Jump to content

Tv Yi Ikiye Bölerek Hem Tv Hem Pc Yi Görmek?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

 

Kurtlar Vadisi seyretmekteyim ve arada google araması yaptım ve bu çıktı. Yani bu çeşit televizyonlar var ve arayıp bulmakta çok zor değil. Ama sana örnekte yaramıyor. Kendin ara ve bul! Ben daha çok irrite oldum.  :angry:

k.v ye kaptırdık şaka yapıyorum be yav :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

bu yeni led tv lerde pip pap özelliği pek yok herhalde. lcd ve plazmalarda varmış daha çok araştırmalarıma göre.

 

yalnız şöyle bir şeyde var, bunları satıcıların çoğu bilmemekle birlikte pek haksızda değiller galiba çünkü broşürlerde veya internet tanıtımlarında özelliklerde olsa bile pip pap özellikleri ya hiç yazmıyor yada yok yazıyor. oysa var bazılarında. bunuda şurdan anladım. pip pap ı araştırırken bir vestel kullanma kılavuzuna denk geldim. kullanma kılavuzunda pip pap ın nasıl kullanılacağı nı anlatıyor.

 sonra aynı tv yi satış sitelerinde incelediğimde pip pap özelliğinden ya hiç bahsetmiyor yada yok yazıyor.

 

o zaman yapılacak tek bir şey var bizzat bayide denemek.

Link to comment
Share on other sites

hahaha :) benim pederin 10 yıllık zeta tüplü 55 ekran tv de pip varmış :) yuh be ilk defa demin farkettim. uzaktankumandada pip le ilgili tam üç tane tuş var birde. ama kendi kumandasında. ee bu uydu alıcıya nasıl geçecek? normal antenmi takıcaz şimdi buna? daha baya ders çalışmamız lazım galiba :)

Link to comment
Share on other sites

hahaha :) benim pederin 10 yıllık zeta tüplü 55 ekran tv de pip varmış :) yuh be ilk defa demin farkettim. uzaktankumandada pip le ilgili tam üç tane tuş var birde. ama kendi kumandasında. ee bu uydu alıcıya nasıl geçecek? normal antenmi takıcaz şimdi buna? daha baya ders çalışmamız lazım galiba :)

 

İrrite etmiştin gerçi beni ama gönlüm razı olmadı yine.. Bahsettiğin tüplü televizyonu uydu alıcıya bağlamak problem değil. Zira bütün digital uydu alıcıların scart çıkışları vardıır ve 10 yıllık pipli bir televizyondada mutlaka scart giriş bulunur. Yani işin içine PC bağlantısı girmezse, bundan vazgeçersen hiç bir problemin olmaz; bu televizyon ile uydu yayınlarını izleyebilirsin.

Ama bu televizyyonda scart ile birlikte S veya composite (RCA) bağlantı noktaları yoksa bu televizyona PC bağlanamaz. Ancak bunların veya bunlardan birinin, büyük ihtimallede composite bağlantının (sarı, kırmızı, beyaz renkli bağlantılar.. sarı video diğer renkler ses..) olması gerekir. Ama bağlantın digital değil analog olması, ekran tipinin uygun olmaması ve televizyon görüntü çözünürlüğünün düşük olması gibi sebeplerle arzu ettiğin görüntü kalitesini (biçiminide..) alamayacaksın. Bilgilerine..

Önceki mesajlarımı tekrar oku. 

Not: S Bağlantı mevcutsa ve bunu yaparsan PC sesini televizyona aktaramazsın. Composite bağlantı varsa video (PC görüntüsü) ve ses, her ikiside gider. Bu tür bir bağlantıda nema problem.. 

Bu bağlantı biçimleri yoksa PC'yi bağlayamazsın demiştim ama bir composite>scart dönüştürücü aparat kullanarak (5-10 lira) yine bağlantı sağlanabilir. Ama bu durumda en az iki adet scart bağlantı noktası (soket) gerekir. Biri PC diğeri uydu alıcı bağlantısı için..

Eğer tek scart bağlantı varsa bu durumda uydu alıcınında bağlanabilmesi için uydu alıcıda mutlaka RF (Klasik anten bağlantısı) çıkışıda olmalı ki bu pek az ve eski model uydu alıcılarda bulunur vede bunlar sözkonusu ise mevcut scart bağlantıya -bahsettiğim aparatta kullanılarak- PC bağlanır. Uydu alıcından gelen sinyaller ise daha önceki mesajlardada anlattığım şekilde bir tv kanalı no'su seçilerek (sıfır gibi) kanal taratma yoluyla uydu alıcısı sinyali yakalayıp kaydetme şeklinde olabilir.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...