Jump to content

Btk, Akk'ya Ayarı Verdi Ve Hız Değişti Btk, Akk'y


xraid
 Share

Recommended Posts

Adil Kullanım Kotası ve Hız Alanı gibi uygulamalarda hızın 1 megabit seviyesine düşmesine BTK engeli! BTK yeni hız seviyesini belirledi. Bakalım yeni kararlar neler?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), son zamanlarda internet servis sağlayıcıların limitsiz adındaki tarifelerde uyguladığı Adil Kullanım Kotası (AKK) uygulamasına balans ayarı yaptı.

AKK sonucu ay sonuna kadar belli bir indirme limitini aştığınız zaman internet hızınız 1 megabit seviyesine düşürülüyordu. Kullanıcıların son zamanlarda oldukça tepkisini çeken bu uygulamada hız biraz daha yükseltildi. BTK aldığı kararla 1 megabite düşürülen bağlantıların 3 megabite çıkarılmasını onayladı.

Edinilen bilgiye göre, BTK'nın onayladığı düzenleme ile Türk Telekom'un toptan seviyede İnternet Servis Sağlayıcılara (İSS) sunmakta olduğu bazı DSL tarifelerinde bulunan AKK uygulamasında iyileştirme yapıldı. Böylece Türk Telekom ve onun alt yapısını kullanan bağlantılarda AKK seviyesi yükselecek.

Bu karar sadece ADSL hizmetini mi kapsıyor yoksa Fiber internetteki limiti de etkiliyor mu bu konuda bir bilgi yok. Fakat edinilen izlenime göre artık en düşük hız 3 megabit olacak. Yani fiber hizmeti sunan firmalar da AKK sonrası düşen hızlarını ayarlamak zorunda kalacaklar.


kaynak:http://shiftdelete.net/btk-akkya-ayari-verdi-ve-hiz-degisti-38573.html
Link to comment
Share on other sites

Kotasız internette en düşük hız 3 megabite

15 Temmuz 2012 11:14 (Son güncelleme 15 Temmuz 2012 11:17)
BTK, bazı internet paketlerinde 'Adil Kullanım Noktasında' iyileştirme yaparak internet hızını 3 megabite çıkardı.

ANKARA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bazı internet paketlerinin kotalarının ay sonundan önce dolması nedeniyle 1 megabite düşürülen internet hızının 3 megabite çıkartılmasını onayladı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, BTK'nın onayladığı düzenleme ile Türk Telekom'un toptan sEviyede İnternet Servis Sağlayıcılara (İSS) sunmakta olduğu bazı DSL tarifelerinde bulunan ''Adil Kullanım Noktası'' (AKN) uygulamasında iyileştirme yapıldı.
AKN uygulaması, bazı limitsiz tarife paketlerinden hizmet alan abonelerin belli miktarda kapasite kullanımı sonucunda erişim hızının ay sonuna kadar düşürülmesini kapsıyor.

Kaynak

[code]http://www.aa.com.tr/tr/rss/64863--kotasiz-internette-en-dusuk-hiz-3-megabite--[/code]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...