Jump to content

Overclock Için Işlemci Fanı Önerisi


 Share

Recommended Posts

arkadaşlar işlemcimi 2.7 ghzden 3.25 ghz'ye çıkarıcağım için stok fan yetersiz kalıyor. maximum 65 tl'ye önerilerinizi bekliyorum. Ben bu fanı buldum fiyatıda uygun ama overclock için uygunmudur ?

[code]http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-sd964-hdt-sd964-intel-lga775-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57615[/code]
Link to comment
Share on other sites

Öncelikle soğutma sistemlerinde önemli olan Direct Contact özelliği ve soğutma bloğuna bağlı fanların maksimum hava akışı sağlaması. Ayrıca soğutucu üzerinde kullanılacak blok yapısıda önemli.

Benim önerim Akasa Venom Voodoo, fiyatı 104 TL civarı

[code]http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-venom-amd-am2am3fm1-intel-lga-775115613662011-islemci-sogutucusu-ak-ccx-4002hp/productDetails.aspx?productId=bd100258&categoryId=1125[/code]
[img]http://images.hepsiburada.net/assets/Bilgisayar/500/Bilgisayar_1309307.jpg[/img]


Daha ucuz bir soğutucu ister isen Subneam Contact Freezer, fiyatı 73 TL civarı

[code]http://www.hepsiburada.com/liste/sunbeam-core-contact-freezer-ultra-performans-islemci-sogutucu-sb-cr-cctf/productDetails.aspx?productId=bd99157&categoryId=1125[/code]

[img]http://images.hepsiburada.net/assets/Bilgisayar/500/bd99157.jpg[/img]

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

[center][color="#FF0000"][b]Zalman CNPS20LQ Soğutucu İncelemesi


Zalman'ın, pasif soğutmalı Reserator ve fan destekli ReseratorXT modellerinden sonra kullanıcılarının beğenisine sunduğu CNPS20LQ, tak-kullan tadında ergonomik bir su soğutma sistemi. Daha önce Corsair Hydro serisi ve Antec Kühler'de gördüğümüz kompakt tasarımla hemen hemen aynı yapıdaki CNPS20LQ, fabrika çıkışı sıvı doldurulmuş kapalı devre (pompa ve radyatör üzerinde herhangi bir konektörün bulunmaması ve hortumların pompa ve radyatöre sabit şekilde bağlanması) bir sisteme ve 120 mm'lik fana sahip. Su soğutma ile yeni tanışanlar için giriş seviyesi sınıfında yer alan soğutucu, Zalman'ın tüm bileşenlerinde kullandığı üst seviye malzeme kalitesi ile üretilmiş.


[img]http://i.imgur.com/xgwkU.png[/img]


ABS sınıfı plastik bir gövdenin içinde yerleştirilen devre kartı ve su pompasından oluşan tümleşik blok, dairesel bir yapıda. İşlemci bloğunun küçük ölçüleri, daha önce incelediğimiz pek çok işlemci soğutucusunda olduğu gibi, soğutucu gövdenin yada fan/ların MOSFET soğutucularına yada belleklere temas etmesi gibi sorunlara yol açmıyor. Bu durum, su soğutma sistemlerinin ergonomik avantajlarından biri. Bloğun üzerine, kutu içeriğine dahil edilen Intel yada AMD montaj aparatlarından biri yerleştiriliyor:



[img]http://i.imgur.com/cV8j7.jpg[/img]


Bloğun üzerindeki hortum girişlerini sağlayan konnektörler, montaj sırasında hortumların katlanarak su akışını kesmemesi adına 90 derecelik açı ile dönebilme yeteneğine sahipler:


[img]http://i.imgur.com/SOTv5.jpg[/img]



Bloğun tabanına termal macun sürülmüş olması güzel bir detay, kullanıcı macunlama işiyle ekstra zaman kaybetmiyor:

[img]http://i.imgur.com/V018H.jpg[/img]


Bakır bloğun yüzeyi, soğutucu testlerinde kullandığımız yol canavarının görüntüsünü net bir şekilde yansıtamıyor, çünkü yüzey hayli pürüzlü. Taban yüzeyin pürüzsüz olması, işlemci ve soğutucu tabanının birbirine sağlıklı bir şekilde temas etmesini sağlayan önemli bir faktör. Ancak daha önce incelediğimiz bir kaç modelde, tabanın özellikle pürüzlü yapıldığı ve bu sayede olası hava ceplerinin azaltılarak (tabana açılan mikro kanallar sayesinde) daha sağlıklı ısı iletimi sağlandığı firmalar tarafından iddia edilmişti. Bu duruma her zaman olduğu gibi test sonuçları karar verecek:

[img]http://i.imgur.com/AuKYI.jpg[/img]



153 x 120 x 38 mm ölçülerindeki mavi renkli alüminyum petekli radyatör, kendi sınıfına göre 38 mm gibi bir ortalama bir kalınlığa sahip. Şu an piyasada satılan radyatörlerin yaklaşık 47 ile 64 mm kalınlığında olduğunu dip not olarak geçelim:


11 mm kalınlığındaki hortumlar, sistemin kasa içine yerleştirilmesi sırasında ve sonrasında katlanarak su akışını engellemesi adına kalın kauçuk türevi lastikten üretilmiş. 30 cm uzunluğa sahip hortumlar sayesinde CNPS20LQ'yu şu an Türkiye'de satılan tüm kasalarda (Big Tower'lar dahil) sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz:

Kutu içeriğinde dahil edilen ve sistemin montajından sonra radyatörün soğutulmasını sağlayan 120 mm'lik Zalman marka fan, 900-2000 RPM arası hızlarda çalışıyor. Firmanın geçtiği bilgiye göre fanın ürettiği gürültü değeri ise maksimum 36 dBA:[/b][/color][/center]

Link to comment
Share on other sites

Teyyarenin önrek verdiği akasa ven0m mkemmeI
burada indirimde bu ürün y0rumIarına da bakabiIirsin
http://www.teknobiyotik.com/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...