Jump to content

Kabir Azabına Sebep Olan Ayakta Bevl Etme


sevket

Recommended Posts

Bir gün peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) yolda giderken şeytanı görür ve şeytanın elinde bir pis bez,süpürge bir de kavanoz vardı.Efendimiz sorar ey iblis elindekilerle ne yapıyorsun?

Şeytan cevap verir :

Ümetini kandırıyorum.

Efendmiz (s.a.v) tekrar sorar : Elindekiler ne işe yarıor?

Şeytan: Pis bezi sabah ümetinin yüzüne örtüyorum namaza kalkmasınlar diye.

*Peki süpürge ne işe yarıyor?

-Tuvalete bevl(idrar vs. ile kirletmek) ederken ayakta yapanların üstlerine süpürge ile atıyorum sıçrasın ve kabir azabı artsın diye.

*Peki kavanoz ne işe yarıyor?

-Kavanoz ise tuvalete ve yerlere tükürenlerin tükrüklerini bu kavonozda biriktiriyorum ve öleceği vakit yanına ilişiyorum ve çok susamış oluyor.Söylüyorum imanını ver suyu vereyim.İmanı zayıf olan kabul ediyor ve kavonozdaki su bir anda tükürük haline geliyor.Kabul edince de tabiki imanı gitmiş oluyor.

Çömelerek idrar yapmanın tıbbi faydası? :

Çömelince karın kasları kasılır, dizler karına tazyik yaparlar; dolayısıyla mesane baskı altında kalır. Bevletme sonucunda mesane tam boşaldığından mesanede artık idrar kalmaz. Mesane tam boşalır. Bu ise idrar yolları ve mesane taşlarının oluşmasını önlediği gibi, prostat hastalığı olanlarda şikayetlerin azalmasında da etkili olur. Çömelerek idrar yaparken hafif sol tarafa meyil edilmelidir. İdrar yollarının anotomisine (yapısına) en uygun olan bu pozisyonda idrar yolarının ve mesane tam boşalması mümkün olmaktadır.

Ayrıca değerli kardeşlerim ,Tuvalette tükürmek haram değildir ama adaba aykırıdır.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Link to comment
Share on other sites

hadisi tam olarak yazın.çünkü bir hadisin tam anlaşılması için ne zaman/hangi olayda olduğu önemlidir.

Tamam yazacağım bana 10 dakika müsade edin hadis kaynağını hemen ekliyorum. Ama birşey değişecek mi? Yoksa "sahih değil" diye geçiştirecek misiniz?

Link to comment
Share on other sites

bana da dedem soylerdi ayakta yaparsan seytan alir ustune atar die :D ben pek mantikli bulmazdim hala da bulmuyorum Hz. Muhammed hakkinda yazilan yukaridaki olayi da ilk kez burada okudum eger bobreklerinizle sorununuz varsa dozunu kacirmamak kosulu ile bira icebilirsiniz veya alkol almayanlar icin arpa suyu oneririm...

Link to comment
Share on other sites

Mesela vücüttan dağılacak kadar kan çıkarsa hanefi mezhebine göre abdest bozulur fakat şafi mezhebinde bozulmaz.Hanefi ve şafi mezhebine bakıcak olursak ;

1- İmam-ı hanefi : Tüccar hayatını yaşayan alimlerden...Yani şimdiye kıyasla şehir hayatında yaşayan alimlerdendi.

2- İmam-ı şafi : Daha çok kırsal kesimde yaşayan alimlerden...Yani şimdiye kıyasla köy hayatında yaşayanlardan....Burda köyden kasıt eskiden köyde yaşayanlar bilir.Özellikle tarımla uğraşanlar.Tırpan vs. gibi araçlar ve kırsal yerde elbet kanamaya sebep olcak olaylar şehir hayatına kıyasla daha çoktur.

Peygamberimiz yeri geldiğinde kan akarken abdest almamış yeri geldiğinde abdest almıştır.

Bu mezheblerin oluşmasına sebep olan imam-ı hanefi ve imam-ı şafi 'de peygamberimizin bu gibi iki durum olanlandan genelde birini benimseyerek olmuştur...

Şimdi sadece tüm insanlığa gönderilen değil aynı zamanda tüm cinlere de gönderilen bir peygamber hepsine birden örnek olması için elbette en güzel ahlaka sahip olmalıdır.Görgü kurallarının elbette neredeyse hepsi ondan tam olarak öğrenilir.Şimdi bu yazdığın doğru olabilir ona bişey demiyorum ama bu bakımdan bakmak gerekiyor bu gibi konularda.

Hadisler,ayetler malum arapçadan çeviridir ve şuanki günümüz Türkçesi ile 1 milyonu aşkın kelimelik bir dili çeviri yaparkan elbette bazı şeyler tam çevilemiycektir.Arapçada Türkçemizdeki gibi bir kelime birden fazla kelimeye karşılık gelmek yerine genelde tek kelimeyle karşılık gelecek kadar zengin bir dildir.Mesela elimi masaya koymamla kitabı masaya koymaktaki aynı kelimeler genelde farklı kelimelere karşılık gelir.Bilmem umarım anlatabilmişimdir.

bana da dedem soylerdi ayakta yaparsan seytan alir ustune atar die :D ben pek mantikli bulmazdim hala da bulmuyorum Hz. Muhammed hakkinda yazilan yukaridaki olayi da ilk kez burada okudum eger bobreklerinizle sorununuz varsa dozunu kacirmamak kosulu ile bira icebilirsiniz veya alkol almayanlar icin arpa suyu oneririm...

Kardeş islam dinimizin gerektirdiği gibi yaşamak için kurallarına uymamız gerekiyor bu yüzden peygamberimizin hayatı bilmemiz gerekiyor,olaylar karşısında hal ve hareketlerini bilmemiz gerekiyor...

Allah zerre kadar sarhoşluk verecek birşeyi yasaklıyorsa elbette vardır bir hayır diycez.keyif verip vermemesi bizi ilgilendirmez.

Link to comment
Share on other sites

ben alkol almayanlar arpa suyu icebilir dedim ozellikle bu turde bi ithamla karsilasmamak icin benim dinime gore de asiri derece de almadigin zaman alkol almak haram deildir sarhos olup baskalarini incitmemek kaydi ile, ayakta cis yapmak konusuna gelince zararli oldugunu biliyorum ama cogu zaman mecbur kaliniyor yapmaya bu yuzden olusabilicek bobrek tasini onleyebilmek icin alinmasi gereken onlemler var, evet butun dinlerin genel yapisina bakildiginda insana daha iyi bir hayat sunabilmek, birlikte yasamayi kolaylastirabilmek, kisacasi sevgiyi saygiyi adabi ogutlemek temel amaclaridir ama birbirlerinden ayrildiklari kesin noktalar vardir mutlaka, neyse konuyu din veya mezhep catismasina donusturmenin kalp kirmanin anlami yok, guzel paylasim tesekkurler... bu arada dini konularla ilgili paylasim anketinin sonucunu hala merak ediyorum yeri gelmisken sorayim...

Link to comment
Share on other sites

Dinlerin en güzel yanı yüksek ahlakı teşvik etmesidir, yoksa ayakta veya oturarak çiş yapma gibi gereksiz ve basit ayrıntılarla uğraşmak bence dine saygısızlık olur.

Haklısın Belicia kardeşim.Fakat şeytan/şeytanların ayrıntıda gizli olduğunu unutmayalım.Konuyu açmaktaki maksadım bu hadisin dünyevi faydasını göstermekti...Her ilahi hükümde ve hadiste hikmetli(bakıpda görülemeyen) bir olay gizlidir.

------------

Bu arada yazdığın hadis genelde ateist ve dini bir bütün olarak göstermeye çalışan sitelerde çıktı...ve işte sapıttıkları nokta...

Ateist Allaha inanmayan demek.Yani Allahı yok saymak.Bu kişi dini konuları nasıl açıklayabilir ki? Böyle bir yetkisi olabilir mi..

"Peygamber hiç bir vakit ayak üstünde işemedi"

Hanbel 4/196; 6/136,192,213

"Peygamberin ayak üstünde işediğini gördüm"

Buhari 4/60,62; Hanbel 4/246; 5/382,394

-------------

Neden arapçayı bilmek gerekiyor umarım anlatabilmişimdir.en ufak bi harf değişmesi kelimeyi/cümleyi değiştirir.

Araştırmacı olman beni sevindirdi Belicia .Birazdan bir konu daha ekliycem umarım onu da okursun.

Saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

bence dini konulara iliskin anketin sonucu aciklanmadan bu konularda paylasim yapilmamali :D

burası sohbet bölümü değil mi ? her konuyu özgürce konuşacağımız bir bölüm yani.sizin özgür düşünceye sahip olduğunuz kanaatindeyiz.dini konular sizi ilgilendirmiyorsa bakmayabilirsiniz.fakat bakmak isteyenlere engel olmayın lütfen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...