Jump to content

Bootable Flash Belleğe Eklemeler


temmuz
 Share

Recommended Posts

Bootable flash belleğe eklemeler konusunda yardım ve desteğe ihtiyacım var. Blue life'a özel yazmıştım ama özel kabul etmediği için gitmedi ve buraya, aşağıya koydum. Yardımcı olabilirmisiniz? Blue life, sende lütfen..
 
Merhaba blue_life,
Grubdos ile hazırlanmış bir bootable flash belleğim var ve içinde windows kurulumlarından kurtarma programlarına birçok şey var. Ama ikide önemli eksik bulunmakta. Bunlar win 8.1 kurulum ve live linux.. Win 8.1 ekleyeceğim ama kurulum klasör isimleri flash'ımda mevcut olan Wın 7 klasör isimleri ile benzeştiği için flash'ta köke 8.1 klasörlerini koyamıyorum. ISO koymak istedim ama bunu beceremedim (Belki olmuyor yada ben list kodunu uygun yazamıyorum).
Live Linux ekleme konusunda ise herhangi bir bilgiye sahip değilim. Ayrı flash disklere ilgili programlar vasıtasıyla atabiliyoruz ama elimdekine ekleme konusunda cahilim. Bu konuda da biraz bilgiye ve basit, fazla yer kullanmayan ve temel özelliklere sahip bir linux konusunda tavsiyeye ihtiyacım var.
Yıllardan beri takip ettiğim kadarıyla bu konularda en çok bilgi birikimine ve tecrübeye sahip olan kişi sensin. Dolayısıyla bana en çok sen yeardımcı olabilirsin. Ben uzun yazıyor ve anlatıyorum ama sen kısa ve öz cevaplasanda ben anlarım.
Rica ediyorum..
Güzellikler dilerim.  
Link to comment
Share on other sites

Yeni Eklemek İstediğin İşletim Sistemini, Nt6 İso Setup İle .iso Şeklindeki İşletim Sisteminin Nt6'sını Oluşturman Gerekiyor. Sonrasında Flashdiskine Atman Gerekiyor 

 

http://www.tnctr.com/topic/159142-iso-dosyasyndan-vista-wi7-win8-kurulumu/ 

 

Bu Konu Sana Yardımcı Olur. 

Edited by Xtreme
Link to comment
Share on other sites

Sağol Xtreme.. Verdiğin linke baktım. Orada blue_life'ın anlattıklarını tatbik ettim ama sonuç olarak başarı elde edemedim.

 

Iso dosyasının konumu:

 

830u.jpg

 

9rl8.jpg

 

Nt6IsoSetup.exe bir değil iki iso çıkardı (Windows 8.1 Enterprise x86-x64 dosyalarından):

 

ytqa.jpg

 

İçindeki ISO'larla birlikte NT6 klasörünü flash belleğin kök bölümüne attım:

 

bmfn.jpg

 

Menu.lst'e blue_life'ın verdiği komutlardan birkaçını, iki iso'nun isimlerini ayrı ayrı koymak şeklinde denedim:

 

fqfa.jpg

 

anp7.jpg

 

Sonuç başarısız.. 'Komut tanınamadı' manasında bir mesaj..

 

Ben neyi yanlış yada eksik yaptım?

 

Hata mesajları

 

Menüden  seçtikten sonra enter:

 

b4v3.jpg

 

Menüye geri döndükten sonra ikinci enter:

 

nscq.jpg

 

Her defasında (yaptığım denemelerde) bu mesajlar aynı şekilde tekrarlanıyor.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

[quote name="temmuz" post="1408997" timestamp="1393209023"]Sağol Xtreme.. Verdiğin linke baktım. Orada blue_life'ın anlattıklarını tatbik ettim ama sonuç olarak başarı elde edemedim.   Iso dosyasının konumu:   830u.jpg   9rl8.jpg   Nt6IsoSetup.exe bir değil iki iso çıkardı (Windows 8.1 Enterprise x86-x64 dosyalarından):   ytqa.jpg   İçindeki ISO'larla birlikte NT6 klasörünü flash belleğin kök bölümüne attım:   bmfn.jpg   Menu.lst'e [color=rgb(40,40,40)][font=helvetica]blue_life'ın verdiği komutlardan birkaçını, iki iso'nun isimlerini ayrı ayrı koymak şeklinde denedim:[/font][/color]   fqfa.jpg   anp7.jpg   Sonuç başarısız.. 'Komut tanınamadı' manasında bir mesaj..   Ben neyi yanlış yada eksik yaptım?   [i][b]Hata mesajları[/b][/i]   Menüden  seçtikten sonra enter:   b4v3.jpg   Menüye geri döndükten sonra ikinci enter:   nscq.jpg   Her defasında (yaptığım denemelerde) bu mesajlar aynı şekilde tekrarlanıyor.[/quote] Yardımcı olmak isterim ancak şimdi iş yerindeyim akşam 9 gibi falan istersen teamwiever üzerinden yardımcı olurum HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Link to comment
Share on other sites

Nt6 ile yapmış olduğun Dosyaları ve multiboot usb belleğin yanında olsun yeterli HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

Tamam, tamam..  :shifty:

Benim yaptıklarımdan başka (yada farklı) ne yapacaksın, şimdiden merak ettim.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

8.1 de olur mu bilmiyorum ama 8 için ben usb anadizinde 4 harfli klasör oluşturup NT6Boot ve Setup.ISO dosyalarını oraya atıyorum. 

Şöyle bir şey:

 

[spoiler]

set ISOFILE=/WIN8/NT6BOOT.ISO
ls %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE%
map %ISOFILE% (0xFF)
map --hook
root (0xFF)
chainloader (0xFF)/BOOTMGR || chainloader ()
boot

[/spoiler]

 

 

Linux için de yine 4 harfli klasör oluşturup  isonun içeriğini oraya atıyorum. O da böyle:

 

[spoiler]

title CYLONLINUX\nType startx to run GUI once booted PERSISTENTkernel /CYLN/casper/vmlinuz file=/CYLN/preseed/custom.seed live-media-path=CYLN/casper boot=casper persistent locale=en_GB.UTF-8 keyb=uk textonly noprompt vga=791-- 
initrd /CYLN/casper/initrd.gz

[/spoiler]

 

 

İnşallah bir yardımı olur.  

Link to comment
Share on other sites

4 Harfli klasörden kasıt, herhalde NT6 klasörü değilde WIN8 klasörü oluşturup  NT6 boot ile yaptığımız iso'yu/iso'ları (Bende 2 iso çıkıyor. Sende sadece NTBOOT.ISO'mu?) bu 4 harfli WIN8 klasörüne ataca ğız, ben böyle anladım. Ama su an vaktim olmadığı için yeni iso oluşturmayıp eski isoları taşıdım. Bu şekilde hem NT6BOOT.ISO'yu, hem SETUP.ISO'yu her ikisinide denedim ama sonuç yine olumsuz. Belki senin ifade ettiğin yolu göstererek yeni iso oluşturmak gerekiyordu ama vaktim yoktu. Bunuda daha sonra denerim. Gerçi 4 harf'i çok anlamadım. Neden 4 harf? 4 Harf olması nasıl bir etki yapabilir?

Neyse, çok teşekkür ediyorum. Henüz Linux'e bakamadım. Ama menu kodu çok karışık. Mesela title satırı nerede bitiyor çok belli değil. Birde komut içinde 'casper' falan geçiyor bir iki yerde. Özel bir komut galiba. Müsait zamanda bakarım.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

4 harf işini ben de bilmiyorum bluelife öyle yazmış. :) 4 harfli ve büyük olacak demiş.

Bende de iki tane iso oluşuyor. Onları taşımışsın. Menu.lst içeriğini de değiştirdin mi? Menu.lst içeriği de yukarıdaki gibi olmalı. Özelilkle yeişl kısım: set ISOFILE=/WIN8/NT6BOOT.ISO  (Belki başka bir kod vardır ama bende çalışan bu. :))

 

Linux içinse iso yu winrar vb ile Usb de oluşturduğun klasöre çıkart. (Mesela iso içeriğini usb ana dizinde oluşturduğun CYLN adlı klasörün içine.) Çıkarttığın zaman casper, vmlinuz gibi dosyaları göreceksin. Burada da yine CYLN klasörünü Menü.lst den göstermen gerekiyor. (CYLN, benim verdiğim isim sen başka bir dağıtım için başka bir isim verebilirsin. BT5R=Backtrack 5 RC3 gibi.) Komut satırı initrd.gz ile biter. Bazılarında en sonundaki gz, lz olarak değişebilir.(Ubuntu gibi.) menü.lst den de aynı şekilde değiştirmek gerekiyor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...