Jump to content

2 Bilgisayar Arasında Ağ Kurmak


pesimistmf
 Share

Recommended Posts

öncelikle her iki bilgisayarın aynı bilgisayar adına sahip olmamaları gerekiyor. Ayrıyeten her iki pc'nin çalışma grubu aynı olmalı WORKGROUP gibi.

Bundan sonra her iki pc'nin hangi partition'larını paylaşıma açmak istiyorsak o partitiona sağ klik gelişmiş paylaşım paylaşıma aç izin ver yönergelerini izlemen gerekir. XP'de birazdaha basittir ama çözersin. Yapamazsan yine sor..

Edited by sere
Link to comment
Share on other sites

İki tane bilgisayarımız olsun. Biri A, biri B. B'nin internet bağlantısını kesiyoruz. A'dan Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarları'na tıklıyoruz.


[spoiler] 
pre_1362571819__1.png
 [/spoiler] 
Kullandığımız ağ bağlantısına sağ tıklıyoruz ve özelliklere giriyoruz. Aktif değilse Microsoft Ağları İçin İstemci, Microsoft Ağları İçin Dosya ve Yazıcı Paylaşımı, Bağlantı Katmanı teknolojilerini aktif hale getiriyoruz. IP'i sabitlemek gerekli değil fakat yinede LAN uygulamaları için öneriyorum. Başlat + R yapıp cmd (Komut İstemi) ni açıp ipconfig /all komutunu giriyoruz. Ağın özelliklerinden de IPv4 ayarlarına çift tıklıyoruz ve değerleri resimdeki gibi giriyoruz. İşlemi yaptıktan sonra B bilgisayarını internete bağlayıp (modemin kablosunu) aynı adımları uyguluyoruz.


[spoiler]
pre_1362572536__3.png
[/spoiler] 
Bilgisayar Yönetimi'nden Hizmetler'e girip Sunucu, İş İstasyonu ve Bilgisayar Tarayıcısı hizmetlerinin açık olup olmadığına bakıyoruz. Açık değilse hizmete çift tıklayıp otomatiği seçip kaydetmelisiniz. Ardından bilgisayarı yeniden başlatmalısınız. Varsayılan olarak açıktır fakat kontrol etmemiz gerekiyor.


[spoiler]
pre_1362572748__3.png
[/spoiler] 
Son olaraktan Ağ ve Paylaşım Merkezi'nden Gelişmiş Paylaşım Ayarlarına giriyoruz. Ayarları aşağıda gibi yapıyoruz. Eğer değişiklikler kaydedilmiyorsa önceki adımı kontrol etmelisiniz.

 

[spoiler]
pre_1362573013__3.png
 [/spoiler] 

Artık Ağ'a girip dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Sorun yaşamamanız için ev ağı kurmanızı öneriyorum. Kolay gelsin :)

Edited by reyiz
Link to comment
Share on other sites

Windows 7 ve 8'de bu işlemi sadece dört tıkla halledebilirsiniz.


Zaten varsayılan olarak WORKGROUP geliyor, başka bir çalışma grubu yoksa bu ayarın değiştirilmesi gerekmiyor mu?
 

 

İki bilgisayarda da kullanıcı şifresi olmalıdır yoksa bağlanamazsınız

 


İki bilgisayarda da kullanıcı adı ve şifre aynıysa gerekmiyor sanırım.

Edited by reyiz
Link to comment
Share on other sites

İki bilgisayarda da kullanıcı şifresi olmalıdır yoksa bağlanamazsınız

ağ paylaşım merkezinde gelişmiş ayarları değiştir diyerek parola korumalı paylaşımı kapatabilirsin.şart değil parola marola

Link to comment
Share on other sites

hala aynı yapamadım :(


Modemden ayarlarınızın yapılması gerekebilir, format işleminden önce paylaşım yapabiliyor muydunuz? Bir de hangi marka sorabilir miyim? Son olaraktan Ağ klasörüne girdiğiniz de diğer PC gözüküyor mu?

Edited by reyiz
Link to comment
Share on other sites


Modemden ayarlarınızın yapılması gerekebilir, format işleminden önce paylaşım yapabiliyor muydunuz? Bir de hangi marka sorabilir miyim? Son olaraktan Ağ klasörüne girdiğiniz de diğer PC gözüküyor mu?

hayır yıne aynıydı yapamıyordun 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By efsndrftc
      Merhabalar, Autoplay media Studio'da Bir radyo uygulaması yapmak istiyorum. Windows Vista ve Üzeri Windows Sürümlerinde Hiç bir problem yok, Fakat Windows Xp'de Media Player Ağ Akışı Çalmıyor Bunun nedenini bir türlü çözemedim. Media Player'i Güncelledim 11 Versiyonuna Kadar, İnternet Üzerinden Eklentilerini indirdim, Codec Paketleri Yükledim Hiç Birisi Sorunu Çözemedi. Gerek Forumda Gerek Googlede Arattım Herhangi bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    • By faceless16
      Arkadaşlar öncelikle iyi geceler konuyu tam olarak nereye açıcağımı bilemediğim için buraya açmış bulunuyorum
      Sorunum şöyle bi şey işyerinde server olarak kullandığımız bir bilgisayar var bunun içinde dükkan için gerekli olan dökümanlar bulunuyor(resim,exel,word vs.). ve bu klasör ağ üzerinde yazma ve okumaya açık bir şekilde paylaşımda bizim istediğimiz şey ağ üzerinden belgeler üzerinde yapabildiğimiz değişikleri internet vasıtasıyla bağlanarak yapabilmek. Yeri geldiğinde uzaktan bu bilgisayara evimdeki bir resmi yada belgeyide yüklebilmem gerekiyor. Yani mantık olarak dosyaları ya da klasörleri internet ortamın da  açmak istiyorum.   İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
    • By QalypSoo
      'Yerel Disk D' ye Ubuntu kursam garanti kapsamından çıkar mı ?
    • By CaVeLL
      Merhabalar..
      Çalışmış olduğum kurum için hazırladığım bir Projemde birkaç noktada tıkandım. Soruları topluca sorayım, hepsi için ayrı ayrı konu açmayayım istedim, yardımlarınızı bekliyorum;
       
      1-) Bir butona herhangi bir internet sitesinin linkini verdim ama Windowsta varsayılan Tarayıcım Chrome olduğundan direk onunla açılıyor. Fakat açılan site Sadece explorer destekliyor. Dolayısıyla Windows sisteminde varsayılan Explorer olmasa bile tıklanıldığında mutlaka Explorer ile açılmasını nasıl sağlarım.
       
      2-) Linki bir ini veya txt dosyasından çektirebilir miyiz  Şöyle ki benim çalıştığım kurumda A butonuna basıldığında www.a.com sitesine gidecek, ama kurumumun örneğin Antalya şubesine tıklanıldığında www.b.com sitesine gitmesi gerekiyor.
      Normal Labelleri ve Pragraphlerı bir ini dosyasından almasını sağladım ve klavye kısayolu atadım. Örneğin ctrl+1 e basıldığında Başlıktaki label için bir Dialog.Input çıkıyor ve oraya Antalya yazıp okey diyince ini dosyasına Antalya yazıyor Başlıktaki Paragraph iniden Antalyayı çekiyor burada sorun yok. 
      Aynı şeyi Link için yapmak istiyorum. 
      Butonun linkini ini dosyasından çekmek istiyorum, zira diğer şehirlerdeki kullanıcılar sadece örneğin ctrl+9 yaptığından çıkan inputa kendi sitesinin adresini yazıp entere bastığında artık o buton yeni linke yönlendirecek. Böylelikle projem kurumumun bütün şehirlerinde aktif olarak kullanılabilecek.
       
      3-) Dosya Doğrulama. Şöyleki; Bir Paragraph içindeki yazıyı
      " eğer C:\\veri.ini var ise oradan yok ise d:\\veri.ini" içinden çekmesini istiyorum.
      Aslında bunu File.DoesExist ile yaptım gibi fakat benim asıl yapmak istediğim ağdaki bir server'dan dosyadan çalışmak, izah edeyim ;
       
      " eğer \\10.10.5.200\araclar\veri.ini varsa buradaki iniden Paragraph'a veri yazacak, eğer bu yoldaki dosyayı bulamazsa C:\\ver.ini deki verileri çekecek paragrapha yazacak"
       
      File.DoesExist ile kendi bilgisayarımdaki iki farklı ini dosyası üzerindeki denemelerim olumlu sonuç verdi ama birinci kaynağı \\10.10.5.200 veya serverin adı \\ServeName yaptığımda oradaki ini yi hiç görmediğinden hep ikinci ini dosyasına (C:\\veri.ini) gidip oradaki verileri alıyor.
      \\10.10.5.200 içindeki araclar\veri.ini dosyasının ve klasörünün yetkileri tamamdır. Başlat menüsüne \\10.10.5.200\araclar\veri.ini yazdığımda dosya geliyor, ama projemde bu dosyadan hiç veri çekemedim :(
      Çok uğraştım ama yapamadım inanın :(
       
      4-) Saat eklediğimde Proje açıldığında saati gösteriyor ama saat değişmiyor. Program yarım saat açık kalsa saat hiç değişmiyor, hala ilk açıldığındaki saat ekrana yazıyor. Bunun için bir time yapmak lazım herhalde! Saatin saniyenin proje açıkken daima güncellenmesini istiyorum, saniye olmasa da en azından dakika güncellensin, takılmasın.
      Kodum şöyle :
      SystemSaati = System.GetTime(0); -- Sistem saati Paragraph.SetText("SistemSaati2" , SystemSaati) 5-) Sayfayı yenileme kodunu bulamadım :( Bir butona veya F5 bastığımda ekran tamamen yenilensin, yani sanki kapatılıp açılmış gibi olsun.
       
      6-) Resimdeki kırmızı çerçeve içindeki etki alanını hangi kodlarla çekebilirim.

      Diğer yerleri 
      SystemGetLANInfo = System.GetLANInfo().Host -- PC Adi Paragraph.SetText("PCAdi", SystemGetLANInfo) SystemGetOSVersionInfo = System.GetLANInfo().Domain -- Etki Alanı Paragraph.SetText("Domain", SystemGetOSVersionInfo) SystemGetOSVersionInfo = System.GetLANInfo().User -- Windows Kullanicisi Paragraph.SetText("Kullanici", SystemGetOSVersionInfo) bu kodlarla çektim, ama kırmızı alandaki veriyi bir türlü çekemedim :(
       
      7-) Bağlı olunan Ağın adını hangi kod ile çekebiliriz :

      Kırmızı çerçeve içindeki bağlı olunan ağın ismini çekmek istiyorum.
       
      Bitti :)
      Biraz uzun oldu ama hepsi için ayrı ayrı konu açmak istemedim. Bu sorularımın cevaplarını bilen üstadlar var, umarım konuyu görürler ve cevap yazmak için müsait olurlar :)
       
      1 2 ve 3. sorularımın önceliği ve ehemmiyeti daha fazladır. Ama hepsini de çözümlemek isterim açıkcası. :)
      Şimdiden Teşekkürlerimi Sunuyor, yardımlarınızı bekliyorum.
      Saygılarımla...
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...