Jump to content

''dns Changer''geri Döndü!


WolfmanTR_
 Share

Recommended Posts

[center][img]http://cdn.techno-lovers.com/wp-content/uploads/2012/04/Repair-Computer-From-DNS-Changer-Attack.jpg[/img]

[font=Segoe UI]Dünya çapında tehlike saçan "DNS Changer" ismindeki virüs Pazartesi günü internet yaşamını derinden etkileyerek kesintilere neden olacak.

İnternet kullanıcılarını global anlamda etkileyen en önemli öğelerin başında hack ve virüs tehditleri geliyor. Kullanıcı verilerini ele geçirme ya da belirli amaçlar uğruna kazanç elde amacıyla düzenlenen bu tarz yöntemler gerek bireysel kullanıcıların gerek markaların başını hayli ağrıtıyor.
Buna son örnek ise yaklaşık 7 yıl önce ortaya çıkan ve özellikle geçtiğimiz yıl aktif olarak hayata geçirilen, 9 Temmuz Pazartesi günü tekrar aktifleşmesi beklenen "DNS Changer" ismindeki virüs.

Adından da anlaşılabileceği gibi bilgisayarın DNS adresini değiştiren zararlı uygulama tarayıcı ayarlarınızı etkileyerek internette sörf yapmanızı engelliyor. Yazılm sizi dilediğiniz site yerine önceden belirlenen ve içerisinde zararlı kodların bulunduğu başka bir adrese yönlendiriyor. Sonrasında bilgisayarınıza bulaşan virüs ile internet bağlantınız servis dışı kalıyor.
İlk etapta 570 bin kişiyi etkileyen virüs, yapılan uyarı ve temizlik sonrası 277 bine geriledi. Özellikle Amerika'da binlerce MAC ve bilgisayarın etkilendiği olay sonrası devreye giren FBI, geçici sunucu çözümüyle kesinti yaşanmasını engellemişti.

Her ne kadar geçen yıl virüsü oluşturan 6 kişi tutuklansa da konu sıcaklığını koruyor. Halen binlerce kişinin sisteminin etki altında olduğunu söyleyen yetkililer, bu sene benzeri bir durumun yaşanmaması için interneti 1 günlüğüne kesme kararı aldı. Yani 9 Temmuz'da virüs bulaştığı düşünülen DNS sunucuları etki geçene kadar FBI tarafından kapatılacak.

[color=#CC0000]Virüsten Etkilendiğinizi Nasıl Anlarsınız? Temizle Yöntemi Nedir?[/color]
"DNS Changer"ı birçok antivirüs yazılımı hala tespit edemiyor. Zira bu yüzden uzun süredir kullanıcıların baş belası olan ilgili soruna alternatif çözümler üretildi. The DNS Changer Working Group tarafından geliştirilen bu web sitesi sayesinde [b](http://www.dns-ok.us)[/b] DNS ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.

[img]http://g1207.hizliresim.com/z/7/9gfrt.png[/img]

(DNS Resolution = RED yazısı saldırıdan etkilendiğiniz anlamına geliyor.)
Diğer taraftan alanının etkin isimlerinden olan McAfee'in internet trafiğini süzgeçten geçirmenizi sağlayan bu servisini [b](http://www.siteadvisor.com/dns_checker.html?cid=109273) [/b]kullanabilirsiniz.
Her ne kadar eskisi kadar bir gücü kalmasa da Pazartesi günü aktifleşecek virüs internet yaşamında birtakım kesinti ve gecikmelere neden olabilir. Türkiye'nin de en çok etkilenen 15 ülke arasında bulunduğu "DNS Changer"ın gelecek süreçte tamamen ortadan kaldırılması hedeflenirken, diğer taraftan günübirlik kesintinin finansal açıdan ciddi kayıplara neden olması bekleniyor.[/font][/center] Edited by wolfman.tr_
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...