Jump to content

Eski Sistemime İşletim Sistemi


akar6640
 Share

Recommended Posts

Sana şöyle söyleyeyim, o şekilde ömrünü yer :) bi internet kafeye falan git durumu anlat bir şey demezler sanırım ben daha önce yaptım :) hem sadece driver değil ki dil dosyaları, güncelleştirmeler, istediğin programlar falan, filan :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

açıkçası pek bir bilgim yok bu konuda çünkü hep otomatik yüklettim driverları. Driverlarının listesini çıkart, ubuntu forumlarında araştır bulmaya çalış. Yani önceden ayarlayabilirsen olabilir. Sonra madem internet şansın olmayacak programlarını da önceden indir. Örneğin opera, chorome gibi programları kendi sitelerinden indirebilirsin (ubuntu için uzantısı .deb olacak) ama ne yap et ayarla derim interneti her şeyi otomatik olarak yapsın :)

Link to comment
Share on other sites

format sırasında internete bağlıysa hepsinde otomatik yükler. Bir de formatlayacağın diski ext4 olarak biçimlendir, bağlanacağı yeri / yap. diğerleri basit zaten

Link to comment
Share on other sites

Sana format esnasında soracağı sorulardan biri. Sana sistemin yükleneceği sürücüyü soracak, seçeceksin, dosya sistemi olarak ext4 seçeceksin, bağlanacağı yere de / diyeceksin :) bad sector windowsu ne kadar etkilerse linuxu da o kadar etkiler donanımsal bir sorun sonuçta

Link to comment
Share on other sites

sanal makineyi kendi eski kasam gibi ayarladım ve ikisinide denedim XUbuntu daha çok kasıyor gibime geldi lubundu kurcam herhalde bu arada ben bağlantı ayarlarından geniş banttan ayarları yaptım fakat bir türlü etkinleştiremedim tel takılıydı fakat linux telide görmedi acaba driverleri net olmadığı için yüklemedim ondanmı ?

Link to comment
Share on other sites

Şu an linux mint kullanıyorum. Benim en çok hoşuma giden Linux dağıtımı. O da Debian tabanlı, oldukça kullanışlı. Fazla sistem tüketmiyor ama benim kullandığım masaüstü sürümü Gnome. Ubuntu'nun orjinal masaüstü yani. Lubuntu lxde masaüstü, Xubunu xcfe masaüstü oluyor. Senin bilgisayar için yine Lubunta veya Xubuntu öneririm. İstersen Linux Mint'in de lxde masaüstlüsünü deneyebilirsin. Lubuntu'yla pek bir farkı olmaz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...