Jump to content

Windows Xp Kuramıyorum


JxRomeo
 Share

Recommended Posts

Windows XP bir türlü kuramadım şu bilgisayara, eskiden işletim sistemi hatası verirdi şimdi değiştirdim HDDmi usbyi takıyorum (  başka pclerde denedim sorunsuz ) formata girecek disk bölümüne tam giderken Bilgisayarınızda yüklü bir işletim sistemi bulunamadı gibi bir hata verdi Sadece F3 yapıp çıkabilme seçeneği vardı. Başka türlü denedim, farklı cd ve farklı format ve usb, bu seferde farklı bir hata. Diskleri de veriyordum sorunsuz kopyalama işlemi bitiyordu bilgisayar kapanıp açılınca anakart ekranından hemen sonra
_

_

Böyle bir çizgi gelip açılması lazım fakat bunda o çizgide donuyor. Sorun nedir ? 

Link to comment
Share on other sites

Hala çözüm yok mu ..

Aynı sorunla bende karşılaşmıştım, kurmaya çalıştığım sistemde sata sürücülerinin olmadığını farkettim, daha sonra satalı başka bir xp denedim ve başarıyla kuruldu. Diğer bir seçenek pc'nin sata desteği olmayabilir, biosta AHCI modunu kapatarakta aynı sistemi kurmayı deneyebilirsin. Kolaylıklar dilerim.

Edited by Ainoslu
Link to comment
Share on other sites

Bahsettiğiniz sorunlar işletim sisteminin sata desteğinin olmamasıdır,Muhtemelen olabilecek sorunlardan biride XP işletim sisteminizin sata desteğinin olmaması veyahut kısmi sata destekli bir xp denemişsinizdir,Sata destekli bir xp deneyiniz ve denerkende Bios sata configrasyon kısmını AHCI olarak atayınız,onboard configrasyon kısmındada IDE yazıyorsa onuda AHCI olarak atayınız ve kuruluma öyle geçiniz,Bunlarda olmazsa şayet HDD sata güc kablusu ila HDD data kablosunu değişip tekrar deneyiniz,bunlardada çözüm yoksa,yedek bir power suply varsa onu takıp deneyin,çünkü bazan Sorunlu Power suply'ler olabilmektedir,Anakartına ve hdd diskinize yeterli voltajı sağlayamaz olabilecek durumlarda power değişikliği şarttır,Bunlarda çözüm sağlayamaz ise en son durum HDD diskinizdeki Bad sector dediğimiz sorunlardan ötürü HDD işlev görmüyordur demektir,Umarım yardımcı olabilmişimdir,İyi forumlar..!

Edited by nadas21
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...