka yapan arkadaşların forumda samimiyeti arttirma niyetinde olduklarından şüphem yok... Benim uyarım sadece bir hassasiyet ve batıdan gelen kültürün bizim milli kültürümüzü istila etmesine karşı bir uyanık olma durumudur... Selam ve Saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

Bizim kültürümüzde olmayan çooook şeyler şuan sanal ortamda fazlasıyla var. Kimseye zararı olmayan küçük bir şakayı getirip kültüre örfe adete dine kitaba bağlamaya gerek yok. :closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

Ayrıca bi bilgilendirme yapmak gerekirse: kesin bir kaynak olarak bir nisanın nereden çıktığını söylemek yanlış olur ama, yok haçlıymış yok müslüman kalesiymiş gibi bir hikaye kesinlikle gerçek dışıdır ve hiç bir tarihi kitapta böyle safsatalara yer verilmez. Ama en azından wikipedia okuyun arkadaşlar ya:

1564 - İlk "1 Nisan" şakaları Fransa'da yapılmaya başlandı. Bu yıl değiştirilen takvime göre, eski yılbaşı sayılan Nisan'ın 1'i, yerini yeni yılbaşı [i]1 Ocak[/i]a bırakmaktaydı. Nisan'ın ilk günü yeni yıl kutlamaya alışmış olan halk ve yeni takvim uygulamasını beğenmeyenler, çeşitli şakalar yapmaya başladılar. Fransızlar, bu şakalara [i]Poisson D'avril[/i] (Nisan balığı) adını verdiler.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...