Jump to content

Windows 8 Çok Yavaş Çıktı!


temmuz
 Share

Recommended Posts

Windows 8 hakkında açıklanan yeni sonuçlar, yeni Windows'un "biraz yavaş kaldığını" ispatlıyor!
Ender Duman

Araştırma firması Net Applications'ın yayınladığı rapor, Windows 8 yüklü bilgisayar sayısının çok yavaş da olsa artmaya devam ettiğini gösteriyor: Şu an kullanımda olan PC'lerin yüzde 3,31'inde Windows 8 yüklü. Bu oran Şubat ayında yüzde 2,79 düzeyindeydi.

Net Applications araştırmayı yürütürken Windows 8'in farklı sürümlerini ayrı ayrı ele almış. Buna göre Windows 8 Touch yüzde 0,12, Windows RT ise yüzde 0,02 pazar payına sahip. Araştırma sonuçları halen en yaygın kullanılan işletim sistemi olan Windows 7'nin, Windows 8'in piyasaya çıkmasına rağmen, çok yavaş bir şekilde de olsa pazar payını arttırmakta olduğunu gösteriyor: Windows 7, Ocak ayında yüzde 44,48, Şubat ayında yüzde 44,55, Mart ayında ise yüzde 44,77 pazar payına sahip oldu. Windows XP ise gerilemeye devam ediyor: emektar işletim sisteminin Ocak ayında yüzde 39,51 olan pazar payı Mart ayında yüzde 38,73'e düştü.

 

CHIP Online - 02/04/2013 12:45

 

Link to comment
Share on other sites

Ama haberde Windows 8'in işletim sistemi olarak yavaş olduğundan (hızlı olmadığından) değil, kullanım yaygınlığı ilerlemesinin yavaş kaldığından söz ediliyor.

Windows XP ve Windows 7 hatırlayacak olursak ilk çıktıklarında işletim sistemleri içinde nasıl bir hızla çoğalmıştı?!..

Link to comment
Share on other sites

Bu tür başlıklar internet gazetelerinin ilgi çekmek için yaptığı ucuz numaralar. Sizlerde bu oyuna alet olup aynı başlıkla konuyu burada açıyorsunuz. Milliyet/Hürriyet gibi gazetelerin verdiği haber: "KANSERE ÇARE BULUNDU" haber içeriği: "bilmemneredeki bilim adamları kanser hücrelerini oluşmasını sağlayan x'i yenmede bir gıdım yol kat ettiler". Yani kullanıcı o haberi okusunda isterse bize küfretsin, ama okusun yani yeter o. İşte son zamanlarda bu furyaya teknoloji haber siteleride katıldı. Ayrıca bir özeleştiri olarak; bu forumdaki teknoloji haberleri bölümü çok gereksiz geliyor bana, yani hali hazırda sadece bu işi yapan sitelerden girip okumak varken neden burada açılan konuyu okuyayım bilmiyorum. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...