Jump to content

Apple 'akıllı Ayakkabı' Üretecek


mucit41
 Share

Recommended Posts

510653f376738d0518000026.jpg


Elektronik devleri arasında yaşanan patent mücadelesi önceden tanık olmadığımız bir gelişmeye sahne oldu. Apple, mobil cihazların çok uzağına kalan bir ürün için patent başvurusu yaptı.


    
Elektronik devi, sensör monte edilmiş akıllı ayakkabı üretimi için ilk hamlesini yaptı. Mashable sitesinin haberine göre, Apple’ın patenti için başvuruda bulunduğu ayakkabılar, dışarıdan belli olmayan ve kullanıcıyı rahatsız etmeyen hareket algılayıcı sensörlere sahip olacak.


    
Kullanıcılar, kullanımı rahatsızlık vermeyen akıllı ayakkabıları sayesinde ne kadar hareket ettiklerini bilecek, ayakkabılarının ne kadar ömrü kaldığını takip edebilecek. Apple, ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yaptığı başvuruda, ayakkabıların insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu vurguladı:
“Ayakkabılar (örneğin spor ayakkabısı ve botlar), ayaklar için konfor ve koruma sağlar. Daha da önemlisi, ayakkabılar ayak yaralanmaları ve sakatlanmalarının önüne geçilmesi için fiziksel destek unsuru oluşturur. Ayakkabılar, koşu, futbol ve Amerikan futbolu gibi yoğun fiziksel aktivitelerde destek sağlar.

    
Ayakkabılar giyildikçe, sağladıkları destek de azalır, sakatlık riski de böylece artar. Kritik bir seviye aşıldığında ise ayakkabı fazla giyilmemiş gibi görünse de, ayakkabı gerekli desteği sağlayamaz ve ayağa zarar verebilir.” Apple'ın patenti için başvurduğu ayakkabıya ait ilk tasarım. Mashable, Apple’ın akıllı ayakkabıya yerleştirmeyi planladığı sensörün uzun bir tabaka şeklinde olacağını veya topuk kısmına ekleneceğini öne sürdü.


    
Sensör, ayakkabının ne kadar kullanıldığını ölçerek, değiştirilmesi gerektiği zaman giyen kişiye ‘alarm verecek.’ Engadget sitesi, sensörün aynı zamanda ayakkabının üzerindeki bir ekranla da bağlantılı olabileceğini öne sürdü. Böylece, iOS işletim sistemli Apple cihazlarıyla ayakkabı arasında bir bağlantı kurulabileceği ifade edildi.

 

http://www.posta.com.tr/yasam/HaberDetay/Apple--akilli-ayakkabi--uretecek.htm?ArticleID=159365

 

Link to comment
Share on other sites

Resmi açıklama gelsin görelim ama Apple'dan önce bir adam kişisel bir çalışma ile navigasyonlu ayakkabılar üretti.

 

Ayrıca:

Millet kundura giyerken Apple akıllı ayakkabı satacak :D. Pardon çoğu insanların ayağına giyeceği çorabı bile yok ayakkabı zaten olmadı (Afrika).

Link to comment
Share on other sites

Steve Jobs vefaat ettikten sonra ben apple firmasının düzen tutacağına inanmıyorum.

 

Aslında iOS ve Android gibi olmayan ve yakın zamanda Mozilla OS çıkacak diyorlardı o bir piyasaya çıksın yanınada Ubuntu Mobile çıksın o zaman gerçek rekabet bunların sonucundaki çeşitlilik ve daha çok hizmete her kullanıcı kavuşacaktır yani rakipleri çıksınki bunlarda daha iyi bir şeyler sunmaya çalışsın.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...