Jump to content

Internet Explorer Kullanıcıları Tehlikede


vjugur
 Share

Recommended Posts

İnternet Explorer Kullanıcıları Tehlikede: Fare Hareketleriniz Takip Edilebiliyor

Microsoftun oldukça yoğun kullanılan popüler internet tarayıcısı Internet Explorerda yer alan bir güvenlik açığının hackerlar tarafından fare hareketlerinizi takip etmek için kullanılabileceği ortaya çıktı.

Bu güvenlik açığı Spider.io adlı web analizi şirketi tarafından ortaya çıkarıldığı ve keylogger programların takibini önlemek için kullanılan sanal klavyelerde hangi tuşlara bastığınızın görülebilmesine imkan tanıdığı belirtildi. Tehlike Internet Explorer 6dan başlayarak 10a kadar süren bir yapıya sahip. Aynı zamanda web tarayıcınızı simge boyutuna küçültseniz dahi fare hareketlerinizin takibine devam edilebilmesi ise tehlikenin bir diğer yönü.

Açığın hackerlar tarafından kullanılabilmesi için tek bir şey yapılması gerekiyor. İnternette bir reklam satın alan hackerın reklamına tıklayan kullanıcıların fare hareketleri reklam sekmesi kapatılana kadar takip edilebiliyor.

Microsoftun tehlike hakkında Ekim ayında uyarıldığı ancak kapatılması için henüz bir yama hazırlanmadığı da şirket tarafından açıklandı.

Bu arada Ayyıldız Tim www.ayyildiz.org Adlı Gönüllü Siber ordu Explorer yerine Tarayıcı olarak Mutlaka Mozilla Yada Yandex Kulanılmasının hayati önem taşıdıgını belirtti

Mozilla İndirme Linki

http://www.mozilla.org/tr/firefox/beta/

Yandex İndirme Linki

http://browser.yandex.com.tr/

Kaynak: http://www.korkusuzmedya.com/root.vol?title=internet-explorer-kullanicilari-tehlikede&exec=page&nid=515790
Link to comment
Share on other sites

[quote name="HARBİKIZ" post="1292991" timestamp="1363332833"]ie kullanan var mı halâ......[/quote] Konuyu okusaydın böyle bir soru sorma geregi duymayacaktın... Microsoftun oldukça yoğun kullanılan popüler internet tarayıcısı Internet Explorerda yer alan bir güvenlik açığının hackerlar tarafından fare hareketlerinizi takip etmek için kullanılabileceği ortaya çıktı.

Link to comment
Share on other sites

niye yandex ve mozilla acaba chrome safari niye olmuyor ben pek inanmadım bu işe heleki microsoft kendi açığını kapatmayacak bide açıklama yapacak

açığı kapatmadık bu doğru ise microsoft büyük bir tazminat ödemek zorunda kalır

Link to comment
Share on other sites

niye yandex ve mozilla acaba chrome safari niye olmuyor ben pek inanmadım bu işe heleki microsoft kendi açığını kapatmayacak bide açıklama yapacak

açığı kapatmadık bu doğru ise microsoft büyük bir tazminat ödemek zorunda kalır

yaklaşık 1 ay önce , hatırlayamadığım ünlü bir araştırma sitesinde ; Oldukça ustaca browserlere saldırı düzenlemişlerdi ( test amaçlı ) ve en iyi güvenliğin Opera da olduğu " Saldırıların %87 sini kendi güvenlik sistemiyle önlediğini " takibiyle > Chrome > Safari > firefox. olarak belirtmişlerdi. En kötüsü firefox testlerde çıkmıştı.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...