Jump to content

W7 Aktivasyon Desteğini Değiştirme


lavkayoll
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar konu doğru yerde midir bilmiyorum ama mod arkadaşlar doğru yere taşır belki neyse ben bir yabancı sitede(msfn) "converting oem to kms" yani (kms aktivasyonu oem aktivasyona çevirmek) diye bir sayfa gördüm ama ne yazık ki orada insanlar çözüm yerine yorumlarını paylaşmışlar (ingilizcem biraz iyidir) yani anlayacağınız orada da çözüm yok ben aslında enterprisenin activation desteğini değiştirmek istiyorum ve çözümünü bu sitede görmek istiyorum; sizden ricam "en iyi sürüm ultimate", "sen niye enterpriseyle uğraşıyorsun,"çok saçma konular bunlar" demeyin zaten ben aldırmayacağım çünkü benim için enterprise nin ayrı bir yeri var benim için. Yardımlarınızı bekliyorum.
Link to comment
Share on other sites

Neden kimse yardım etmiyor? Galiba herkes beni açtığım konulardan ve yazdığım mesajlaşmalardan tanıdığı için o yüzden artık bu tür konular herkese garip gelmiş ve önemini yitirmiş olmalı. Valla bilmiyorum arkadaşlar Windows işletim sistemlerinin altını üstüne getiren bu forumda aradığım şeyi bulabilirim herhalde diye düşünüyorum. Acaba ilk mesajı kim yazacak ve bu türk forumunu "windowsun volume aktivasyon sistemini hackleyerek ve oeme dönüştürerek tarihe geçecek". mi demem gerekiyor arkadaşlar? İsterseniz imkansız da diyebilirsiniz arkadaşlar ama burada önemli olan nokta fazla büyük şey istemediğimi bilin yeterli. Haksız mıyım?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='KenanK' timestamp='1349952932' post='1247051']
[b]Neden Böle Bişeye Kalkışıyorsun peki... zaten öle bişe mümkün olsa yaparlardı [/b]
[/quote]
Üstad seni anlıyorum sen de haklısın ama söyleyeceklerimi iyi oku:

- Aman kardeş kötü bir iş yapmıyoruz burada "kalkışıyorsun" kelimesini kullanmana hiç gerek yok. (Bu birinci nokta) Üslubumun güzelliğinden emin olabilirsin buradaki yazılarım seni korkutmasın.

- İkinci bir mesele ise "[b]zaten öle bişe mümkün olsa yaparlardı[/b][b]" diye bahsetmişsin[/b] halbuki bütün mydigitallife.com msfn ryan.com gibi yabancı modifikasyon sitelerinde bu işin yöntemini anlatmışlar halbuki başarılı olamamışlar neden mi (çünkü enterprise nin aktivasyon desteğini değiştirilince sistem özellikleri ekranında ürün kimliği bölümünde o OEM kimliğini starter sürümüne göre ve starter sürümünün özellikleri kötü olduğu için de kullanıcı değiştir ve ebeveyn denetimleri kayboluyormuş). Öyle bir ingilizce olarak sorununu paylaşan kullanıcı gördüm ekranda. Neyse çok ayrıntıya girdim bağışla demek istediğim adamlar en azından gayret etmiş her ne kadar başaramamasına rağmen. Demek istediğim siz de gayret edin ve siz de başarın.

Link to comment
Share on other sites

Hemen söyleyeyim çünkü bu konu da az çok tecrübem olduğu için bunları yanıtlamak bana zor gelmiyor:

- Değişen şu ki; piyasadaki Windows 7 nin Enterprise hariç bütün sürümlerin aktivasyon desteği OEM i içerdiği için "OEM v2.1" sistemi üzerinden ve böylece loader yöntemi ve OEM klasörü üzerinden kırılıyor. (Retaille bile kırılmıyor, çünkü o aktivasyon desteğini sonradan satın alınan orjinal sistemler için yapmışlar. Ben denedim başıma siyah ekran belası geldi) Bunu bu sitede bu konularda usta olan bir VIP üyeyle mesajlaşmama ve tecrübesine dayanarak söylüyorum.Eğer bir Windows işletim sisteminde (Bu XP de olabilir Vista da olabilir farketmez) OEM Activation desteği olmazsa Loader yöntemi ve OEM klasörü bir işe yaramaz çünkü kms yi desteklemez, yarasa dahi bu sefer desteği olmadığından kaynaklanan "Otomatik etkinleştirme işlemine kalan süre X gün" belasından kurtarmak için bu konularda işe yarayan gizli "bootmgr" dosyasını düzgün değiştiremez ve böylece bazı sürüm özelliklerinin kaybolmasına neden olur. Yabancı sitelerde ise yukarıda belirttiğim gibi bir sorun ortaya çıkıyor. Düşüncelerimi bu şekilde belirtmemin sebebi ise benim Otomatik Aktivasyonlu Windows işletim sistemlerini sevmemden ve sağlıklı bir yöntem olduğunu düşünmemden kaynaklanıyor.(Bios modsuz bilgisayarlara zarar vermeyen "OEM Activation v3.4" yönteminden bahsediyorum.Çünkü diğerleri bilgisayarın açılışında sorun oluşturuyor.)

- "kms olarakta aktif oluyo sonuçta" demişsin, KMS loaderleri kullanarak Enterprise yi aktif etmememin en büyük sebebi makineye ilk önce KMS Service kurmanın zorunluluğu olması ve bu KMS Service'nin de bilgisayarıma virüs bulaştırıp bazı kayıt defteri bilgilerinin silinmesine sebebiyet vermesidir. Bu araçlar "Mini KMS Activator" , "WOAT" , ve "KMS Toolkit" dir. Eğer senin de Enterprise işletim sistemin varsa bu araçları sakın kullanma derim. Aynı durum Microsoft Office'de de söz konusu ama demek istediğim bu değil.

- Sonuç olarak beni bu yukarıda anlattığım durumlar Aktivasyon desteğini değiştirmeye zorluyor. Bana istediğini sorabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...