Jump to content

Ses Kayıt Sırasında Fan Sesi Sorunu.


fearlesshackteam
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,

Donanımsal olan laptop fan sesi için yazılımsal bir destek istiyorum :) 2 hafta önce 1 yaşını dolduran Acer Aspire 5745G laptopumdan orta seviyede fan sesi geliyor. Gündüz vakitlerinde az hissedilirken günün geç saatlerine doğru ses artıyor. Sessizlikten dolayı daha kolay işitiliyor. 3 hafta kadar önce laptop servisteydi. Anakart değişimi oldu ve fan temizliği yapıldı. Tabi bununla beraber macunu da değişti. Fan içi tozlar temizlendi. Kısacası donanımsal yapılabilecek işlemler yapıldı.

Bu kısa özet bilgiden sonra sorunuma geçeyim. Bilgisayarımı sunum ve eğitim videoları hazırlamak için kullanmak istiyorum. Blog adresimde görsel eğitimler yayınlayacağım. Camtasia Recorder ile kayıt yapmaya çalışıyorum. Görüntü kalitesi yönünden kusursuz video çıkıyor ama arka planda fan sesi de geliyor. Hafif hışırtı da var. Microfon pc ye yapışık olduğu için ses hemen kaydediliyor. Harici bir microfon kullandım ama o da fayda etmedi.

Videoları Ubuntu 12.04 ve Windows 7 de kaydediyorum. İkisinde de aynı sorun var. Hele Ubuntuda deli edecek kadar ses kaydediyor (RecordMyDesktop). Windowsta iken ses kayıt cihazlarından dahili microfonu iptal edip hariciden denesem de sonuç değişmedi. Ya da yazılımsal olarak kapalı gözükse de kapanmadı.

Şimdi benim istediğim bu microfonu tamamen kapatacak bir yöntem söylemeniz. Windows için söylerseniz uygun adımları Linux için de yapmaya çalışırım. Linux konusunda bilgili kişiler varsa Linux için adımları da söylerse sevinirim. Sırf bu sorun için 2 mikrofon aldım. Pek faydası olmadı açıkcası. Linuxda çok şey denedim. Windowsda biraz daha az uğraştım ama sonuca bakacak olursak yapamadım. Webde de araştırma yaptım ama genelde temizlik ile ilgili bilgiler çıktı. Onları da zaten servis yaptı.

Şimdi ben temiz bir ses kaydı için ne yapmalıyım ?

Edited by fearlesshackteam
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...