Jump to content

Domuz Etinin Marifetleri !


campuse21

Recommended Posts

arkadaşlar islam dinine mensupsak ve bu dine azcık saygınızı olsun allah c.c haram kıldığı bir şeyi nasıl olurda ben denedim çok güzeldi vs.. fasfatalarla kırmak istersiniz aşa siz allah c.c dahamı iyi biliyorsunuz bu yönden bu sitede çok tartışma çıkıoyr arkadaş konu açmış herekz teşekkür edip çıkabilir ama bi arkadaşımız özellikle bellicea bu tür konularda hem zıt cvp lar verip ortamı farklı yönlere konulara sevk ediyor yöneticilerin dikkatine saygılar...

Link to comment
Share on other sites

Yediğin pislik senindir istiyorsan bidaha ye , ama ALLAH tan korkun varsa

bence HARAM YEME.Bu dünyada herkes yaşantısına

uygun ruhunu teslim ediyorsa, ya birde diğer alemde , yediğimiz haramla ilgili

cezada veriliyorsa işimiz zor.Bundan korksaydın söylemezdin bile.

ALLAH cümlemizi ıslah etsin :)

Link to comment
Share on other sites

ha bu arada kokoreçe hiç değinmedim bile

arkadaşlar kokoreç te islam alimleri tarafından yenmesi sakıncalı olarak görülmüştür....

biz gerçekten millet olarak çok afedersiniz ama nerde sakıncalı şeyler var onlara yöneliyoruz...

kokoreç yiyeceği bağırsaktan imal edilir...ve bu işi yapan inanlar veya kurumlar bu bağırsağı ne kadar iyi temizliyor veya ne kadar iyi pişiriyor bilemiyoruz...sadece tadı hoş geleceğine kokusundan inanıp alıyoruz ve yiyoruz...

ben şunu denek istiyorum ki bu hangi hayvanın bağırsağı acaba biz bunu göremiyoruz...ve kokoreç bir de o kadar pahalı satılıyor bilirsiniz yarım ekmek arası 3 veya 5 ytl filan...

yaw bu parayla alırım kıyma veya döner veya herhangi bir etli yemek....

not: hınzırınn yaradılış sıfatında da olduğu gibi pislik temizlemek amacı taşır...yeni bir tespit söz konusu bu konuda hınzır hayvanı nefesi dış dünyadan oksijen olarak almıyor dış dünyada aldığı nefes dış dünyadaki zararlı olan karbondioksit vs..

gibi gazlar...

Link to comment
Share on other sites

ilgilendirmediği için halen dünya tarafından yönetilen ilerleme sağlayamayan bir ülkeyiz.

mehmet akif ersoy bir hastalık sebebiyle tedavi maksadıyla almanya'ya gönderilmiş. döndüğünde arkadaşları soruyorlar; üstad almanya'da kaldın, yorumun nedir? nasıl insanlar? onlardan nasıl bir fikir edindin ? diye. cevabı;

"Onların işleri bizim dinimiz kadar sağlam,

Bizim işlerimiz de onların dinleri kadar bozuk".

bizler islamı (inanç, ibadet ve sosyal alandaki içeriğin tümünü) öğrenecek zahmet harcamıyoruz, dolayısıyle de islamı bilmiyoruz.

geri kalmışlık maalesef biz müslümanların dinlerini tam manasıyla bilmediği için tembellik etmelerinden kaynaklanıyor. halbuki müslümanın çalışma hayatı ve iş kalitesi ile ilgili bir örnek vermek isterim. çok meşhurdur. Tüm dünyada tanınan örnek müslüman şahsiyet Yunus EMRE (k.s.) yakılacak odunun bile düz olanlarını seçiyordu. diğer işlerini siz düşünün gayri !

ben şimdi soruyorum gerçekten gerektiği kadar çalışıyor muyuz ve bu kalitede iş yapıyor muyuz, muasır medeniyet seviyesini yakalamak ve daha doğrusu üstüne çıkmak için?

Link to comment
Share on other sites

İslamiyet bir şeye helal veya yasak derken, onu her açıdan insana en faydalı olacak şekilde değerlendiriyor. Sadece dünya açısından değil, iki dünya açısından ele alıyor. Peki bir şey neden dinen yasak olur? “Allah yaklaşmayın dediği için.” Çünkü herkesin malumu olan bir şey vardır; o da, din bir imtihandır. Herkes imtihana tabi tutulur, ahirette hesap verir. Onun için dinin hükümleri de hikmetlere, birtakım faydalara göre şekillenmez. Çok lezzetli olan bir şeye Allah yaklaşmayın dediyse, o artık yasaklanmıştır. Artık onda lezzetinden veya başka bir şeyinden dolayı istifade yoluna gitmek uygun düşmez. Ama bir insan tutup da beni bundan men edecek bir şey göremiyorum diyorsa, o onun kendi kararıdır. Başkalarına zarar vermemek kaydıyla dilediği gibi de davranabilir. Onun hesabını ahirette verir.

Ama dinen yasak olan şeylerde, bir de hikmet boyutu vardır. Bu kurala uyulduğu takdirde, insanın kendi şahsı veya aile hayatı veya toplum hayatı için bir veya birçok faydası olacağı muhakkaktır.

Şimdi bu noktada sadece eşini kıskanmıyor demek de çok sınırlandırmak olur. Domuz etinin zararları da mevcuttur. Etindeki kuvvetli ve ağır yağın, bazı soğuk kutup bölgelerde yaşayanlar dışında, vücuda çok zararlı olduğu tespit edilmiştir. Bir de “Devamlı domuz eti yiyen bir açıdan domuzlaşır” şeklinde bir söz vardır. Çünkü insanın yapısı yediği yiyeceklere göre şekillenir. Hatta kırk gün et yiyenin kalbinin katılaştığı ve damar sertliğinin olduğu söylenir ve bu ispatlanmıştır da. Bu açıdan baktığımız zaman, devamlı domuz eti yiyen Batılıların hali, bu tabloyu çok açık bir şekilde gözlerimizin önüne sermektedir. Hep ben merkezli bir yaşam benimsemelerinde (kendi çıkarları için başkalarını görmemelerinde), tamamen çıkar ve madde endeksli yaşamalarında bunun büyük etkileri vardır.

Evet, bir insan kendisi günah işleyebilir. Bu onun kişisel kararıdır ve bu onu dinden çıkarmaz da. Ve insan günah işledikten sonra pişman olmaya da bilir. Ama dinen yasaklanmış olan bir şeyi bu tarzda alaycı bir üslupla dile getirmek ve “pişman da olmadım” diyip bunu herkese ilan etmek pek yakışık düşmüyor. Başkalarını da düşünüp, kimseyi günaha teşvik etmemek ve karşılıklı sevgi, saygı sınırları içinde olmak insana en yakışan tavırdır.

(İkram-iş arkadaşım)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...