Jump to content

Oyunlarda Ekran Titremesi Ve Ekran Kayma Sorunu


benwade_21
 Share

Recommended Posts

Evet arkadaşlar daha once win7 mart 64 bit kullanıyordum win7 aralık sürümünü kurdum herşey normalken aradan 1 hafta geçti oyunlara girerken oyunda ekran titremesi oluyor ve ekran yarı yarı  kayma oluyor ve bu oyunlarda her seferinde oluyor ekran kartı ati radeon hd 6850 vtx soruna çözüm bulursanız sevinirim.

Edited by benwade_21
Link to comment
Share on other sites

Belki sorununu yanlış anlamış olabilirim fakat eğer yanlış anlamamışsam Driver'ı kaldırıp yeni versiyonunu kurma tavsiyesine ek olarak. Ya denetim masasından monitör ayarlarında ekran yenileme sıklığı (hz) düşük veya yüksek olabilir onu bir değiştir. Ya da oyunlardaki options/ configuration/ settings gibi kısımlardaki ekran ayarlarında Vsync seçeneği işaretli değilse işaretle. Bir Windows ve Oyun arasındaki ekran çözünürlüğü (Mesela Win 1366x768 , Oyun 1280x720 gibi) farkından da olabilir kanısındayım.

Link to comment
Share on other sites

vsync sanmıyorum..  daha once böyle bir sorun yoktu her zaman oynadığım oyunlarda herşey normaldi bu sıralar her oyuna girdiğimde ekranda titreme ve ekran kayması oluyor oyundan çıkınca bile masaüstü aynı o şekil kalıyor sistemi yeniden başlatınca düzeliyor oyuna girince aynı şey tekrar oluyor. 

bağlantı ünlem işareti olması dikkat çekiyor. Acaba elektrik sorunu olabilirmi ? 

Ekran kartı ATI Radeon 6850 

Windows 7 Ultimate SP1 64 Bit.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle yazılımsal olarak bir problem var mı diye bakman gerekecek sonra donanımsal mı olup olmadığını araştırırsın. Ama arkadaşın dediği gibi driver'ı beta olmayan stabil bir versiyon ile güncelle (ama elindeki driver versiyonunu not al) yeni eskisini kaldır yeniden başlat ve öyle kur. Yine yaparsa oyunu tekrar kurmanı tavsiye ederim. Ve ATI sürücülerini kurduğunda Control Center'daki ayarları değiştirme şayet şimdi kullandığın sürücülerde değişiklik yaptıysan default ayarlara geri getir.

Link to comment
Share on other sites

peki arkadaşlar windows sürümünden olabilirmi daha once mart 2013 win7 kullanıyordum sorun yoktu bu siteden aralık sürümünü indirip kurdum acaba bir çakışmamı var ben yinede güncel driveri kurayım sonucu size bildiririm teşekkürler. 

Edited by benwade_21
Link to comment
Share on other sites

Ekran kartından olduğuna tam olarak karar verebilmen için Windows'u sıfırdan kurman iyi olur. Windows'u kullanırken ekran kartı 2D'yi kullanır, oyunlarda da 3D sadece oyunlarda bu sorun var dediğinden, tavsiye olarak aşağıda verdiğim programı yükleyip ekran kartını önce 2D Graphics Mark ile daha sonra 3D Graphics Mark seçeneği ile test et. O sorunu 2D de mi 3D de mi verecek?

 

PerformanceTest 8.0

http://www.tnctr.com/topic/15822-passmark-performancetest-80-build-1022/page-2

Edited by akura
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...