Jump to content

Overclock Mavi Ekran Hatası


zeytin123
 Share

Recommended Posts

Merhabalar;

Arkadaşlar yeni işlemci aldım intel duel core e2180 2.0.ghz overclock yapmak için uygun dedi aldığım adam eve geldim hemen overclock yapmaya başladım 2.0 ghz yi 2.30 a çıkarttım ilk başta hata yoktu ardında 2.40'a çıkardım tabi buna tabi olarakda dram frequency kendi kendine artmaya başladı sonra kayıt edip çıktım pc açıldı 10 dk sonra mavi ekran hatası verdi  stabil değil yani araştırma yaptım overclock sonrası mavi ekran hataları dram frequency arttığı için ramler kaldırmıyormuş galiba dram frequency indirdim bu sefer pc açılmıyor. Yardım edermisiniz lütfen ne yapmam gerek ? işlemciye overlcock yapmam gerek daha performanslı oluyor. 

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Link to comment
Share on other sites

Ne yapmam gerek derken o anlamda sölemedim :) pili çıkartık takdığımda herşey normale dönüyor zaten yani overclock olarak ne yapmam gerek nasıl ayarlıyabilirim. Araştırmalar yaptım millet benim işlemciyi 2.0 ghzden 3.4 ghzye kadar çıkartmış ben 2.40 da bile hata alıyorum.

Link to comment
Share on other sites

kademe kademe overclock işlemi yap. overclock yaptıktan sonra arkaplanda test yazılımlarını çalıştır ve sıcaklıklar ölçülürken yarım saat falan oyun oyna vb. şeyler yap yani pcye olabildiğince yüklen. sıcaklık 75-80 i geçmeyecek şekilde stabil bir değer belirleyene kadar devam et. Ben de benim p4 3.0 işlemciyi 3.78 e kadar çıkarmıştım en son 3.72 de stabil olduğunu fark ettim ve bıraktım. sen de deneye deneye bulacaksın en iyi değeri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...