Jump to content

Kurtarılan Mov'lar Neden Çalışmaz? Ne Yapmalı?


temmuz
 Share

Recommended Posts

Hocam Remo programı güzel fakat bende epey bir baktım nete fakat bulamadım youtube vs. gibi yerlerde insanlar paylaşıyor ama onlarında geneli sahte oluyor. Farklı alternatifler araştırıyorum. Ayrıca Remo'ya benzer Stellar Mov Repair var o da Mac için. Önceki verdiğim direkt link yerine sitenin adresini verdim küçük bir exe (327 kb) dosyası rar dan çıkarıp üste yazdıklarıma göre denersiniz. Bu arada mov dosyalarını hangi player'da açıyorsunuz VLC'de bir deneyin, Quicktime player'da mı açıyorsunuz. şayet Quicktime player açmaya çalışırsanız açarsa Save As bölümü var oradan farklı kaydet yapabilirsiniz.

 

http://www.squared5.com/svideo/mpeg-streamclip-win.html

 

ekranalnts4bm.jpg

 

Dosyaların MPEG olması gerekiyor herhalde. Bizimkiler ise mov..

Link to comment
Share on other sites

 

ekranalnts4bm.jpg

 

Dosyaların MPEG olması gerekiyor herhalde. Bizimkiler ise mov..

Dosyaların mov olduğunu biliyorum fakat sizde Quicktimeplayer (Apple firmasının mov dosyalarını tanıması ve gerekli codecleri yüklemesi için ürettiği yazılım) yüklü değil o yüzden desteklemediğini söylüyor yoksa ben netten mov clip indirip bu programa attım çalıştı bu prg. yani Quicktimeplayer'ı sisteminize kurunuz sonra key işlemlerini de yaptıktan sonra pro olacaktır. sonra resimdeki mpegstream clip prg. tekrar bir deneyiniz. Direkt linki verdim yanında şifresi de var. Kurduktan sonra Edit / Preferences / Register tıklayın.

 

mj47c.jpg

 

Name:  Insanity
Serial: JJFL-HBEW-Q7VN-YMMQ-CVVP

 

http://appldnld.apple.com/QuickTime/041-6453.20121107.Aitr5/QuickTimeInstaller.exe
Edited by akura
Link to comment
Share on other sites

Mov dosyalarıda açtığı konusunda haklısın akura. Ben bir başka ve az hasarlı bir mov dosyası açtım ama onar/kodek yükle gibi bir seçenek olmadığı için başka bir uzantıya, avi'ye export ettim. Kolaylıkla export oldu ama yine hasarlı olarak.. Yani sonuçta tamirat olmadı, olan şey sadece convert idi.
Ben bu prugramcığa pek güvenemedim ama yinede dediklerini yapacağım, quicktime player'i kurarak deneyeceğim.
Sen bu arada Remo Repair Mov için ilaç bakmaya devam ediyormusun? Birde repair_cycorder_mov programının windows için olanını bulabilirsek iyi olur. Hayret yani o kadar aradım ve bulamadım. Buldum ama karmakarışık ve birçok eklenti ile beraber.. Sonuçta yine asıl aradığım içlerinde yoktu. Kafam iyice karıştı (İngilizemde yetersiz olunca..). Birde bu programa bakabilirmisin benim için. Net olarak ve yalın haliyle ama.
Sana çok zahmet çıkardığımın farkındayım, kusura bakma..

QuickTime Player'ı kurdum, full pro'ya dönüştürdüm ama sonuç yine olumsuz. Yine aynı program çok hasarlı mov'ları kabul etmeyip az hasarlıları ve hasarsızları kabul ediyor. Ayrıca daha öncede dediğim şekilde video dosyalarını tamir etmeyip sadece convert ediyor.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar, nihayet problemi çözdüm. Çokta güzel oldu. Şöyle:

Bozuk videoları düzelten ama full program olmadığı için kayıt yapmayan program ile (Remo Repair Mov) bozuk videolarımızı düzelterek programın kendi player'ında çalışır hale getirdim ve bu çalışmanın/video oynatımlarının başlaması anından son bulmasına kadar Camtasia Studio ile kayıt yaptım. Hepsi bu.. Çokta güzel sonuç verdi. Hastaneden çıktığında kızımız çok sevinecek.

Konuya ilgi göstererek yardımcı olan ve yardımcı olmaya gayret gösteren tüm arkadaşlara, özelliklede akura ya (En fazla ilgi o gösterdi, çok çaba harcadı sağolsun) çok teşekkür ediyorum.

Sağlıcakla kalın.

Link to comment
Share on other sites

estağfurullah yok ne zahmeti olacak araştırmayı severim ya birazda olacak çözülecek birşeyin olmaması durumuna gıcık olduğumdan çözüm arıyordum.
Hmm Quicktime durumunu anladım. Remo Repair'e bu zamana kadar baktım olumsuz bulamadım belki biri ilerde portable yapabilir. Repair_cycorder_mov içinse windows için var ama setup olarak değil sonu py olan bir scripti dos ekranını kullanarak yapmak gerekiyormuş dediğiniz gibi biraz uğraşmak lazım. Onu en son düşünelim bu arada farklı yazılım varsa diye araştırmadayım fakat o da ücretli çıkmıştı biraz daha derin araştırınca az önce bir tane link buldum aşağıda bir deneyin sonucu yazarsınız.
 
Hd video repair utility - keygeni (HD Video Repair Utility KeyGen adında) içerisinde indirip denedim full oluyor sadece dosyalar denemek kalıyor.
http://cloudzer.net/file/cyql7wbu

Edited by akura
Link to comment
Share on other sites

Son verdiğin program dediğin gibi hem full oluyor, hemde eksiksiz, tam başarılı sonuç sağlıyor.

Helal olsun sana akura, sonunda becerdin.. Başka ne diyebilirimki, azimli, tuttuğunu koparan insan olmak çok güzel bir özellik, başarılı insan kişiliğidir.

Başarıların daim, tuttuğun altın olsun.

Link to comment
Share on other sites

Temmuz hocam, sonucun olumlu olmasına çok sevindim hem bu sorunu yaşayacak arkadaşlara yardımcı olacaktır hem de bazı olası yolları deneyip, hangi durumda ne olacağına dair bir çözüm geliştirmiş olduk. En azından araştırıp bu konuyu bulup okuyan öğrenecektir. Sözleriniz ve temennileriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın, saygılar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...