Jump to content

'Hügo, bölen kahramanım benim!'


silvershadow

Recommended Posts

hugologols8.gif

İhanet gibi promosyon. Türkiye’yi parçalanmış gösteren çok harita skandalı oldu ama hiçbiri bu denli pervasız ve tehlikeli değildi. İşte psikolojik savaş ürünü oyunun resimleri ..

Türkiye’yi bölünmüş gösteren pek çok harita skandalını duydunuz ama hiç biri bu kadar tehlikeli olmadı. Çünkü bir çocuk oyununda Türkiye’nin sınırları değiştirildi. İşin daha da vahim ve acı olan tarafı ise bu bilgisayar oyunu yerli bir yayın kuruluşu tarafından promosyon yapılarak

Kanal A haber merkezi bu korkunç skandalı ortaya çıkaran ekip oldu. Kanal A ekranlarından yayınlanan habere konu olan oyunun kahramanı ise herkesin yakından tanıdığı Hügo.

İŞTE KANAL A'NIN GÜNDEME TAŞIDIĞI HABER

http://www.youtube.com/watch?v=GdEJ-Es8-CI

Hügo, her zaman olduğu gibi diyar diyar dolaşıp verilen görevleri yerine getiriyor Hügo. Endonezya, Kanada, Çin Hindistan… Hügo ile macerayı paylaşmak için o ülkenin haritasına tıklamak yeterli.

Ancak söz konusu maceranın adresi Türkiye olunca oyun tam bir skandala dönüşüyor. Çünkü Türkiye’nin neredeyse yarısı haritada gösterilmiyor.

SKANDAL OYUNDA TÜRKİYE’NİN YARISI YOK

Oyunun orijinal adı The Magic Journey yani Türkçe karşılığı ile Sihirli Yolculuk. Yabancı bir firma tarafından hazırlanan bu skandal oyunun yüz binlerce kişiye dağıtımını ise Hürriyet oyun kulübü yaptı. Ama bakının oyunun içinde psikolojik savaş harikası ne oyunlar vardı:

58279.jpg

Oyunda yer alan bütün ülkelerin sınırları fosforlu yeşille öne çıkarılıyor ama Türkiye’de durum değişiyor. Sinop’tan Hataya kadar uzanan çizginin doğusu gösterilmiyor.

ÇOCUKLARA BÖLÜNMÜŞ BİR TÜRKİYE ÖĞRETİLİYOR

58276.jpg

Yani haritaya dokunanlar Türkiye’yi bu sınırlardan ibaret algılıyor. Üstelik bu oyun daha ülke sınırlarını yeni yeni öğrenen çocukların ilgi odağı.

HÜRRİYET PROMOSYON OLARAK DAĞITTI

58273.jpg

Çocuklara ülkeleri, kültürlerini tanıtarak coğrafi bilgiler veren bir oyun olarak görülen CD, Hürriyet Oyun kulübü tarafından dağıtıldı, altında Hugo sihirli Yolculuk, oyna ve öğren yazılı oyun CD’si on binlerce çocuğa ulaştı.

58280.jpg

Çocuklara oyunun içinde bazı ülkeleri tanıtıcı bilgi de veriliyor. Türkiye ise Fes takan insanların ülkesi olarak tanıtılıyor.

Pek çok kez yabancı ülkeler Türkiye’yi bölünmüş haritalarla gösterdiler. Fakat bu olayı diğerlerinden ayıran acı bir gerçek var.

58281.jpg

O da bu oyunun Hürriyet tarafından promosyon ürünü olarak dağıtılması ve on binlerce çocuğa ulaştırılması. Hem de hiçbir denetim yapılmadan.

SKANDAL OYUN UZMANLARI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Skandal oyun uzmanları ise dehşete düşürdü. Uzmanlara göre; Türkiye’yi bölünmüş gösteren ve Hürriyet oyun kulübünce promosyon olarak dağıtılan oyundaki harita önce kafa karıştıracak ardından çocukların dünyasında meşruluk kazanacak.

İşte skandal oyuna uzman yorumu.

58275.jpg

PROF DR: MUSA TOSUN: (İ.Ü CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ)

Bizim ülkemizdeki bir gazetenin kendi ülkemizi yarım gösterecek bir oyunu bilinçli şekilde piyasaya sürmesini düşünmek bile istemiyorum. Gerçekten bu bir siyasi konu değil, bu çocuklar için üretilmiş, çocukların oynadığı bir oyun. Çocukların hayal dünyasında, bilinçaltlarında Türkiye böyle kalacak.

Uzmanlara göre bu oyunu oynayan çocukların gördükleri harita karşısında önce kafaları karışacak daha sonra çocukların zihinlerinde ise bu sınırlar meşru olacak.

OYUN ÇOCUKLARIN KAFASINI KARIŞTIRACAK

Türkiye haritasını ezbere bilmeyen çocuklar ise ülke haritasının böyle olduğunu düşünecek. Bu çocuklarımızın zihninde Türkiye’yi yarım olarak yerleştirecek bir kalıp.

ANNE BABALARIN ÇOCUKLARI UYARMASI ŞART

Öte yandan anne ve babaların bunun gibi zararlı yayın ve oyunlar için çocuklarını uyarması şart.

Uzmanın görüşü böyle: Ülkemizi bölmek isteyenlerin zihinlere yahut bilinçaltlarına yerleştirmeye çalıştığı bin anlamı olabilir.

Akıllara durgunluk veren bir şey ise nasıl olur da bir Türk gazetesi promosyon servisi bu oyuna düşer ve bu oyunun daha geniş kitlelere kolayca yasal yollardan dağıtılmasına aracı olabilir? Bu nasıl bir gaflettir?

UZMANLARIN PROMOSYON OYUNUNA TEPKİSİ

http://www.youtube.com/watch?v=36UUzswXR3I

Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=230869

Link to comment
Share on other sites

Nesi skandal bunun anlamıyorum...

Patronu da aynı

genel yayın yönetmeni de

çalışanı da

cnn'i de kanal d si de

...

Nesi skandal şimdi bunun..

Daha öğrenemediniz mi hiçbirşey

istedşkleri kadar zırvalasınlar türkiye olduğu gibi kalacaktır hatta belki genişleyebilirde :blink:

Genişler mi?

haha

bak sana bir röportaj aktarayım ama baştan sona oku..

Link to comment
Share on other sites

Tezatın dediği gibi hala bu kuruluşlara para kazandırmaya devam ediyoruz... Geçende bir ara kamil koç firması ile yolculuk yapıyorum orda da adamlar yahudiliğin propogandasını yapan bir film koydular ve bize dedikleri şey bunu şirket izleticeksiniz demiş...

Biz Hala uyanamadık bakalım ne zaman uyanıcaz...

Link to comment
Share on other sites

Maksat bolmek felan degil Turkiyenin bolunmesinin kimseye faydasi yok.. Amac yeni petrol olan bor madenleri.. Bu yuzden bu oyunlar boyle suruyor bolununce ozaman rahat bor madenlerinin sahibi olacaklar.

Link to comment
Share on other sites

Maksat bolmek felan degil Turkiyenin bolunmesinin kimseye faydasi yok.. Amac yeni petrol olan bor madenleri.. Bu yuzden bu oyunlar boyle suruyor bolununce ozaman rahat bor madenlerinin sahibi olacaklar.

Cümle biraz garip olmuş :blink: sonu bölününce başı bölmek değil falan :D Adamların amacı resmen belli...

Link to comment
Share on other sites

evet baska seylerlede ilgilendigim icin devamli dusuk oluyor yazdiklarim..

demek istedigim sey turkiyenin bolunmesinin kimseye faydasi yok yani adamlar turkiye bolunmus bolunmemis bununla ilgili degiller.. bu kadar guneydogunun turkiye disinda gorunmesini istemelerinin nedeni turkiyeden bor madenlerini cikartmak.. yani bolunmesini istemelerinin tek sebebi bu.. suan kurulmaya calisilan sozde devletin ne kadar batiya ayak uyduracagini saniyorsunuz? turkiyeden daha fazlami ayak uyduracaklar? hayir.. Ayak uydurulmasi istenmiyor zaten.. sadece daha rahat somurulucek bir somurge devleti isteniyor.. bunun icin ugrasiliyor.. ozaman gelsin borlar..

Link to comment
Share on other sites

Ayrica tezatin verdigi konuyu okuyanlar biraz daha gercegi gorurler.. Turkler lazlar kurtler onlar bunlar.. hepsi bu zamana kadar yasamis.. durup durup son 20 yilda mi ayrisi gayrisi oldu bu insanlarin.. turk kurt laz cerkez her neyse iste hepimiz insaniz ve ayniyiz.. yaradanimizda bir gidecegimiz yerde bir.. kimseye sen turkmusun kurtmusun diye sorupta almayacaklar diger tarafa.. yasadigin surece yaptigin iyilikler ve zalimlikler sorulacak.. acik diyim allaha inanmayan ama insanlara merhamet eden onlari seven sayan biri hayati boyunca camiden kiliseden sinegoktan cikmayan caniden daha mubarek insandir benim icin..

Link to comment
Share on other sites

Önceden insanlarda gerçekten iman gücü islamiyet ahlakı vardı ve neyin ne olduğu biliniyordu bu devirde insanların imanları zayıfladığı için çıkarları için para için koşturmaya başladılar. hoşgörü ve diğer güzellikler çoktan unutuldu tabi islamiyetin güzellikleri ve gerçekleri unutularak...

Link to comment
Share on other sites

istedşkleri kadar zırvalasınlar türkiye olduğu gibi kalacaktır hatta belki genişleyebilirde :blink:

Alperen Aga..

Ne Yaptın.. :D

Geçende bir ara kamil koç firması ile yolculuk yapıyorum orda da adamlar yahudiliğin propogandasını yapan bir film koydular ve bize dedikleri şey bunu şirket izleticeksiniz demiş..

Çok Şaşırdın Buna Yahu..

Sahibini Araştırmak Lazım..#

Link to comment
Share on other sites

Ben onu bunu bilmem ama, Şuna inanıyorum ki;

Türkler savaşçı bir millettir.

Bin yıldır savaşan bir millettir ve Bu millet bu savaşlara devamlı evlatlarını göndermiştir.

Devamlı ama devamlı sürette yetiştirmiş ve göndermiştir.

Bin yıldır savaşmaktan usanmamış ve dahi bıkkınlık göstermemiştir. çağın en modern en güçlü ordusu Usa'ya bir bakın hele : 20 yılda yoruldu. Bıktı ve usandı... Belirtileri görülmekte.

Demiyor mu ki ab: Aramızda savaşçı bir millet görmek istemiyoruz..

Siz sorosun açk enstitülerinin peşine takılır, gider de sosyal bir insan olacam martavalı ile bir derneğin çalışmalarına ayak uydurur, doğayı koruyacam diye yeşillerin ipine tutunursan.. vay haline derim sadece...

Siz ki üç-beş kokonanın, ahı gitmiş vahı kalmış karının ki bunların ahı gidip vahı kaldı ise, yalnzıca bedenen değil zihnen de geride kalan pörsümüş beyinleridir.. ve bunları bir şeyler yapmaya çalışıyorlar olarak görürseniz, vay halinize....

Siz ki ve biz ki daha doğru dürüst ecdadımızı tanımazken bile, yabancının ipi ile ve "hacivat & karagöz" 'ün zevzek senaristinin peşine takılır da gerzek film ile hem hacivatı hem karagözü, dolayısı ile ecdadını tanımaya çalışır.. Osmanlıyı savaşan barbar, ahlaksız, hırsız vs vs gibi gösterilen filmde öyle görerek ve öyle olduğu fikrine kapılarak ve filmde bahsi geçen eşrefoğlu beyini de -tabiri caiz ise- bir medya maymununu oynatıp, cins bir kılığa sokar vede "savaşma sevüş" olarak gösterdiğin beyin düşüncesini (doğrusu senaristin ahlaksızlığını) kendine şiar edinirsen... Ayrıca üç-beş şakavari ve geneli ile ahlaksız sözcüklere prim vererek karnın ağrıyınca kadar güler de için sızlamaz ise...

Siz ki bu medyanın gazetesine, televizyonuna, ajansına, yazarına yazmayanına ve dahi fotoğrafçısına kadar "adam" yerine koyuyor da dinliyor ve okuyor iseniz, vay halinize derim sadece.

Düşünceleri yada düşünmemeleri size benzesin yada benzemesin; aynı takımı tutun yaa tutmayın... Eğer ki haberlerini "güvenilir" olarak görüyor iseniz vay halinize..

Ve vay halinize ki: ikiyüzlüleri görmemezden geliyor iseniz...

Vay haline derim sadece..

Link to comment
Share on other sites

şuaralar bu konu gündemde hangi foruma gitseniz bu ve butür şeylerle karşılaşıyoruz ve herkes de ortalama aynı şeyleri söylüyor... ama gel görki hiçbirşey değişmiyor adamlar gene bizim sırtımızdan propaganda yapmaya devam ediyor neyazkki :blink:

adamları medya grubu gerek gazete gerekse tv kanalaları kendi liglerinde ilk beş den aşağıya inmiyor...

bende ''tezat'' abimize katılıyor ve butür şeyleri görmezlikten gelmeye devam etmek sizce işimizemi geliyor?

nedendir acaba? bazı şeyleri artık gözden geçirme vakti gelmedimi? diyorum...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...