Jump to content

İşlemci Çalışma Voltajını Düşürme


kurt0619
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar işlemci ısı sorununa çözüm ararken bir yazı ile karşılaştım sizinde okumanızı tavsiye ediyorum ve bu konuda bilgili olan kişilerden bilgi almak istiyorum öncelikle bilgisayarım masaüstü gündüz işlemci sıcaklığı boşta 50 derece wolfteam gibi bir oyuna girdiğimde 60 derecede çalışıyor ben bu durumdan rahatsız oluyorum şuan saat 04:21 işlemci sıcaklığı 40 derece boşta, şimdi sıcaklık güzel, şimdi arkadaşlar aşağıda ki linkteki yazılanları uygulasam donanımsal olarak bir zararı olur mu acaba ? garanti dışı kalabilir mi ? işlemci ısısında düşüş olur mu ? oyun açamaz hale geldim. :)

 

 

 

http://www.enpedi.com/2013/02/islemci-calsma-voltajn-dusurme.html

 

Link to comment
Share on other sites

Böyle gereksiz şeylerle uğraşana kadar, ya kasayı aç güzelce temizle (termal macunu felan) ondan sonra kullanmaya devam et. yada işlemci soğutucunu değiştir. Voltaj düşürmek çözüm değil çünkü işlemci ve diğer parçaların belli bir çalışma voltajı var bu voltaj altında çalışırsa tabi ki zararı olur bir lamba düşün 100v ta tam parlarken 70v verirsen yarım parlar cızırtı eder ve bir süre sonra yanar.

Link to comment
Share on other sites

Isı olayını bu kadar çok abartmayın masaüstünde..Zaten tehlike sınırına gelince makina kendisini kapatır.Arkadaşın yazdığı gibi ya kasayı iyice temizle termal macunları yenile,yada yeni performanslı bir fan al..Bana sorarsan hiç bişi yapmana gerekde yok.Voltaj düşürürsen işlemciden alcagım verimide doğru orantıda düşürür yük altınada bilgisayar kendini kapatabilir yada mavi ekran hataları alabilirsin.Özel labaratuar koşullarında bu değerler belirleniyor kafadan değil

Edited by kacaksevgilim
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...