Jump to content

Pars - Kiraz Operasyonu


tarihogretmeni

Recommended Posts

afis.jpg

Osman Sınav, oğluna uyuşturucu satanları sinemada afişe ediyor

Oğlu Yusuf Ömer Sınav’ın okul çıkışında aldığı midyenin içinden uyuşturucu çıktığını gören Yapımcı Osman Sınav, son filmi Pars’ta uyuşturucu satıcılarını ve metodlarını anlatıyor.

İddialı dizilere ve filmlere imza atan Osman Sınav, 20 Nisan’da ‘Pars-Kiraz Operasyonu’ adlı sinema filmi ile çıkıyor seyirci karşısına. Daha vizyona girmeden konuşulmaya başlanan film, konusu ile de dikkat çekiyor. Oğlu Yusuf Ömer Sınav’ın okul çıkışı gittiği sokak midyecisinin uyuşturucu satıcısı olduğuna şahit olmasından sonra çekmeye karar verdiğini hatırlatan Osman Sınav ‘Pars Kiraz Operasyonu’nun doğuşunu şöyle anlatıyor: “Yusuf Ömer okul dönüşü, başından geçenleri anlatırken dondum kaldım. Sokakta midye satan birinin yanına gitmiş ve midye istemiş. Satıcı da ona ‘incili mi olsun incisiz mi’ demiş. Hemen araştırdık ve bunun ‘ecstasy’ hapı satanların kullandığı bir jargon olduğunu öğrendik. Bundan sonra böyle bir filmi çekme fikri kafama yerleşti.”

Türkiye’deki uyuşturucu gerçeğini gözler önüne seren ve uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile onlara engel olmaya çalışanlar arasında geçen filmin özünde ise bireysel bir hikâye konu ediliyor. Türkiye’de yaşananları gördükçe dehşete kapıldığını ve bunu filme çektiğini söyleyen Osman Sınav, “Genç nüfusun çok fazla olduğu büyük bir ülkeyiz. Ancak ne acıdır ki ülkemiz uyuşturucu pazarı haline gelmiştir. Bu dehşet verici durum kimseye uzak değildir. Herkesin kapısının arkasında duruyor. Ve bu, birilerinin derdi olmalı artık.” diyor. Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Uğur Polat, Pelin Batu ve Haluk Piyes gibi oyuncuların rol aldığı ‘Pars-Kiraz Operasyonu’ özellikle okullardaki öğrenciler, uyuşturucu baronları ve narkotik polislerinden oluşan bir üçgenin ipliğini pazara çıkarıyor.

Filmin çekimleri kadar senaryo aşaması da çok zor geçmiş. Medyada çıkan uyuşturucu ile ilgili haberleri tek tek tarayıp inceleyen teknik ekip, bununla da sınırlı kalmayıp, narkotikten bir danışmanla ortak çalışarak bilgi alışverişinde bulunmuş. Yan hikâyelerle güçlendirilen film, uyuşturucu pazarını ortaya çıkaran en kapsamlı proje olarak çıkıyor karşımıza. Uyuşturucunun sadece ülkemizdeki uzantılarını değil, yurtdışındaki bağlantılarını da deşifre eden film, okullardaki en küçük resimden, büyüğe doğru ilerliyor. Türkiye bütçesinin üçte biri kadar bir paranın uyuşturucuda döndüğünü de hatırlatan Sınav filmi şöyle özetliyor: “İzleyici uyuşturucunun ne korkunç bir şey olduğunu ve bağlantılarını öğrenecek. Ayrıca uyuşturucuda, petrolden daha çok para dönüyor. Biz filmde bunları vermeye çalıştık.”

***

Pars tehlikeli yolculuğa çıkıyor...

sinema.jpg

İstanbul’un en tanınmış Narkotik Başkomiseri Ertuğrul, tehlikeli bir operasyonda, büyük bir gizemle karşılaşır. Ancak Ertuğrul, uyuşturucu dünyasının karanlık labirentindeki bu sırrı çözmeye fırsat bulamadan, çocuklarının gözü önünde eşiyle birlikte öldürülür. Onların intikamını almak ise on beş yıl sonra, amansız bir narkotikçi olarak yetişen ‘Pars’ lakaplı oğlu Atilla’ya kalır. Attilla, sağ kolu Asena’yla birlikte gerçekleştirdiği büyük operasyonlarından birinde, uyuşturucu dünyasının en belalı ismi Haşhaşi’nin ayağına basar. Ancak, siyasi güçlerin de desteğiyle Atilla kızağa alınır ve pasif bir göreve çekilir. Ancak Narkotik polisinin desteğiyle kâğıt üzerinde olmasa da geniş bir operasyona başlayan Atilla, babasının ve kardeşinin intikamını almak için Hollanda’dan Yunanistan’a, Monako’dan İstanbul’a tehlikeli bir yolculuğa çıkar...

FiLMiN KUNYESi : PARS-KiRAZ OPERASYONU

sinav.jpg

Yönetmen: Osman Sınav

Senaryo: Osman Sınav, Aybars Bora Kahyaoğlu

Müzik: Srdjan Kurpjel

Dağıtım: UIP Filmcilik

Oyuncular: Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Uğur Polat, Pelin Batu, Haluk Piyes, Duygu Şen, Udo Kier, Erdal Cindoruk.

cumartesizaman

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Filmi seyrettim ve halimize acıdım. Çok kötü artık holywood da bile yapılmayan saçma klişelerle doldurulmuş özenti ve oyunculuk yoksunu konuşmasını bile bilmeyen insanların oynadığı vasat bir film.

Osman Sınav 'a Selçuk Yöntem'e ve Uğur Polat'a bu film yakışmamış...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...