Jump to content

Siz Tarağı Hiç Böyle Yediniz Mi?


yasak_ask
 Share

Recommended Posts

Deniz tarağı neye benziyor derseniz aslında hepiniz denizlerde onu görüyorsunuz, büyük bir midyeye benzer. Eğer taze olarak bulma şansınız olur ise, bıçağı arasına takın ve ileri geri hareket ettirin. Biraz açılınca kapağını açmadan en üst kısmını kabuktan bıçakla ayırın ondan sonra ikiye ayırın. Kavuniçi ve beyaz iki kısımdan oluştuğunu göreceksiniz, kavuniçi kısmını atabilirsiniz. Beyaz kısımlarını kesip alın. Dilerseniz kabukları iyice temizleyip yemek servisini kabukların içinde de yapabilirsiniz.
 
 
SARIMSAKLI DENİZ TARAĞI
10 adet deniz tarağı
3 diş sarımsak
Bir limonun suyu
Bir biberiyenin yaprakları
Bir tutam kekik
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
 
Deniz taraklarını ortasından ikiye kesin ve bir kabın içine atın. Üstüne limon suyu, zeytinyağı, biberiye yaprakları, kekik ve sarımsakları atıp yumuşak hareketlerle karıştırın ve yarım saat marine olması için bekletin.
Tavayı iyice ısıtıp biraz yağ dökün ve deniz taraklarının her iki tarafını ikişer dakika pişirin. Bir kaba hepsini alın üstüne biraz limon suyu ve tuz dökün. Dilerseniz servis ettikten sonra tane karabiber serpebilirsiniz.
 
Hepimize afiyet olsun  :ahahah:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...