Jump to content

Windows 8 Single Language Tr (Iso) Hazırlamak


 Share

Recommended Posts

Gereksinimler

 

 

1-Windows 8 Pro ISO dosyası (tr_windows_8_x64_dvd_915425) (3.23 GB)
2-HRM_CSLA_X64FREO_RU-RU_DV5.ISO dosyası (3.31 GB)
3-Rusça ve Türkçe x64 Dil paketleri (44.7 MB + 34.4 MB)
4-Imagex (x64) Aracı (123 KB)
5-Oscdimg aracı (567 KB)

 

 

 

 

Başlayalım

 

1- Kolaylık olması açısından sistem sürücüsü dışında bir sürücüde (Örn. D) W8_Proje adında bir klasör oluşturun. Ardından bu klasörü açın ve içinde altta verdiğim isimlere sahip alt klasörler oluşturun.

 

 

  • Dil
  • Mount
  • Temp
  • W8_Final
  • W8_Temp
  • Wim

 

Tavsiyem benim yaptığım gibi D sürücüsünde tamamen aynı adlarda klasörler oluşturmanız. Bunu yaptığınız taktirde altta vereceğim kodlarda hiçbir değişiklik yapmak zorunda kalmazsınız. Ancak her hangi bir sebepten dolayı sürücüsünü kullanamıyorsanız farklı bir sürücüde oluşturup kodlardaki -kırmızı karakterlerle vurgulanan- adresleri değiştirmeniz gerekir.

 

Nonpasaran-1.png

 

2- Windows 8 kullanıyorsanız HRM_CSLA_X64FREO_RU-RU_DV5.ISO dosyasına çift tıklatın. Bu ISO dosyasını sanal bir optik sürücüye takacak.   Windows 7 kullanıyorsanız ya DaemonTools gibi bir araçla aynı işlemi yapın ya da WinRar, 7-Zip vs. gibi bir araçla ISOdosyasının içeriğini bir klasöre çıkarın. Sonuç alttaki gibi olmalı;

 

Nonpasaran-5.png

 

3- Sources klasörünü açın ve install.wim dosyasını bularak D:\W8_Proje\Wim klasörüne kopyalayın.

 

Nonpasaran-3.png

 

Nonpasaran-4.png

 

4- Şimdi bu install.wim dosyasını Mount klasörüne mount etmemiz (Türkçe bir karşılık bulamadım) gerekiyor. Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın ve alttaki komutu girerek Enter'a basın.

 

*Komut istemcisini makalenin sonuna kadar kapatmayın.

 

Dism /mount-wim /wimfile:D:\W8_Proje\Wim\install.wim /index:1 /mountdir:D:\W8_Proje\Mount

5- Şimdi Rusça dilini kurulum dosyalarından kaldırmamız gerekiyor. Bunun için alttaki komutu girerek Enter'a basın. (Bu işlem biraz vakit alacaktır)

 

Dism /Image:D:\W8_Proje\Mount /Remove-Package /PackagePath:D:\W8_Proje\Dil\ru-ru\lp.cab

6- Şimdi ise Türkçe Dil paketini entegre etmemiz gerekiyor. Bunun için alttaki komutu girin veEnter'a basın. (Bu işlem biraz vakit alacaktır)

 

Dism /Image:D:\W8_Proje\Mount /ScratchDir:D:\W8_Proje\Temp /Add-Package /PackagePath:D:\W8_Proje\Dil\tr-tr\lp.cab

7- Şimdi kullanıcı arayüzü ayarlarını Türkçeye çevirmemiz gerekiyor. Bunun için alttaki komutu girerek Enter'a basın.

 

Dism /image:D:\W8_Proje\Mount /Set-AllIntl:tr-TR

8- Ayrıca KonumBölge ve Saat Dilimi gibi ayarları da Türkiye ve Türkçeye uyarlamamız gerekiyor. Bunun için alttaki komutları her birinden sonra Enter'a basarak uygulayın.

 

Dism /image:D:\W8_Proje\Mount /Set-SKUIntlDefaults:tr-TR
Dism /image:D:\W8_Proje\Mount /Set-InputLocale:041f:0000041f /Set-InputLocale:041f:0000041f
Dism /image:D:\W8_Proje\Mount /Set-TimeZone:"Turkey Standard Time"

9- Şimdi üzerinde değişiklikler yaptığımız dosyayı unmount etmemiz (Türkçe bir karşılık bulamadım) gerekiyor. Bunun için alttaki komutu girin ve Enter'a basın.

 

Dism /Unmount-Image /MountDir:D:\W8_Proje\Mount /Commit

10- Şimdi ISO dosyamıza bir etiketisim ve açıklama eklememiz gerekiyor.

 

imagex /flags "CoreSingleLanguage" /info D:\W8_Proje\Wim\install.wim 1 "Windows 8 CoreSingleLanguage" "Windows 8 CoreSingleLanguage"

11- Son olarak özelleştirdiğimiz install.wim dosyasını tekrar usulüne uygun paketlememiz gerekiyor. Bunun için D:\W8_Proje\Wim adresindeki install.wimdosyasını D:\W8_Proje\W8_Temp adresinde yeniden oluşturacağız;

 

Dism /Export-Image /SourceImageFile:D:\W8_Proje\Wim\install.wim /SourceIndex:1 /DestinationImageFile:D:\W8_Proje\W8_Temp\install.wim /DestinationName:"Windows 8 CoreSinglLanguage" /compress:max

 

12- Şimdi 2. adımı, Windows 8 PRO ISO dosyası için uygulayın ve bütün dosyalarıD:\W8_Proje\W8_Final klasörüne kopyalayın. Eğer elinizde DVD varsa 2. adımı hiç uygulamadan DVD'nizi optik sürücünüze takın ve direkt kopyalayıp D:\W8_Proje\W8_Finalklasörüne yapıştırın.

 

Nonpasaran-8.png

 

13- Şimdi D:\W8_Proje\W8_Final klasörüne çıkarttığınız Windows 8 PRO kurulum dosyalarında Sources klasörünü açın ve D:\W8_Proje\W8_Temp adresindeki install.wimdosyasını buraya atın. "Aynı adda başka bir dosya var" uyarısı ile karşılaşacaksınız. Kopyala ve Değiştir deyin. Bu uyarı çıkmıyorsa yanlış lokasyona atıyorsunuzdur.

 

Nonpasaran-10.png

 

Nonpasaran-11.png

 

14- Eğer önyüklenebilir USB flash sürücü oluşturacaksanız işimiz tamam bu kurulum dosyalarını ISO formatına çevirmenize gerek yok. Ama tavsiyem ISO formatına çevirin. Bu sayede istediğiniz zaman DVD'ye yazdırır istediğiniz zaman USB flash sürücüye atarsınız. Bunun için alttaki komutu girin ve Enter'a basın. İşlem tamamlandığında Windows 8 Core Single Language Türkçe ISO dosyasını sürücünüzde bulacaksınız;

 

D müsait değil bu yüzden başka yerde oluşturmak istiyorsanız en son adresteki(D:\Win_8_Sing_Lang_TR_X64.iso) sürücü harfini değiştirmeniz yeterli. ÖrneğinC:\Win_8_Sing_Lang_TR_X64.iso

 

Dism /Export-Image /SourceImageFile:D:\W8_Proje\Wim\install.wim /SourceIndex:1 /DestinationImageFile:D:\W8_Proje\W8_Temp\install.wim /DestinationName:"Windows 8 CoreSinglLanguage" /compress:max<br />
oscdimg -bD:\W8_Proje\W8_Final\boot\etfsboot.com -h -u2 -m -lHRM_CSLA_X64FREO_EN-US_DV5 D:\W8_Proje\W8_Final\  D:\Win_8_Sing_Lang_TR_X64.iso

Nonpasaran-14.png

 

Yapacagınız İşlemlerin Tam Resmi İçin ; Adrese Girin Büyütün.

 

http://i.imgur.com/yJNV8DT.png

 

4-+Sistem....png

 

3-+Masa%C3%BCst%C3%BC+filigran%C4%B1.png

 

2-+Windows+8+s%C3%BCr%C3%BCm%C3%BC.png

Edited by Extended
Link to comment
Share on other sites

Özelligi Kısıtlı :whistle:  Bunu Bazı Arkadaslarımız Format Atıyor Yeni Aldıkları Notebooklara Lisansın Yedegini Alıyor Fakat Windows 8 Pro Vs Kurdugu Icın Lısans Calısmıyor :) Bende O Arkadaslarıma Yardımcı Olmak Icın Sıngle Languaged Surum Hazırlayp Lısanslarını Tekrar Kullansınlar Dıye Paylastım :)

Link to comment
Share on other sites

extended gereksinimler kısmında oldukça yüksek gb'lı dosyalar istenmiş. Şimdi bunları indirmeye kalksam internetim sağılsun ttnet [Saha dolabınızdan 1 mbit üzeri hız veremiyoruz] hal böyleyken indirmesi zor bunun yerine eğer sen yaptıysan single language paylaşabilir misin isoyu?

Link to comment
Share on other sites

extended gereksinimler kısmında oldukça yüksek gb'lı dosyalar istenmiş. Şimdi bunları indirmeye kalksam internetim sağılsun ttnet [Saha dolabınızdan 1 mbit üzeri hız veremiyoruz] hal böyleyken indirmesi zor bunun yerine eğer sen yaptıysan single language paylaşabilir misin isoyu?

 

paylasmayı cok isterdim fakat bendede upload ölmüş durumda ttneti arıyorum hattınızda sorun yok diyor fakat 200 mblık dosyayı 2 saatte upluyor bu yüzden paylasmak zor sanırım :( 

 

2553270723.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Bizim millet çok meraklıdır alıntı yapmaya ve kolaya kaçmaya. Bilmiyorum belki nonpasaran'dan müsade istemiştir ama alıntı yapmanın da bir düsturu olmalı diye düşünüyorum. Alıntı yap ama bire bir yapma. Ya da hadi yaptın diyelim alıntıdır diye açıklama ekle.

Link to comment
Share on other sites

Alıntı yaptığını niye yazmadın. Enpedi'den kopyala yapıştır yapmışsın. (Resimde enpedi logosu görünüyor.)Yazını orjinali http://8.enpedi.com/2013/02/windows-8-single-language-kurulum.html linkte. Emek hırsızlığı yapma!!!

 

 

Bizim millet çok meraklıdır alıntı yapmaya ve kolaya kaçmaya. Bilmiyorum belki nonpasaran'dan müsade istemiştir ama alıntı yapmanın da bir düsturu olmalı diye düşünüyorum. Alıntı yap ama bire bir yapma. Ya da hadi yaptın diyelim alıntıdır diye açıklama ekle.

 

 

Fazla abartmayalım beyler... Her normal zeka zaten resimdeki linkten alıntı olduğunu anlayacaktır ki adam anlatım tamamen bana aittir dememiş... Ortada kazancı yada harhangi bir getiriyi engeleyen bir şeymi var adam emek hırsızı olsun... Forum ortamlarında orjinal olan kaç tane anlatım var Allahınızı severseniz ? Yok o sitenin sahibi iseniz söyleyin silelim çok değerli anlatımınızı...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...