Jump to content

Domuz Etinin Marifetleri !


campuse21

Recommended Posts

Bilimsel GErçek

Bilimsel GErçek

İlim, İslâm hukukunun yasakladığı ve Müslümanların asırlar boyunca tabi oldukları bazı yasakların amaçlarını anlamaya çalışmıştır. Mikroskobun icat edilmesinden çok daha önceye dayanan bu yasaklar sırasıyla şunlardır: Leş (içinde çok hızlı bakteri ürer), kan (çok fazla bakteri içerir, daha hızlı ürerler) ve son olarak domuz eti. Domuzun bedeni, temizlemekle giderilemeyecek kadar pek çok hastalığın çekim alanıdır. İnsana ve hayvana bulaşabilen parazit, bakteri ve virüslerin sığınağı durumundadır. Bunlardan balantidium coli paraziti, trchinella şeriti, tenya solium (domuz tenyası) ve tenyalar (cysticercosis) gibi bazıları domuza hastır. Zoonozlar, bazı influenza türleri, fluke olarak da bilinen yaprak şeklinde ve yassı bir parazit kurt olan fasciolopsis buskii, askaris kurdu ise hem insan hem de hayvanlarda görülen bazı hastalıklar arasında sıralanabilir. Balantidiasis hastalığına domuzlarla temas edenlerde ve domuz çobanlarında sıklıkla rastlanır. Bu hastalık veba gibi yayılır. Böyle bir olay Atlas Okyanusundaki adalardan birinde domuz pisliklerinin kasırga sonrasında yayılması sonucu gerçekleşmişti. Bu hastalık domuz pisliklerini temizleyecek teknolojiye sahip olduğunu ve domuz eti tüketmemenin bir dayanağı olmadığını ileri süren Almanya, Fransa, Filipinler ve Venezüella gibi gelişmiş sanayi ülkelerinde de görülmüştür.

Trichinellosis şeritinin dişisi, yumurtalarını domuzun bağırsak duvarlarına bırakır. Bu yumurtaların sayısı on bine kadar ulaşır ve kan aracılığıyla kaslara taşınır, buraya yerleşir, gelişir ve hastalığın ortaya çıkmasına neden olur. Domuz tenyası hastalığı hastalıklı domuz etinin tüketilmesi sonucu ortaya çıkar. Bu kurtçuğun boyu insan bağırsağında yedi metreye kadar ulaşır. Dikenli bir başı vardır. Bu nedenle bağırsak duvarını zedeler ve pek çok kan hastalığına neden olur. Dört emici ağzı ve bir boynu vardır. Çift cinsiyetli olarak çoğalır. Bu canlıların sayısı bine ulaşır. Bunlardan her biri binden fazla yumurta bırakır ve sonuçta tenya hastalığı belirir. İnsan tenya yumurtaları bulaşmış bir yiyeceği tüketirse yumurtalar kan aracılığıyla herhangi bir organa ulaşabilir ve tehlike ortaya çıkar. Sığır tenyası ve diğer parazitler bu denli zarar vermezler.

alıntı...

Link to comment
Share on other sites

"Domuz eşini kıskanmazmış" diyenlere soruyorum:eşini kıskanan hayvan mı var? Hayvanlarda evlilijk veya tek eşilik yoktur. Ben yediğim hayvanların cinsel hayatına bakmıyorum. Domuz eti yedim gayet de lezizdi. Belki günah ama merakımdan dolayı yedim ve pişman olmadım. Ha içki içmişsin ha domuz yemişsin, ikisi de yasak ikisi de günah. Domuz eti yiyen dinden çıkmaz, sadece günah işler.

Link to comment
Share on other sites

Doğrumudur yalanmıdır bilmiyorum,domuz eti beyin üzerinde etki yaparak eşlerin birbirlerini kıskanmasını engelliyormuş.

Doğrudur diye düşünüyorum.Çünkü hayvanlar aleminde eşini kıskanmayan tek hayvan domuz diye biliyorum.Domuzun tek iyi yanı mükemmel bir çöp toplayıcısı olması.Kendi pisliğini bile yiyebilcek kadar pis bir hayvan.Ama olaya iyi yandan bakarsak kendi pisliğini temizleyecek kadar temiz bir hayvan dimi :) Kısaca deyyus bir hayvan :) Mesela at öyle değil.Atın eşiyle başka erkek at ilişkiye girsin at kendini öldürecek kadar kıskançlık gösterir.Kendini duvara çarparak ölüme girişim yapabilcek kadar kıskanç yani.

Şeriatın bin hakikatine bin ruhum olsa feda etmeye hazırım.Zira şeriat, sebeb-i saadet [mutluluk sebebi] ve adalet-i mahz [mutlak adalet] ve fazilettir. (Said Nursi)

Şeriat' ın kelime anlamı : Allah'ın koyduğu kanunlardır.

Hayvanlarda evlilik falan yok demişsin..sana sorarım kardeş hayvanlarda akıl olsaydı bizden bir farkı olurmuydu..bize verilen en büyük nimet akıl değil midir çok yönlü düşünebilmek değil midir? Hayvanlar sonradan ne kadar şey öğrenebiliyor. Arı doğduğu gibi bal yapmak için çiçek çiçek dolaşmayı nerden biliyor. Aklı olsaydı bu ilim önceden ona verilmezdi. Yanlış mı düşünüyorum

Domuz eti yiyen dinden çıkmaz, sadece günah işler. O zaman haram olan bütün şeyleri yapalım nasıl olsa dinden çıkmıycaz.Nasıl olsa Allah şirk hariç bütün günahları affedeceğini söylüyor.(kul hakkı hariç.çünkü kul hakkını Allah affetmez.Kuldan helallik almak şart.Ancak o zaman Allah affeder)...Allah'ın bütün günahları bi celsede sileceğini biliriz evet.Ama bu durum uygulanan insanların hayatlarına bi bak bakalım günahkarken hayatının önce ve sonrasına nasıl değişim olmuş...mesela kızını diri diri toprağa gömen Hz. Ömer.Bi bak bakalım hayatı nasıl değişmiş.Bu insan cennetle nasıl olurda müjdelenir diye hiç araştırmazmısın...

Evet merak güzel bir duygudur.Öğrenme potansiyeli için temel araçlardan.Fakat Allah yapma dediği halde yapmak Allaha itaatsizlik değil midir? Ben Allah'ı seviyorum dersin fakat Allah'ın yapın dediğini yapmadan yapmayın bu haramdır yaklaşmayın dediğini helal sayarak yapmak nasıl bir sevgi gösterisidir.İnsan sevdiği kişiyi kırar mı? O ki yüce bir yaratıcı ve sonsuz gücün onda olduğunu o istemeden ol demeden hiç bişeyin olamayacağını kuranda yazıyorken.Bizim ne haddimize ki O'na kafa tutmak.Yapma dediğini yapmak.Tabi ameller niyetlere göredir.Ama günahın bedeli elbet bi şekilde ödenir.ama o bedeli ödeyecek kadar pişman olmamışsınki maarifetmiş gibi söylüyorsun.Bir garip oldum düşüncelerin sarstı beni derinden.Bir müslümanın böyle düşünebilmesi çok garip çok....

Link to comment
Share on other sites

İnsanlığa o kadar güzel nimetler verilmiştir ki nedense hep yasak olan ilgisini çeker, domuz etti o kadar hastalık yapacak bakterileri bünyesinde bulunduruyor ve insanlar bunu yemekten çekinmiyor, oysa daha güzel nimetler var Allah (C.C) onu haram kılmış. Helal dairesi tüm ihtiyaçlarımıza yeter artar bile. Harama girmeye gerek yok.

Link to comment
Share on other sites

Yıllarca almanyada yaşadım, bir çok insan köylerde yetiştiriyor o tiksinç hayvanı, eleman kendi gübresini yiyor, iğrenç... bu aralar alman kanallarında dahi övünerek evlerinde yetiştirdiklerini söylüyorlar...öööğğğğ!!!

Link to comment
Share on other sites

Hangi çiğ yani pişmemiş hayvan etini yersen kurt yapar bu sadece domuz yada balık değildir. Çiğ et yersen kurtlanırsın bu bir gerçek. Eşim çevre mühendisi isterseniz bir gün davet ederim buraya bir yazı yazar sizler için o parazitlerle ilgili ama daha sonra dana eti bile yemeyebilirsiniz . Ha bu arada burda domuz yiyen herkes en az 85 yaşına kadar yaşıyor o kadar kurt herhalde sağlık yapıyor :) Arkadaşlar dünyada en az yaşam ömrü olan ülkelerden birisiyiz lütfen bilmediğiniz cahil kaldığınız konularda sağlık ilim bilim gibi konularda vaaz vermeyiniz bunlar hassas konulardır. Bu insanlar bilimsel araştırmaları belkide yüzyıllarca araştırmanın sonunda yapıyorlar. Vaaz verenler gibi akşam babasından duyup sabaha kanun koymuyorlar. Cahil insanlar değiller.

Eşini kıskanmayan tek hayvan domuzdur derken bende şöyle bir soru sormak istiyorum. Tavuklar mesela bir kümeste 1 horoz olur 20 tane tavuk olur. 1 horoz 20 tane tavuğu döller. Tavuk eti yiyenlerden şimdi şüphemi duymamız gerekiyor? Tavuk eti yiyenler 20 kişiyle beraber olur kavramınımı çıkarmamız gerekiyor burdan?

Link to comment
Share on other sites

ciğer eti domuz etinden 10.000 kat daha zararlıdır hayvanını bütün kistleri ve bulaşıcı hastalık virüsleri ciğerde toplanır. İnsana zararlıdır onu yemek. Hasta yapar.

Link to comment
Share on other sites

domuzun yaradılışı NUH a.s dayanır RABBİM nuh tufanı sırasında gemide bulunan mahlukatlar ve insanlardan oluşan pisliğin temizlenmesi için NUH a.s 'a şöyle demiştir...

gemide bulunan fil ' in kalça kısımlarını çimdikle...

ve nuh a.s da fil hayvanının kalça kısmını çimdikleyip yere düşen kıllar ve et parçalarından RABBİM hınzır'ı halk etmiş yaratmıştır ....ve bu hayvan insanlar için bir imtihandır....etini yemek haramdır...

bizim insanımızda suç var niye derseniz....

nerde haram varsa oraya yöneliyor ve merak ediyoruz haram nasıl birşey ...

bu merakla biz acaba cennet in yüzünü görebilecek ve ya rabbimizin rızasını alabilecekmiyiz...

Link to comment
Share on other sites

Bilimsel olarak domuz etinin sağlıklı yada sağlıksız olduğu tartışılabilir.

Domuz etinin yenmesinde hiçbir sakınca olmadığı iddia edilebilir ve fakat başkalarıda bunun tersini iddia edebilir. Kültür ve inanışlarında domuz eti yemek olan insanlar bu konuda yüzlerce yıl olmasada elbette tükettikleri et konusunda 40-50 yıldır araştırma yapıyorlardır ve yapmalıdırlar. Domuz etini besleyici, protein açısından zengin ve ekonomik bularak bizlerin yememesine şaşırıyor olabilirler.

Fakat en temelinde bizim için kasıt, sadece ve sadece inandığımız dinimiz bize haram kıldığı ve yememizi men ettiği içindir ve şahsım için bu yeterli ispattır. Domuz eti yemeden yaşamımın sürdürülebilir olduğu ve protein ihtiyacımı başka gıdalardan temin edebiliyor olmam sanırım yeterli mantıktır.

Bir cevap niteliğinde olmayıp sadece konu ile ilgili fikrimi belirtmek istedim saygılarımla..

Link to comment
Share on other sites

Domuz adı verilen hayvanın kimi kıskanıp kimi kıskanmadıgı...

Yahut bu hayvanın eti ile beslenenlerin bu hayvanın genetiginden etkilenip etkilnmedigi...

Eşi cevre mühendisi olan kişilerin Yahutta 10milyon bilim adamının bu konuda yaptıgı araştırmalar beni alakadar etmiyor...

Bizi Alakadar edecek Tek Şey vardır.

oda RABBİN yazılı olarak bizlere verdigi KURAN vede peygamberleri vasıtası ile yasakladıgı haram şeylerden kaçınmak....

domuz eti ömrü uzaqtır yada uzatmaz bunu bilemiyorum fakat :

Rabbimin karşısına ...

uzun ama İTAATSİZ ve UTANÇ dolu bir şeklide gitmekdense,

Kısa ömürlü ama RAHMETİNDEN esirgenmeyecegim bir şekilde Gitmeyi tercih ederim.

Emir Kesin vede Katti.DOMUZ YASAK.

Secimse sizin imtihanınızdır.HAYIR yada ŞER.

Link to comment
Share on other sites

Şahsen domuz eti yemedim ve yemeyide düşünmüyorum ama mantıklı düşünmek gerekirse tavukta kendi pisliğini yiyen bi hayvan ve biz onu dediler gibi tüketiyoruz. ayrıca domuz etini yemek halkımızda dinden cıkmak gibi görülüyor halbuki sadece günah oda haram oldugu için, peki sorarım, domuz lafını duyunca bile kuduran arkadaşlar, alkol hakkında ne düşünüyorlar?? Alkol içmek haram değilmi??

Link to comment
Share on other sites

Bilimsel olarak domuz etinin sağlıklı yada sağlıksız olduğu tartışılabilir.

Domuz etinin yenmesinde hiçbir sakınca olmadığı iddia edilebilir ve fakat başkalarıda bunun tersini iddia edebilir. Kültür ve inanışlarında domuz eti yemek olan insanlar bu konuda yüzlerce yıl olmasada elbette tükettikleri et konusunda 40-50 yıldır araştırma yapıyorlardır ve yapmalıdırlar. Domuz etini besleyici, protein açısından zengin ve ekonomik bularak bizlerin yememesine şaşırıyor olabilirler.

Fakat en temelinde bizim için kasıt, sadece ve sadece inandığımız dinimiz bize haram kıldığı ve yememizi men ettiği içindir ve şahsım için bu yeterli ispattır. Domuz eti yemeden yaşamımın sürdürülebilir olduğu ve protein ihtiyacımı başka gıdalardan temin edebiliyor olmam sanırım yeterli mantıktır.

Bir cevap niteliğinde olmayıp sadece konu ile ilgili fikrimi belirtmek istedim saygılarımla..

Mesajınızı düzelttiğiniz için teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Cümlenizde ( başka bir makaleden almış olmanız yada okumuş olmanız beni ilgilendirmiyor ) bahsettiğiniz ARAP, alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan HZ. Peygamberdir. Lütfen ifadelerinize dikkat edin.

Amacım tartışma çıkarmak filan değil, sadece beni rahatsız eden bir kelimeyi belirtmek istedim

Özür dilerim ne demek istediğinizi anlayamadım, sanırım siz yazımda geçen cümleyi ne maksatla yazdığımı anlamadınız. O cümleyi ifademi desteklemek ve netleştirmek, reddettiğim görüşün ne derece insafsız ve saygısız olduğunu ifade etmek için yazdım. Bunu başka bir yazıda okuduğumu yazarak yanlış anlamaya mahal vermemek istemiştim. (yeme-me-mizi garip karşılayabilirler) (Bu sebepten başka bir yerden alıntı yapmış olmam yazıyı okuyanları ilgilendirir)

Yinede uyarınızı dikkate alarak o cümleyi siliyorum. Farklı bir öneriniz varsa o şekilde yazayım ve yinede yazımı tamamen yanlış anladığınızı düşünüyorum.

Fakat yinede yazıyı yanlış anlama ihtimali olan arkadaşlar için sizden ricam iletinizi editleyerek o cümleyi silmenizdir. saygılarımla..

Link to comment
Share on other sites

Özür dilerim ne demek istediğinizi anlayamadım, sanırım siz yazımda geçen cümleyi ne maksatla yazdığımı anlamadınız. O cümleyi ifademi desteklemek ve netleştirmek, reddettiğim görüşün ne derece insafsız ve saygısız olduğunu ifade etmek için yazdım. Bunu başka bir yazıda okuduğumu yazarak yanlış anlamaya mahal vermemek istemiştim. (yeme-me-mizi garip karşılayabilirler) (Bu sebepten başka bir yerden alıntı yapmış olmam yazıyı okuyanları ilgilendirir)

Yinede uyarınızı dikkate alarak o cümleyi siliyorum. Farklı bir öneriniz varsa o şekilde yazayım ve yinede yazımı tamamen yanlış anladığınızı düşünüyorum.

Fakat yinede yazıyı yanlış anlama ihtimali olan arkadaşlar için sizden ricam iletinizi editleyerek o cümleyi silmenizdir. saygılarımla..

O cümleyi ben de sildim, sildiğiniz için teşekkürler.Sizin de hangi görüşü savunduğunuzu anladım ben, yazdığınız yazıyı anladım fakat orada o ifadeyi kullanmanızı ( sizin sözünüz olmadığını biliyorum ) içerlemiştim.Anlayışınız için teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

hastalıklar,tenyalar gibi tıbbi zararlar gun gelir yok edilir,dna keşifleri çok hızlı ilerlemekte.

bir gun mis gibi hastalıksız,tenyasız yediğimiz diğer butun hayvanlardan daha sağlıklı bi domuz uretilirse,haram sebebi kalkmış mı olur?

kıyamete kadar geçerli olan bi emrin sırrını geçici şartlarda ararsak çok yanlış sonuçlara varırız.

domuz muthiş bir tıbbi nimettir,insan kalbi neden sadece domuzda yetiştirilebiliyor?

insanla ortak ozelliklere sahip bazı hayvanlara bi bakalım:

kromozom sayısı 46 olan canlılar => fare ve patates

kan kimyası a,b,ab ve 0 gruplarıyla insanla aynı => maymunlar

doku yapısı insanla aynı => domuz

neden bunların içinde sadece sonuncusunun yenilmesi haram edilmiş bi duşunun.dokunun ne olduğunu bilenler beni çok rahat anlayacaklardır.

domuz bi hayvan bile olsa etini yemek yamyamlıktır.

bu et bilimsel araştırmalar için tanrının çok buyuk bir nimetidir.

tanrının nimetleri saymakla bitmez,bakmasını bilene pislik bile nimettir.

allah cahilliğin her turlusunu bizden uzak tutsun.

(alıntı değildir,hiçbir yerde rastalamadım boyle bir varıma)(doğruyu ilk gorenler herzaman muslumanlardan cıkacak ancak,en çok kulağa ulaşan,herzaman en guçlu sesin sahibi olacaktır)

Link to comment
Share on other sites

Domuz eti dinimizce haramdır. Haram denildimi zararı yararı hesap edilmeden terk edilir.

Zaman içerisinde kimi zarlı olduğunu kimi de yaralı olduğunu savunsada gerçek değişmez.

Ayrıca ben bu filmin tamamını başka yerde izledim farklı etlere cola döküyorlar ve bekliyorlar her seferinde bişeyler çıkıyor. İşin aslı sonunda çıkıyor ki hepsi birer şakaymış :)

Link to comment
Share on other sites

Domuz eti dinimizce haramdır. Haram denildimi zararı yararı hesap edilmeden terk edilir.

Zaman içerisinde kimi zarlı olduğunu kimi de yaralı olduğunu savunsada gerçek değişmez.

Ayrıca ben bu filmin tamamını başka yerde izledim farklı etlere cola döküyorlar ve bekliyorlar her seferinde bişeyler çıkıyor. İşin aslı sonunda çıkıyor ki hepsi birer şakaymış :)

+100

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...