Jump to content

Pc Açılışında Agıng Yazısı.....


osmansertbasar
 Share

Recommended Posts

Mrb arkadaşlar benim monitörüm Philips 2007 de almıştım.Anakartım Asus 2011 de aldım.Daha önceleri pc açılırken Önce beyaz ekranda ASUS yazılı ekran geliyor ve daha sonra kullanıcı oturumu ekranı geliyordu.Fakat bugün önce Beyaz bir ekranda kırmızı AGING yazısı geliyor.Ardından ASUS yazısı geliyor.İşleyişte bir sıkıntı yok.Nette de araştırdım bu philipslerde bir özellikmiş sanırım Monitörün ömrünü uzatmak amaçlı.Bilgisi olan var mı acaba ileride sıkıntı yaşarmıyım.Çünki Aging karşılığı yaşlanmak anlamına geliyormuş.

Link to comment
Share on other sites

Philips monitörlerde ekrandaki AGING yazısı iki şekilde ortaya çıkar,

 

1-) Ekran çözünürlüğü veya tarama hızı monitörün desteklemediği bir orana ayarlanmıştır, bu yüzden monitörünüz uyarı veriyordur.

     Çözüm : Bu sorunu çözmenin 2 temel yolu var. Birincisi monitörün ayarlarını RESET'lemektir. Resetleme işlemi sonuç vermiyor ise İkinci yol olan yanlış sürücü yüklemesinden kaynaklanan sorunlardan oluşabilecek hatayı engellemek için gerekli sürücü yüklemeleri yeniden yapılır, daha sonra sisteminizi mümkün ise başka monitöre bağlayarak ekran çözünürlüğü, tarama hızı ayarları kontrol edilir ve tekrar eski monitöre bağlanır. Bazı durumlarda eskimiş BIOS pilinden kaynaklanan PCI-Ex voltaj ayarları değişir. Ancak bu durum çok nadir olsa da görülebilir ! Bu durumda voltaj ayarları değiştiği için ekran kartı ekran çözünürlüğünü ve tarama hızını normal değerlerinde veremeye bilir, bu durumu çözmek için BIOS resetleme işlemi gerçekleştirilebilir. 

 

2-) Monitör açılışında yaptığı self check sonucu monitör üzerinde bir sorun tespit etmiş olabilir.

     Çözüm : Bu durumda servise göndermekten başka yapılabilecek bir şey malesef yoktur. Eğer garantisi var ise direkt olarak servise yollanmalıdır.

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...