Jump to content

Laptop, Sadece İlk Açılışta Kabloyu Kabul Ediyor


lavkayoll
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar merhabalar fazla açıklayıcı olacak birşey yok ama yine de açıklayayim:

bilgisayarım şarj cihazına bağlı olduğunu sadece ilk açılışta belli ediyor. bilgisayarı ilk açtığımda parola yazdığımda priz işareti gözüküyor eyvallah fakat aynı açılmış bilgisayarda şarjı çıkarıp tekrar taktığımda yine elektrik var ama bu sefer priz gözükmüyor. yalnız aynı şey pili çıkardığımda geçerli değil. (-ki zaten pili çıkarsam laptop çalışmayacak) bunun sebebi teknik bir arıza olabilir mi?

Edit: Aşama aşama anlatayim:

1-)Kablo bağlanık bir şekilde bilgisayarı açtım.

2-)Priz işareti simgelerde gözüktü.

3-)Denemek için kabloyu çıkarıp tekrar bağlayayim dedim.

4-)Bu sefer priz gözükmedi. (Yani mecburen bilgisayarı kapatıp yeniden açmam gerekti.)

Arkadaşlar bu soruna acil çözüm lazım çünkü diyelim ki laptopun açık olmasını isteyip de prizi başka yere taşımak istiyorsam buna çözüm bulmak son derece iyi bir fikir.

Edited by lavkayoll
Link to comment
Share on other sites

denedim açılıyor onda bir sıkıntı yok zaten.

pille birlikte acaba neden çalışmıyor onu anlamadım. ifadelerimde çelişki varsa çok özür dilerim. demek istediğim zaten mecburen ilk açılışta pili bağlamak zorundayım yoksa öbür türlü kapanır ve bundan daha mantıksız bir durum olamaz.

Edited by lavkayoll
Link to comment
Share on other sites

arkadaşım senin anlatmak istediğin batarya takılı iken adaptörü takınca ilk power düğmesine basıp bilgisayar açılıp masaüstüne gelince pil üzerinde fiş ablemi çıkıyor yani misal %90 doluyor diyor fakat adaptörü çıkartıp tekrar taktığında bu sefer pil modunda kalıyor simge değil mi bunun nedeni ac driver sys dosyasının bilgisayarda olmayısı bazı notebookalrda özel yazılım olarak gelir ve yüklediğinde sök tak yaptığında adaptörü ekranda extradan logo çıkartır slow veya turbo mod gibisinden ( verdiğim slow turbo modu benim kullandığım toshiba ve asus f3s modellerinin yazılımı için verdim) senin sorunun ciddi sorun değil windows alakalı format atacağın gün geldiğinde tekrardan formatladığında bilgisayarı masaüstüne geldiğinde adaptörü sök tak yaptığında sorun düzelir istersen kullanmakta olduğun windowsun cd sini dvd-rw a takıp cd den onarım yaparsan sorun düzelebilir eğer düzelmezse formattan başka bir çaren yok

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By tenekecezve
      İlk dondurulan insan 50. yılına girdi
      Dünyanın dondurulan ilk insanı James Bedford tam 50 yıldır cryo tüpü içinde donmuş halde beklemeye devam ediyor. Peki geçmişte dondurulmuş insanları yeniden hayata döndürmek mümkün mü? 
       
      James Bedford isimli ABD vatandaşı, 12 Ocak 1967'de 73 yaşındayken cryo tüpüne girerek kendini donduran ilk insan olmuştu. 
      O günden bu yana ise tam 50 yıl geçti. Böbrek kanseri olduğu ve tedaviye cevap vermediği için ölümü beklenen Dr. James Bedford, ileride hastalığa bir çözüm bulunacağı ve dondurulmuş insanları geri döndürmenin bir yolunun keşfedileceği umuduyla, kendi isteği ile cryo tüpüne girmişti.
      James Bedford o günden beri resmen ölü kabul ediliyor ancak tıbben tam anlamıyla ölü olmadığı biliniyor. Organları bozulmadan 50 yıldır cryo tüpünde buz kesmiş halde bekleyen Bedford, donmuş insanları organlara hasar vermeden geri çözmenin bir yolu bulunduğunda, tekrar hayata döndürülecek. 
      Bilim, insanları dondurup tekrar çözmeyi başarabilirse gelecekte bu yöntemle uzak yıldızlara yüzlerce yıl sürecek yolculuklar düzenleyecek uzay kaşiflerinin ortaya çıkması da bekleniyor
      Kaynak
      http://shiftdelete.net/ilk-dondurulan-insan-50-yilina-girdi-78547
      İleri Okuma
      https://www.insidescience.org/news/preserving-bodies-deep-freeze-50-years-later
    • By lavkayoll
      arkadaşlar çoğunuzun bildiği gibi facebook video eklerken ticari ve sistemiyle alakalı sınırlamalar getiriyor benim derdimse şu facebooka videomu ekliyorum fakat mp3 ten mp4 e çevirdiğim için normal olarak görüntü olmuyor videoda ve facebook, mp4 uzantılı halde olduğu halde bu videoyu kabul etmiyor. aslında benim ekleyeceğim bir mp3 uzantılı dosyaydı ancak sırf facebook kendi sunucusuna müzik kabul etmediği için mp4 e çevirip video yapmak zorunda kaldım. ama kabul etmedi işte. Aslında bunun tek yolu videoya küçük resim veya aynı sürede olan bir video klip eklemek movie maker format factory vs gibi programlarla küçük resim ekleme yolu varmış diye duydum varsa veya siz bildiğiniz şeylerle bunun yolunu bana gösterebilir misiniz? teşekkürler.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...