Jump to content

8 Gb Ramde 1 Gb Kullanamıyorum ?


ahmet_2626
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar, 

Bilgisayarımda 8 gb ram olmasına rağmen , 7 gb kullanabiliyorum . Bilgisayarım özelliklerinde o şekilde yazıyor, taskmgr.exe'yi açtığımdada 7 gb olduğu yazıyor. İşletim sistemin windows 8 64 bit, ekran kartım nvidia 9800gt

Neden bu sorunu yaşıyor olabilir, teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar ilginiz alakanız, vakit harcağınız için çok teşekkür ederim .

ayhan korkmaz, nasıl atlamışım ben orayı kendime şaşırdım :) Bellek üst sınırı işaretli ve 0 ı gösteriyordu. Onun tikini daha önceden işaretlediğimde 8gb gösteriyordu, kendi kendine 0 göstermeye başlamış. Tiki kaldırınca senin gösterdiğin gibi düzeldi.

Yasak Aşk, donanım bölümünde artık 17,5 mb yazıyor.

 

Tekrar teşekkür ederim, kolay gele

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By rebelli0uss
      Su, hem temizlik hem de içmek için hiç şüphesiz hayatımızda en önemli gündelik nesnelerden bir tanesi. Peki teknolojik ayrıntılar göz ardı edilemez olsaydı ne olurdu? Tuvalet üreticisi Kohler bunları düşünmüş olmalı ki ürettiği Numi Tuvalet ile sıra dışı bir yeniliğe imza attı.
      Aslında, Numi Tuvalet bize çok fütüristik bir şey olarak görünüyor. Beyaz porselenden üretilen klozetin ayrıca siyah rengi de mevcut. LCD ekranlı ayar tablosuyla birçok şeyi bu tuvalette yapabilirsiniz.

      Bu ayar panosunun Bluetooth alıcısı sayesinde, akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarına doğrudan müzik akışı sağlıyor. Bu pano sayesinde SD kart ile çalma listeleri veya kişiselleştirilmiş tebrik planları oluşturabilirsiniz.

      Başka bir özelliği ise yedi farklı renkte ortam aydınlatması sağlaması. Bu klozeti kullananlar her güne ayrı bir aydınlatma rengi ayarlayabilir. Ayrıca arka kısımda bulunan USB bağlantısı ile müzik, resim ve kitap okumak gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Numi Tuvalet uzun süreli elektirik kesintilerinde yeterli olacak kadar pil gücüne sahip.

      Ayrıca bu tuvalette ısıtmalı koltuklar, sıcak ayak ayarı ve bireysel kullanıcılar için müzik çalar özel ayarları bulunuyor. Her şey bir uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Uzaktan kumanda sayesinde bu tuvaleti eliniz değmeden kullanabilirsiniz.

      Ee tabi bu lüksün birde fiyatı var. Numi Tuvalet’e 6650 dolar gibi bir fiyat ile sahip olabilirsiniz. Ne dersiniz, sizce bu fiyata bu teknolojik tuvalet değer mi?
      http://youtu.be/XR89NkZDnyo
      Kaynak : http://www.pcuzmani.com/tuvalet-teknolojisinde-son-nokta-video.html
    • By ahmet_2626
      Merhaba arkadaşlar, size bir yöntem için danışacaktım ;
       
      Bilgisayarım'a sağ tık özellikler yaptığımızda bilgisayarların özellikleri yazan o pencerede, işlemci,ram kısımları başta olmak üzere diğer kısımları istediğimiz gibi değiştirebilir miyiz ?
       
      Yani şöyle ; benim pc 2 gb ram varsa, orada 16 gözüksün. 2 gb taskmgr.exe yada bios da orasını zaten değiştirebileceğimizi zannetmiyorum.
       
      Bir yöntemle windows sistem derecelendirmesinin rakamlarını istediğimiz gibi yapıyorduk.Başka bir yöntemle ise windows logosunu değiştirebilyoruz Bunuda bir sorayım dedim ? :)
    • By akyildiz
      Arkadaşlar elimde 1,75 GB ramlı 1,6 GHZ işlemcili bir notebook var 32 bit win8 de gayet akıcı çalışıyor bazı photoshop programları falan 64 bit sistemde daha hızlı çalışıyor 4-6 gb flash disklerimde var bunlarıda readyboost olarak kullanıcam acaba 64 bit yüklesem mi yüklemesem mi?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...