Jump to content

Ocz Vertex 2 Sata 2 Ssd Dirver (Çözüldü)


D21B500K
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar OCZ vertex 2 ssd sata 2 windows 7 uyumlu usb yığın depolama ve disk sürücüleri kısmında görünen driverler lazım.

Neden bunları istiyorum derseniz iş yerinde ssd disk kullanan arkadaştan, kendi laptopumda denemek için istediğim [color="#FF0000"]sonra[/color] masaüstü

bilgisayarım da görecek mi diye [color="#4169E1"]merak[/color] edip taktığım ama masa ütü bilgisayarında görmediği ve sonrasında başka hiçbir laptop ve masa üstü görmedi.

Usb hardisk kutusu ile bağladığımda yeni donanım bulundu diyip usb yığın depolama aygıtı olarak sürücüsü yüklenemiyor şekilde gösteriyor.

Driverleri bulsam manuel olarak driver ekleyip OCZ Toolbox (Firmware Updater)ilegüncelleme yapmaya çalışacağım.


[img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1339923190__ssd_grmyor.png[/img]

[img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1339923229__vertex2_main.jpg[/img]

SSD diskin kendi sitesi

http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-2-sata-ii-2-5-ssd.html

[color="#C0C0C0"]Son seçenek olarak garantisi varsa arkadaşa mahçup bir şekilde garantiye yollamasını isteyeceğim[/color] Edited by D21
Link to comment
Share on other sites

İnşallah SSD'yi kendi masa üstüne bağlar iken SATA ve Power gişişlerine fazla yüklenerek içerisindeki bağlantılara zarar vermemişsindir. OCZ Vertex II serisi SSD'ler Sandforce 1200 kontroller çipsetleri kullanır ve herhangi bir sürücüsü bulunmaz. Bilgisayar tarafından otomatikman SSD sürücü olarak tanımlanır.

[code]http://www.sandforce.com/index.php?id=135&parentId=2&top=1[/code]
[code]http://www.sandforce.com/index.php?id=182#OCZ[/code]

Sorunun ile ilgili olarak kullandığın bilgisayardaki anakartın SATA kontroller modunu AHCI olarak ayarlayıp, kullandığın çipset ve raid sürücülerini güncelleyerek SSD'yi tekrar bağlaman ve sonra OCZ ToolBox ile firmware'i yeniden yüklemeye çalışmak olabilir. O şekilde de görmüyor ise fazlada yapacak bişey yok gibidir. Garantisi devam ediyor ise garantiye göndermekten başka çare bulunamaya bilir.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

molaz kablosunu sata çevirici güç kablosuna ters takarak 5 v girişine 12 volt verdiiğini tahmin ediyorum ssd yi yakmış olablirsin denemelerine laptopda devam etlisin
şöyle bir 5 6 saat hiçbiryere yakma sonra laptopa takbakalım biosta görünecekmi görünürse sistem kurmaya çalış

Link to comment
Share on other sites

[quote name='tutuklu8' date='18 June 2012 - 09:38 ' timestamp='1340005084' post='1213127']
molaz kablosunu sata çevirici güç kablosuna ters takarak 5 v girişine 12 volt verdiiğini tahmin ediyorum ssd yi yakmış olablirsin denemelerine laptopda devam etlisin
şöyle bir 5 6 saat hiçbiryere yakma sonra laptopa takbakalım biosta görünecekmi görünürse sistem kurmaya çalış
[/quote]

Ters takmadığımdan eminim (( %60 ) normal sata hardiske takılıydı satadan çıkarıp ssd ye taktım; ama masaüstü bilgisayarım bozulduğundan beri windows sistem kuramıyorum buda ayrı bir problem xp kruyorum ikinci yarı başlayacakken boot ekranında işletim sistemi kurma hatası alıyordum bende bu arada hardiskten olabilir diye fırsattan istifade ocz ssd yi denemek istedim ve ssd yi bilgisayara taktıktan sonra masa üstü bilgisayarım da açılmadı ve ssd hardisk te bozuldu ama normal 7200 rpm hardisk taktığımda linux kurabiliyorum (xp olarak modifiyeli modifiyesiz birçok cd denedim) olmadı.

Hardiski aldığım arkadaşa teslim ettim kendisi ile beraber onun bilgisayarında harici seagate usb hdd aparatı ile imac mac lion sistemli bilgisayarına bağladık orda da görünmedi disk utily de bile görünmüyor, ssd diski aldığımız firmayı aradık yanmış olduğunu söyledi garanti belgesi ile beraber getirmemizi istedi.İnşaAlah Arkadaş garanti belgesini bulur yoksa kendisine birtane yeni ssd almam gerekecek.

Link to comment
Share on other sites

Ocz firmasına danıştım ssd disk ile ilgili bilgi paylaşımında bulundum google translate ile
Bana iki tane mail gönderdiler ama ne yapacağımı tam çözemedim


[spoiler]

[img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1340277157__ocz_vertex_mail_confirm.jpg[/img][/spoiler]

Tamam sorunu çözdüm en son geldiğim sayfada problemi anlatıp kaydedeceğim ve servis formu düzenleyip yardımcı olacaklar.

Edited by D21
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar PTT ile Hollanda'ya gönderdiğim SSD hardisk tam 1 hafta da yenisi ile değişim görüp elime ulaştı ve Türkiye'de servis ile aramızda geçen iletişimden anlıyorum ki yabancı teknik servisler işin ehli ve anlayış düzeyleri daha olumlu.Teşekkürler OCZ :)

Not:Arkadaşın aldığı firma ile iletişime geçtik ve kendilerine teslim ettik SSd'yi inceleyince vidalarından birinde oynama tespit etmişler bu nedenle garanti dışı ilan ettiler 4 vidadan sadece birisi ki bunu kendileri de yapmış olabilirler bu nedenle ssd yi geri aldık ve ben ocz ile iletişime geçip durumu özetledim, onlarda yenisi ile cevap verdiler.

Edited by D21
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...