Jump to content

Dünyadaki Atm'lerin Yüzde 95′i Windows Xp


tenekecezve
 Share

Recommended Posts

Peki XP desteği kesilince ne olacak?

ATM-Windows-XP-webeyn.jpg

Dünya genelinde en büyük ATM tedarikçilerinden biri olan NCR, dünyadaki ATM’lerin yüzde 95′inin Windows XP kullandığını belirtti.

Hatırlamak gerekirse Microsoft, bir süre önce Windows XP desteğinin 2014′ün Nisan ayında sona ereceğini açıklamıştı ve sizlerle paylaşmıştık. Banka müşterilerinin para çekme işlemini yapabilmeleri için gerekli yazılım, Windows XP içerisinde yer alıyor. Microsoft’un Windows XP’ye olan desteği sona erdiymesiyle, dünya genelindeki pek çok ATM’de güvenlik açıklarının oluşabileceği belirtiliyor.

Microsoft, sürekli desteğin sonlanacağı tarihe dikkat çekiyor ancak ATM’lerin yeniden elden geçirilmesi konusu biraz zor olabilir. NCR, The Verge adlı internet sitesine yaptığı açıklamada birçok ATM’de Windows XP’nin yer aldığını ve aynı zamanda bazı ATM’lerde ise 2016′ya kadar desteği olan Windows XP Embedded yani iliştirilmiş – farklı versiyonun olduğunu söyledi.

Pek çok ATM’nin Windows 7′ye geçirileceği belirtilirken yazılım firması KAL, Nisan ayında ABD içerisindeki Windows 7 kullanan ATM oranının yüzde 15′den daha fazla olamayacağını söylüyor. Bazı bankaların ise bu süreç için Microsoft’tan ek destek süresi için görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Link to comment
Share on other sites

Bence saçma bir şey. Zira microsoft bir güncelleme çıkardığında çoğu zaman zaten hackerlar tarafından keşfedilmiş olan bir güvenlik açığına yama yapıyor. Zaten ATM'lerle ilgili bir açık bulunsa microsoft bunu yamayamadan onlar her türlü işlerini yapacaklardır. Üstelik artık XP bence oldukça kararlı hale geldi. Hala açık çıkabiliyorsa yani 15 yıllık bir güncellemeyle hala açık çıkabiliyorsa 5 yıllık windows 7'de neler çıkmaz neler...

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...