Jump to content

Androidi Verimli Kullanma


Tncte
 Share

Recommended Posts

Eğer bilgili isen root yaparak kullanmadığın uygulamaları silebilirsin ben tüm android cihazlarımda root yapıp kullanmadığım uygulamaları sildim.

 

Not : Root edilen cihazlar garanti dışı kalmaktadır,unroot ile geri eski haline gelir ancak bilgili değilseniz denememenizi öneririm

Link to comment
Share on other sites

Şarj açısından eklemede bulunmak isterim. Google playde onlarca şarjın daha uzun gitmesini sağlayan uygulamalar var. Ancak ben bunların hiçbirisini etkili olduğunu görmedim.

 

Benim şarj konusunda herkese tavsiye ettiğim yöntemler şunlar:

1)Arka planda kullandığınız duvar kağıdını, koyu siyah bir renk seçerseniz şarjın uzun gitmesine katkı sağlayabilirsiniz. Gerçekten faydasını gördüm.

2)Ekran parlaklık ayarını minumum düzeyde tutarsanız şarjınız uzun süre gidecektir. Otamaktikte bırakmamanızı öneriyorum.

3)Eğer kullanmıyorsanız bluetooth, wifi ve GPS kapalı tutun. Bunlarda şarjı çok çabuk tüketmekte. Sadece kullanacağınız zaman açın.

4)Ayarlar/Veri Kullanımı/Data Traffic: Bu bölüm sizin ne kadar internet tükettiğinizi gösteriyor. Ancak emin olun pekte işe yaramıyor. Ve çok fazla şarj tüketmekte. Bunu kapatın.

5)Ve en önemlisi. Cihazınızın Şebeke modu: Eğer telefonunuzdan mobil üzerinden internete girmeyecekseniz mutlaka cihazınızı 2G modunda kullanın.  3G modları çok şars tüketmekte. Eğer internet kullanacaksanız 3G modunda işiniz bittikten sonra Tekrar 2G ye dönüş yapın.

 

Benim eklemek istediklerim bu kadar.

 

 

Performans açısından ise donanımızın elverişli olması gerekir.

Donanımınız neyse o doğrultuda performans alabilirsiniz O yüzden boş yere task killer v.s gibi uygulamalarla telefonunuzu boş yere meşgul etmeyin.

Benim önerim. Eğer android cihazınız 4.0.4 altı bir sürümse, önce kendi üreticinizin sitesinden 4.0.4 veya daha üstü bir güncellemenin olup olmadığına bakın. Eğer 4.0.4 yoksa geliştiricilerin Rom larını arayın ve telefonunuza kurun.

Bu romları kurmak basittir. Bu konuyla ilgili bilginiz olması gerekir. Dikkat edilmeisnde yarar var.

 

Neden 4.0.4 dersen android İCS ile birlikte gerçekten büyük bir sıçrama yaptı ve şu ana dek en stabil sürümü diyebilirim. 

Edited by &ULTİMATE&
Link to comment
Share on other sites

Benim Androidim 2.3.5 turkcell t11 kullanıcısıym ancak hala yeni bir rom çıkmadı onu bekliyorum dediklerini yaptım teşekkürler...

 

T11 için bekleme çünkü maxiplus içinde rom çıkmadı pek ancak t20 için çok rom var çünkü t11,maxiplus falan zte'nin ürünü ve rom konusunda zte telefonlara birşeyler bulmak zor.6-7 ay t20 kullandım sonra anakart arızası verdi (servise en fazla gitme sebebiymiş) 380 tl isteyince servis kabul etmedim.

 

Şuan HTC One X+ var. Dediğim gibi t11 için bekleme 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...