yasak_ask Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Deniz tarağı neye benziyor derseniz aslında hepiniz denizlerde onu görüyorsunuz, büyük bir midyeye benzer. Eğer taze olarak bulma şansınız olur ise, bıçağı arasına takın ve ileri geri hareket ettirin. Biraz açılınca kapağını açmadan en üst kısmını kabuktan bıçakla ayırın ondan sonra ikiye ayırın. Kavuniçi ve beyaz iki kısımdan oluştuğunu göreceksiniz, kavuniçi kısmını atabilirsiniz. Beyaz kısımlarını kesip alın. Dilerseniz kabukları iyice temizleyip yemek servisini kabukların içinde de yapabilirsiniz. SARIMSAKLI DENİZ TARAĞI 10 adet deniz tarağı 3 diş sarımsak Bir limonun suyu Bir biberiyenin yaprakları Bir tutam kekik 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Deniz taraklarını ortasından ikiye kesin ve bir kabın içine atın. Üstüne limon suyu, zeytinyağı, biberiye yaprakları, kekik ve sarımsakları atıp yumuşak hareketlerle karıştırın ve yarım saat marine olması için bekletin. Tavayı iyice ısıtıp biraz yağ dökün ve deniz taraklarının her iki tarafını ikişer dakika pişirin. Bir kaba hepsini alın üstüne biraz limon suyu ve tuz dökün. Dilerseniz servis ettikten sonra tane karabiber serpebilirsiniz. Hepimize afiyet olsun :ahahah: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makifo Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Sevgülü Servet Usda bunu gız arkadaşuma yapsam beğenür mü ? :Trollface: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasak_ask Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 Sevgülü Servet Usda bunu gız arkadaşuma yapsam beğenür mü ? :trollface: Tarağı yedir gerisini düşünme... :trollface: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.