Jump to content

Radyo Yayıncılığı 80 Yaşında


mavikiz

Recommended Posts

Türkiye'de radyo yayıncılığı, 80. yaşını kutluyor.

Radyo şenliği adı verilen kutlamalar çerçevesinde, TRT radyolarının ses ve saz sanatçıları İstanbul'da bir konserle 80 yıllık birikimden örnekler sundu.

ali_guney_trt_studyo_b.jpg

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Türkiye'de radyoculuğun TRT ile geliştiğini belirterek, çağdaş yayıncılık anlayışıyla geleceğe doğru yürüdüklerini söyledi.

Güney, "TRT radyoları bugün, 4 ulusal, 5 bölgesel ve 1 yerel radyo istasyonu ve yüzlerce vericiyle ülkemizin her köşesinde ve dünyanın 5 kıtasında dinlenebilen bir güce dönüşmüş bulunmaktadır. Bu arada Türkiye'nin Sesi Radyosu, Türkçenin yanı sıra 26 yabancı dilde yaptığı yayınlarla insanımızın ve devletimizin sesini hemen hemen dünyanın her köşesine ulaştırmaktadır." diye konuştu.

Daha sonra Şef Zafer Gündoğdu yönetimindeki TRT Ankara, İstanbul ve İzmir radyolarının ses ve saz sanatçıları, 80 yıllık birikimden örnekler sergiledi.

İşbirliği yoluyla TRT deneyimlerinden yararlanan yabancı radyo ve televizyonlar da 80. yıl kutlamalarında yer aldı.

Türkiye'de İstanbul Büyük Postane' de 6 mayıs 1927'de ilki gerçekleştirilen radyo yayıncılığı, 1964'te TRT'nin kuruluşu ile Türk halkının yaşamının bir parçası haline geldi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...