Jump to content

Bilgisayar Network Kurmak


KaaB
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar, çalıştığım bir mağazada 15 bilgisayarlı ağ kurmak istiyorlar. Ben de bu işi yapabileceğimi söyledim. Ancak pc üzerine bilgim olmasına karşın network kurmadım bugüne kadar.

Şöyle bir sistem olacak,

bir ana bilgisayarı (server) 15 adet yan bilgisayara bağlayacağım. Her bilgisayarda internet olacak. Her bilgisayarda bir adet paylaşım klasörü olacak. 1 adet yazıcı olacak sadece ana pcye bağlı olacak. kısacası internet kafe tarzı birşey olacak. 

swich ile interneti paylaştırabilirim ama dosya paylaşımı yani komple server nasıl kurulur bilmiyorum. Bana hangi parçalar lazım? Birde ağ nasıl kurulur? Son olarak internet için hangi tarifeyi tavsiye edersiniz?

Çok teşekkür ederim. not. arkadaşlar bu kurulum sonu iyi para alacağım ve durumum pek iyi değil bu nedenle lütfen bilmiyorsan yapma demeyin.

Link to comment
Share on other sites

yap tabi de önce pc lerin çalışma gruplarını aynı yap interneti aldıktan sonra modem ip sini son numarasını 1 er tane artırarak bütün pc lerin ip adresini elle yapman lazım

örnek modem ip 192.168.2.1 diyelim 1 inci pc 192.168.2.2 15 inci pc 192.168.2.16 gibi yapacaksın yazıcı yı birtane bilgisayara bağlarsın paylaşıma açarsın ana bilgisayar o olur ve paylaşıma açmak istiğigin dosyaları klasörleri paylaşırsın olur biter birde 16 çıkışlı hub alman lazım modemden bir kablo hub a hub dan diğer bilgisayarlara kablo çekeceksiniz

Edited by yawuz58
Link to comment
Share on other sites

Teşekkür ederim usta. Şöyle bir sorum var, Ana makinanın ve diğerlerinin ip adresini dns değiştirdiğimiz yerden değiştiriyoruz değil mi? birde çalışma grubunun ismi derken tam olarak neyi kastediyorsunuz?

evet oradan değiştiriyorsunuz  çalışma gurubu dediğimiz bilgisayar sistem özelliklerde bilgisayar adı bölümündedir çalışma grupları standart olarak workgroup yazar bunu değiştirip hepsini aynı başka bir şey yaparsanız iyi olur

Edited by yawuz58
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...